Skip to main content

7 PRODUK INI MAMPU MEMBUATKAN KORANG KONSISTEN DALAM PENJAGAAN KESIHATAN DAN RAWATAN KULIT

Assalamualaikum...

Orang kata kecantikan ni bukan hanya pada raut wajah je.Tapi cantik tu ada pada rambut, pada kuku kita, bibir , bentuk badan.Betul tak?Sekarang dah tak susah nak cantik.Tak payah keluar modal mahal-mahal untuk beli produk rawatan kecantikan.Yang penting sekali penggunaan kena lah berterusan dan konsisten.Kalau guna seminggu sekali apa-apa produk pun tak kan menampak kan kesan nya..Disebab kan itu terhasil la beberapa produk kecantikan dan rawatan kulit untuk memudahkan kita supaya lebih konsisten untuk menggunakan nya.

Bayang kan kalau produk tu harga beratus-ratus ringgit tak dapat la nak beli selalu..Pakai pun sikit2 je..takut habis.Tapi dengan beberapa produk kat bawah ni kita boleh guna dengan lebih kerap dan nak dapatkan nya pun mudah.

Ok..jom kita tengok 7 produk kecantikan dan kesihatan yang mudah  untuk didapati , harga yang murah , bertindak merawat dengan cepat dan paling penting sekali kita ianya selamat digunakan


Dolla cantik..
Krim untuk melangsingkan badan.. Kesan yg cepat dalam masa 7 hari 
 Paling Laris Dalam Pasaran. dan dipercayai sejak 1997
Boleh pakai mcm tu sahaja  TANPA perlu bersenam & DIET



Lips baml dan lips Scrub
Perawatan khas untuk bibir.. membuang sel-sel kulit mati di bibir,mencerahkan & memerahkan bibir..
Lipbalm pulak untuk melembutkan,melembabkan,memerahkan,menyihatkan bibir.Kesan nya kita boleh rasa serta merta selepas penggunaan.


IVmist dan IVkids

Ni produk yang tengah ramai orang perkatakan sekarang..
IV kids dan IV mist ni untuk mereka yang selalu mengalami masalah satma, sesak nafas, selsema,..IV kids khas untuk kanak-kanak tau.Untuk gatal2 digigit serangga pun boleh sapu.Memnag banyak la kelebihan IV kids ni..
IVMist pulak untuk orang dewasa ..apa saja penyakit luaran boleh gunakan Ivmist..
wajaib ada ni kat semua rumah..





Hair serum
Kalau guna produk ni dijamin puas hati..mcm magic tau..dari rambut kusut lekat2 kat sikat,sapu hair serum,belai2 sikit kat rambut tak sampai seminit terus rambut jd lembut,bersinar,licin,rapi,sedikit lurus,tak kemban dan serum ni sangat wangi.Sesuai juga untuk wanita bertudung..



Sabun Madu Kelulut
Ramai yang tahu khasiat madu kelulut kan??terutamanya untuk kulit wajah..Sabun ni tak de banyak bih jadi memang selamat digunakan tak kira peringkat usia.
budak sekolah yang ada jerawat halus atau kita panggil jerawat pasir  tu sesuai sangat guna..
kalau untuk jerawat besar2 tu , sabu mamdu ni mampu mengecut kan jerawat korang.parut pun takde, melembabkan kulit dan mencerah kan wajah..Terbaik la sabun ni..




Gel herba Jerawat

Untuk mereka yang ada masalah  resdung hingga mengganggu kulit wajah sesuai la guna gel herba jerawat ni.
Pernah tengok orang yang ada resdung sampai keluar nanah dan jerawat di muka?
Gel herba Jerawat mampu memulihkan kulit wajah dan mengubati resdung.Yang penting kena guna selalu ..okay!!



Liptint aka Jellytint

Ini produk yang saya tak sabar2 nak guna nih..
sebab saya ada masalah bibir kering..
Selain boleh menghilangkan maslaah bibir kering jellytint juga mampu mencerahkan bibir dan mengembalikan warna semulajadi bibir kita..lepas ni tak de dah la bibir merekah sampai berdarah..heheh


Nak dapatkan produk-produk diatas ni tak susah..Boleh pergi ke Instagram Beauty And Health By May  atau terus je klik untuk ke facebook 
Facebook May Vitamin And Beauty Shop Untuk pertanyaan boleh terus whatsaap May: 012-9628636

sekian...

Comments

  1. Cuba sendiri barulah tau keberkesanannya kan makcik

    ReplyDelete
  2. semua barang die macam pertama kali tengok..kalau murah boleh beli

    ReplyDelete
  3. info yang bagus ni... blum pernah cuba mana2 produk di atas...

    psssttt.. jemput join giveaway mia... http://www.mialiana.com/2016/09/giveaway-3d-gold-stemcell-serum-my.html

    ReplyDelete
  4. Dolla cantik tu macam temu lawak zaman saya school dulu. ^-^

    ReplyDelete
  5. Terkebil-kebil mata saya membaca tau, Diana. Tertelan-telan air liur. Macam tau aje hari ni gaji dah masuk ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …