Skip to main content

DESIGN HARI NI, BAYAR HARI NI, DAN BAJU SIAP CETAK HARI NI JUGAK..MEMANG EKSPRES!

Assalamualaikum...



Melayan karenah anak-anak ni yang paling seronok bila tengok riaksi diaorang bila diaorang dapat apa yang diaorang suka.Minggu lepas bila sampai je printed t-shirt ni muka masing-masing berseri-seri je.Saya order kat Cetak Baju Ekspres ni murah je harga nya .Sebenarnya diaorang berdua dah lama nak printed t-shirt ada nama diaorang macam ni..Tapi sebab ibu depa ni fikir banyak sangat , risau orang asing tau nama la, risau orang ambik kesempatan terus saya tak bagi..Tapi dah suami kata boleh la..Pakai kat rumah saja..Kalau masuk gambar dalam blog pun muka tu edit2 sikit supaya kalau keluar orang tak perasan tu Maisara dan Mikhail.hahahah..

budak ni makin tembam pipi dia...hahahh

Design saya buat simple2 je..hahaha..tak de seni punya orang.Takat letak gambar dengan tulis nama je..Tu pun kena tanya anak jugak tu.Padahal diaorang berdua tu cuma nak ada gambar Kaitou Joker dan nama diaorang je atas baju tu..Tapi bagi saya , saya memang puas hati sangat-sangat.

Yang paling buat saya rasa nak order  lagi dan lagi adalah kerana harga mencetak baju di Cetak Baju Ekspres ni  yang murah.Ye la..kau tahu2 je la makcik ni kan kedekut .Hahah..kalau harga belas2 ringgit ni memang itu yang makcik suka..Lepas ni nak baju gambar apa, cakap je la anak-anak oi..Ibu sedia mengorder nye.
Mikhail yang suka gigit leher baju..
Tabiat apa entah suka gigit leher baju .kadang2 tu sampai koyak tau..

Kemudian perkara kedua yang buat saya tak menyesal nak order lagi sebab kualiti kain yang digunakan.Kain dia lembut sangat tau.Bukan jenis kain jarang yang nipis tu.Kain jenis sejuk dan serap peluh.Diaorang dah pakai entah berapa kali dah sejak dapat hari tu..maknanya dah berapa kali basuh tapi masih elok macam baru.Tak de warna kain luntur ke.apa..Gambar Kaitou Joker tu pun elok tak terjejas walau cuci banyak kali.Tapi nasihat untuk korang kalau nak basuh apa-apa baju yang dicetak ni , terbalik kan dulu kemudian baru masuk kan dalam mesin basuh.jangan biar lama je dalam mesin basuh tu.Dah selesai basuh terus jemur.Nak jemur pun terbalik kan dulu.Gitu lah tips nya..

Design dan warna yang pelbagai (Cetak Baju Ekspres)

Dan paling best sekali order dengan cetak baju Ekspress ni bila kau order hari ni, bayar hari ni dan baju korang pun akan siap hari ni juga.kalau kau hantar design jam 6 pagi, bayar jam 7 pagi , lepas tu Cetak Baju Ekspress akan pos hari yang sama juga InsyaAllah...Esoknya korang dah dapat baju korang.Nama pun cetak Baju ekspress..kan??memang ekspress sungguh kerja diaorang ni.

Lepas ni nak order lagi tau.Maklum la..anak saudara ramai..hehehe...Kalau korang pun nak order juga baju yang ada nama sendiri, gambar muka sendiri atau nak buat baju kelas ke, baju untuk hari keluarga, untuk event-event boleh terus contact Cetak Baju Ekspress :

Testimoni Cetak Baju ekspres


Instagram: @cetakbajuekspress


Whatsapp: 019 273 2794 

sekian..

Comments

  1. haaa... tercari benda ni jugak. thanks sharing. :D

    ReplyDelete
  2. Menarik... suka kalau jenis kain sejuk serap peluh tu. Musim sekarang macam tak gheti nak pakai jenis cotton panas2.. haha

    ReplyDelete
  3. bagus2. servis cam ni yg kita nak :)

    ReplyDelete
  4. baju bercetak cantik juga boleh reka pic yg berkenan

    ReplyDelete
  5. Memg ekspress nny nak try usha2 juga la mcm gini

    ReplyDelete
  6. Kalau basuhan dah kering, ada kemungkinan tak yg diprint tu melekat antara satu sama lain?

    ReplyDelete
  7. Setakat ni akak basuh dekat 4,5 kali jugak..memang tak melekat..ada yang jenis melekat bila kita basuh..kan??yanag akak selalu beli kat pasar malam tu kalau kita biar dalam mesin basuh lama2 lepas cuci, lambat jemur memang dia akan melekat ..Tapi yang ni belum nampak lagi la dia melekat..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju ni tak melekat sebab bukan guna cat, tapi printed material...:)

      Delete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …