Friday, 30 September 2016

JUBAH 2 WARNA DENGAN HARGA MURAH DI DIVALOVA FASHION UNTUK KONTEST SELFIE OPPO F1s

Assalamualaikum...

klik gambar atas ni kalau nak tahu maklumat lanjut kontest selfie.


Dah bersedia ke dengan gambar selfie korang?mesti ada  yang tertanya-tanya kenapa pulak nak bersedia dengan gambar selfie..Ha..jangan kata makcik tak kabor kan pulak.Divalova Fashion nak buat contest selfie pada 27 Sept 2016.Siapa yang pernah beli jubah dari Divalova Fashion - Online butik muslimah layak untuk menyertai contest yang menawarkan hadiah sebuah smartphone Oppo F1s.Tak kira la berapa harga jubah yang korang penah beli.Jubah harga bawah rm50 ke atau jubah yang lebih dari harga rm50.

Yang belum beli jubah di Divalova Fashion Jangan risau..Masih sempat untuk korang mendapatkan sehelai jubah dengan harga murah meletop-letop kau..Order hari ni esok lusa dah sampai.Selfie cantik-cantik kemudian hantar kan gambar korang tu di facebook Divalova Fashion.Tak tahu nak pilih jubah mana yang sesuai?

Meh sini..makcik nak cadangkan beberapa jubah yang cantik-cantik untuk korang dapatkan di Divalova Fashion.Ada beratus-ratus pilihan untuk korang .Dan antara yang sedap mata makcik memandang ialah Jubah Julia ni.Sebelum cerita panjang kita tengok dulu betapa cantik dan menarik gabungan dua warna dalam jubah Julia ni..






Ok..macam mana?cantik tak?Kalau saya memang saya rebut yang warna kelabu tu..hahahah..kelebihan jubah 2 warna ni ialah korang boleh pilih warna apa je korang nak walau apa pun warna kulit korang.sama ada kulit korang Oren ke ;p, kuning ke, gelap macam makcik ke..hehehe...Sebab itu dia ada 2 warna untuk satu design.Supaya bersesuaian dengan warna kulit kita.

Untuk saiz jubah ni korang boleh pilih sehingga saiz XL.Paling saya suka sebab lengan dia ada butang.Jadi tak la terselak kalau korang gerak kan tangan korang.Jubah ni juga ada 2 lapis jadi payah  risau tentang kain jarang.Saya rasa jubah ni sangat sesaui untuk gadis-gadis  sebab warna-warna nya mengambarkan kebebasan dan kecerian..Tapi untuk mak-mak macam saya pun boleh pakai tau.Boleh nampak muda dan ceria ...:)

kalau korang nak tengok banyak lagi jubah-jubah yang murah boleh la singgah di facebook Divalova Fashion.Bukan saja ada jubah , ada blouse muslimah juga dan berbagai koleksi beg tangan yang mewah tapi murah.

Sekian..


"I LAPAR TAPI TAK TAHU NAK ORDER APA..."

Assalamualaikum..



Korang pernah tak kalau bawak anak-anak keluar makan masing-masing  tahu nak oder apa.?kalau pernah , sangat berbeza dengan anak-anak saya. Anak-anak saya dalam kereta dah bagitau siap-siap nak makan  apa.Siap dengan air sekali.tapi selalunya air tu terpaksa dibatalkan pesanan nya sebab dah ditetapkan anak-anak hanya boleh minum air masak yang ibu dah siap bekal ni..hahahah

Rasanya restoran kena buat list order macam ni la..supaya mak ayah tak pening kepala...


Tapi mengikut pengalaman saya , budak-budak sekarang ni memang dia kalau makan kat luar pandai je diaorang pilih menu kegemaran diaorang.Yang selalu buat perangi ni biasanya orang perempuan. Yang jenis nak manja2 ni..
Bila suami tanya.." you nak makan apa Yang..?"

"Tak tahu la Bi..i rasa nak yang masam2 je.."

"tomyam boleh..?"

"Tak mau la..nanti pedas..i kan ada gastrik.."

errrr...pelayan yang ambik order tu menggigil je pegang pen rasa nak cocok2 je perempuan tu..hahaha..

Tu belum  kalau berdepan dengan pasangan kekasih..Lagi parah..

" lapar ..tapi tak tahu nak makan apa.."

"burger nak tak?"

"tak mau la..i diet..I nak makan buah-buah je la.."

"ok..i order rojak untuk you.."

"tak mau..tak mau..I suka buah tapi malam ni rasa tak nak makan buah.."

Rasa nak bagi makan penampor je orang macam ni..kan??


hahahahah...

Apa pun kalau korang nak keluar makan sepanjang jalan tu dah kena fikir siap-siap apa nak di pesan.Bukan apa..kadang-kadang perangai kita ni buat orang susah dan serba salah...


sekian...



Thursday, 29 September 2016

KETAHUI KEBAIKAN MENEKAN 5 BAHAGIAN TUBUH INI UNTUK KESIHATAN MENTAL

Assalamualaikum..

Sudah menjadi kebiasaan kita akan memicit-micit atau menekan bahagian-bahagian tubuh kita jika kita rasa letih atau pun sakit.Tapi tahu tak ada beberapa bahagian pada tubuh badan kita yang jika di tekan dan dipicit akan memberi manfaat pada kita.

1)bahagian bawah lengan


Cuba tekan dan picit dibahagian bawah lengan korang.Pastikan ianya 2 inci jaraknya dari ketiak.cara ini mampu mengurangkan keletihan dan lenguh-lenguh pada tubuh badan korang.




2) bahagian bawah kelingking.

Ini akan membuatkan korang rasa lebih tenang dan rileks.



3)Kening bahagian dalam


Tekan bahagian dalam alis mata selama 10 saat.Cara ini dapat menyegarkan pandangan dan menenangkan fikiran korang.




4)Bahagian luar mata


takan perlahan bahagian diatara mata dan tulang diatas kening korang.cara ni  dapat mengurangkan rasa gelisah.



5)Bahagian bawah hidung


Tekan perlahan dengan jari telunjuk dibahagian antara bibir dan hidung.Cara ini juga boleh mengurangkan emosi yang terganggu dan mengurangkan rasa risau serta gelisah.

Ini adalah sebahagian daripada Emotional freedom Technique yang dikatakan mampu menghilangkan stress dan jika diamalkan selalu mampu menurunkan berat badan (disertakan dengan cara pemakanan yang sihat) .Teknik ni dah diguna pakai sejak 5000 tahun yang lalu.selamat mencuba ye..

sekian...



Wednesday, 28 September 2016

HANTU SUKA TINGGAL DAN BERMAIN DI 7 POKOK INI

Assalamualaikum..

saja letak gambar yang paling tak seram..:)


Rumah mak saya di kampung, kat seberang jalan tu ada pokok yang tinggi dan rimbun ..Saya pun tak ingat pokok apa.Tapi mak saya kata pokok tu tempat makhluk halus ni bermain.Takut..kan?tapi sepanjang saya dok kat rumah tu tak pernah nampak benda pelik-pelik bermain kat pokok tu.Cuma pernah satu malam dalam jam 12 lebih, waktu tu semua orang dah tidur.Kampung saya ni bila malam memang sejuk sangat..Sejuk sampai ke tulang tau.Jadi memang kalau balik kampung jam 11 tu mengantuk dah.Saya pulak masa tu jam 12 baru nak lelapkan mata.tengah dok main2 enpon tiba2 boleh dengar suara ketawa mengilai-ngilai .terus tarik selimut tutup mata sampai ke pagi..Punya la seram adoi..

Tapi betul ke ada ada pokok-pokok yang mahluk halus ni suka bermain dan tinggal?Orang dulu-dulu memang tahu sangat la pokok mana yang mahluk halus ni suka bertenggek.Antara pokok-pokok yang dikatakan kegemaran makhluk halus ni ..nak tahu jom baca..

1) Ara


 2)pokok asam

3)pokok beringin



 

4)pokok ciku


5)pokok kekabu


6)Pokok Pisang



7)pokok sukun


 
pada pendapat saya makhluk halus ni bukan kira pun jenis pokok apa yang dia nak duduk..yang penting tempat tu selamat untuk dia dan tak mudah dia diganggu.Betul tak??kalau kita masuk hutan,entah2 kat pokok getah pun dia ada.

RESEPI PAJERI TERUNG YANG MUDAH DAN SEDAP

Assalamualaikum..




Masa saya kecil-kecil dulu saya memang tak suka makan Pajeri.Sama ada pajeri nenas atau terung , memang tak minat la..Sebab rasa dia pelik sangat..Ada berempah dan rasa macam manis-manis sikit.Tapi bila dah berkahwin saya dapat suami yang cukup suka makanan berempah.Salah satu kegemaran dia ialah Pajeri.Disebab kan itu selepas berkahwin lah baru saya tahu macam mana nak masak Pajeri terung dan Pajeri nenas...Pantang beli nenas atau terung memang dia nak saya masak kan pajeri.Tapi tak sangka tau sebab dia kata tak pernah dia rasa pajeri yang sedap macam yang saya masak.hahahah...Puji diri sendiri tu..

Ok lah..memandangkan saya punya Pajeri taraf 5 bintang ( ekekek), jom saya nak kongsikan cra masak pajeri terung yang sanagt mudah dan sedap.

Bahan-bahan untuk memasak pajeri terung:-

2 biji terung panjang
2 sudu besar kerisik
1 cawan santan pekat
1 cawan air
3 ulas bawang putih
1 inci halia
1 sudu besar udang kering
5 biji bawang merah
1 batang kulit kayu manis
1 kuntum bunga lawang
3 kuntum bunga cengkih
2 sudu besar rempah ikan
3 sudu besar minyak masak
3 sudu besar gula merah (kalau tak de gula pasir pun boleh)
garam secukup rasa


cara-cara memasak Pajeri terung :-

-pnas kan minyak di dalam periuk.Bila dah panas tumis bunga lawang, kulit kayu manis dan bunga cengkih

-Masuk kan udang kering , bawang merah, bawang putih dan halia yang sudah dihiris halus.masak hingga kekuningan.

-masuk kan rempah ikan dan sedikit air.masak hingga pecah minyak.

-masuk kan kerisik dan gula kacau sekejp dan masukkan santan serta air.

-masuk kan terung yang sudah dibelah 2.Kalau boleh jangan belah sampai putus.

-Akhir sekali masuk kan garam.

-masak hingga pekat atau kalau yang tak suka pajeri pekat boleh angkat je lepas terung dah lembut.

Lepas tu boleh la dihidangkan...

Ada beza kalau kita guna gula merah..Kalau guna gula pasir biasa warnanya tak gelap ..tapi kalau gula gula merah warnanya gelap dan rasa dia pun lebih sedap..kadang2 saya tambah je dua-dua sekali.Setengah sudu gula merah dan setengah sudu gula pasir..

Selamat mencuba...

sekian...




TIPS DAN CARA MENGELAK DARI MENJADI MANGSA PUKAU

Assalamualaikum...



Siapa pernah ada pengalaman di pukau.Kebanyakan orang yang mengamalkan ilmu pukau ni adalah untuk tujuan menipu..Sikit sangat yang menggunakan nya untuk tujuan yang baik.Walaupun ada yang kata pukau ni sebenarnya digunakan untuk tujuan rawatan dan sebagainya tapi bila banyak sangat kes pukau untuk tujuan menipu memang tak nampak dah apa kebaikan pukau ni..kan??

hari ni saya nak kongsikan dengan korang tips untuk mengelak kan pukau.Tapi benda ni kena sentiasa beringat dan fokus.

1) Jangan berfikiran kosong terutamanya di tempat yang ramai orang..ianya akan memudahkan pihak lain untuk memanipulasi kita dengan cara telepathi.Bila pintu telepati kita terbuka kita mudah untuk di pukau.Sebab tu kadang-kadang kita pelik tempat ramai orang lalu lalang pun senang kena pukau.

2)Cuba sedaya upaya untuk "sedar"apabila tiba-tiba rasa seperti mengantuk yang teramat sangat.Itu petanda ada seseorang yang sedang melakukan telepathic forcing.




3)Korang melatah tak??Orang melatah paling mudah di pukau.Orang yang mudah terkejut senang untuk minda bawah sedarnya terbuka .Ini memberi peluang kepada orang untuk memukau korang.

4)jangan panik jika korang dapati ada sekumpulan orang mengerumini korang.misalnya korang perasan ada dibelakang kiri dan kanan korang berjalan ke arah korang.Rilek dan bertenang .Sikap panik akan membuka minda bawah sedar korang dengan mudah.

5)jangan terkejut jika tiba-tiba ada yang menepuk bahu korang dari belakang.Elak kan fikiran korang hanya fokus pada dia.tapi tetapkan fikiran korang pada seluruh keadaan sekeliling.



6)Jika korang tiba-tiba rasa seperti , perasaan tiddak sedap hati,sesak dada, perut mual dan pening itu petanda mungkin ada seseorang sedang melakukan pukau pada korang.Cepat-cepat sibuk kan fikiran korang dan segera pergi ke tempat yang selamat . korang boleh cuba set kan dalam fikiran korang yang selepas kiraan tiga korang akan ok...kemudian mula mengira dengan jelas ...1...2..3..

7)ingat dan sentiasa tanamkan dalam diri bahawa korang tidak boleh di pukau..Sebab ilmu pukau ni adalah ilmu menguasai minda kita.Jadi kalau minda kita dah tolak awal-awal memang susah nak di pukau.

Tips diatas ni saya baca di merdekadotcom.

Dalam islam ada cara untuk elak kan pukau iaitu membaca doa sebelum keluar rumah.


Selain itu sentiada dalam keadaan berwuduk juga boleh mengelak kan pukau.Dipetik dari kongsionline , membaca ayat kursi  juga dapat mengelak kan diri kita dari menjadi mangsa pukau.

"Sesiapa yang membaca ayat Kursi dengan khusyuk setiap kali selepas sholat fardhu, setiap pagi dan petang, setiap kali keluar masuk rumah atau hendak musafir, insyaAllah akan terpeliharalah dirinya dari godaan syaitan, kejahatan manusia, binatang buas yang akan memudaratkan dirinya bahkan keluarga, anak-anak, harta bendanya juga akan terpelihara dengan izin Allah s.w.t."


Antara bacaan lain yang boleh mengelak kan kita dari dipukau ialah dengan membaca Surah Al-Muawwizat iaitu Surah Al-Ikhlas, Surah Al-Falaq dan Surah An-Naas

Untuk 'pendinding diri', amalkan membaca beberapa ayat suci al-Quran seperti surah Hud (ayat 57) setiap kali selepas solat fardu, surah Yassin (ayat 9), surah as-Soffat (ayat 6) dan surah Yunus (ayat 81 dan 83). (kongsionline)


Harap ianya bermanfaat untuk semua..


sekian...

Tuesday, 27 September 2016

ALHAMDULILLAH..SAYA JUGA DIUJI SEPERTI ORANG LAIN

Assalamualaikum..



Teragak-agak nak menulis hari ni.Sejak 2 hari lepas saya alami selsema dan batuk yang teruk.Ini hari ke 3 dan keadaan beransur baik.Selsema dah berkurangan .Hanya batuk saja yang saya rasa sesekali datang macam nak tercabut kerongkong ni dibuatnya.

Tak dapat nak lama-lama di depan skrin komputer sebab cahaya nya buat saya makin sakit kepala.Jadi saya hanya online sekali sekala.Tu pun untuk selesaikan beberapa kerja yang belum siap.Alhamdulillah dah siap semua kerja , sekarang ni saya tumpu pada laman sosial saya saja.Post gambar-gambar untuk review dan membalas email-email yang penting.Sesekali singgah ke facebook rakan-rakan untuk tunjuk kan yang saya masih hidup.hahahah

Diusia 36 saya sangat risau kalau-kalau saya ada penyakit kronik.Kebanyakan wanita diusia ni akan dibelenggu dengan masalah kesihatan yang tak putus-putus.Darah tinggi, diabetis, masalah sakit puan dan sebagainya.Tapi Alhamdulillah..saya tak diberi ujian sebegitu.

Sebab itu bila saya diserang selsema dan batuk seperti sekarang saya masih berusaha untuk bangun dan menyempurnakan tanggungjawab saya.Itu cara saya untuk bersyukur diatas segaa nikmat kesihatan yang Allah berikan pada saya , suami dan anak-anak.

Kita semua ada bahagian masing-masing.Saya tak diberi ujian dengan kesakitan tapi di bahagian lain saya juga diuji seperti orang lain.Apa pun saya tetap bersyukur dan akan terus kuat demi keluarga saya.


sekian..


Monday, 26 September 2016

5 PERKARA MENARIK DI BATU FERINGGHI YANG KORANG PATUT TAHU

Assalamualaikum...



Sejak akhir-akhir  ni, Pulau Pinang sering menjadi bualan orang ramai. Di media sosial, post-post menarik mengenai negeri ini menjadi viral sampai kadang-kadang saya sendiri pun rasa teringin nak berjalan-jalan ke seluruh neggeri Pulau Pinang ni. Terkenal dengan kekayaan dan kepelbagaian budaya masyarakat setempat, negeri ini juga menjadi tarikan pelancong dari seluruh pelusuk dunia kerana faktor keindahan alam sekitar di samping kemudahan tempat penginapan dan pengangkutan serta prasarana lain yang serba lengkap. Bukan itu sahaja, kerjasama antara badan-badan kerajaan, NGO dan penduduk setempat di sini menjadikan negeri ini sangat terkenal sebagai destinasi pelancongan. Bagi yang selalu ke sini, korang mesti dah tau kan tempat-tempat menarik yang boleh dilawati di sini. Bagi yang belum, post ini akan membantu korang. Keep on reading to begin your discovery ;)



1- Tempat penginapan yang awesome menanti korang di sini.Terdapat lebih daripada 50 buah hotel in Penang  yang menyediakan tempat bermalam yang selesa mengikut citarasa dan keperluan pelancong. Di Batu Feringghi hotels, korang berpeluang menikmati bukan sekadar pengalaman penginapan yang menakjubkan malah hiburan yang berpanjangan dari pagi sampai ke malam! Pelbagai kelas tempat penginapan yang ada di sini, bermula dari BnB, dorm, hotel bajet sampai la ke penginapan lima bintang.


2- Yahong Art Gallery. Bagi peminat-peminat seni batik, galeri ini semestinya menjadi tempat wajib untuk korang. Galeri yang dimilik oleh Chuah Thean Teng ini dibuka untuk orang ramai bermula dari 10 pagi sehingga pukul 10 malam dan tiada bayaran masuk dikenakan. Pelbagai hasil seni bertemakan batik dipamerkan di sini dan korang berpeluang untuk melihat corak-corak batik dilakarkan di medium-medium selain kertas. Haa, sangat kreatif kan diaorang ni?



3- Taman Negara Pulau Pinang. Percutian ke negeri ini takkan lengkap kalau korang tak ke sini. Dengan kawasan seluas 1213 hektar yang meliputi darat dan lautan ini telah sekian lama menjadi tempat kajian para saintis selain menjadi tarikan bagi mereka yang cintakan keindahan flora dan fauna. Tempat yang kaya dengan biodiversiti tumbuhan dan haiwan ini diwartakan menjadi taman negara selari dengan usaha kerajaan dalam memelihara alam sekitar dan hasil bumi di sini. Bagi korang yang sukakan fotografi berkonsepkan alam, tempat ini mungkin boleh memberikan inspirasi, lagi-lagi bagi yang tengah kekeringan idea.

4- Moonlight Bay’s Wet World Wild yang terletak di Batu Feringgi ini merupakan tempat yang sangat sesuai bagi korang yang sukakan aktiviti air. Terdapat sepuluh bouncy inflatable game stations yang sangat-sangat fun untuk korang cuba. Taman laut ini beroperasi dari pukul 8 pagi hingga 6 petang dan bayaran masuk ke sini ialah RM30. Tapi kena cepat la ye sebab mereka hanya akan membenarkan beberapa orang pengunjung saja ke dalam taman tema ini untuk satu-satu masa. Lepas penat bermain, korang boleh plan untuk terus bermalam di sini kerana terdapat banyak excellent Batu Feringghi hotels di sekitar kawasan ni.





5- Penang Night Market yang terdapat di kawasan perisisiran pantai di Batu Feringghi menjadi tarikan pengunjung untuk membeli-belah di samping mencuba pelbagai jenis batu Feringghi food yang lazat. Pengalaman membeli-belah di sini sememangnya berbeza dengan tempat lain kerana korang boleh tawar menawar dengan penjual yang rata-ratanya sangat friendly dan tak kedekut ..hihi. Dengan bermodalkan kurang RM100, korang dah boleh beli macam-macam jenis cenderahati untuk dibawa pulang. Bukan tu je, bagi korang yang sukakan printed T-shirt yang comel-comel tu, kat sini la tempatnya. Cakap pasal makanan pulak, asam laksa, char kue tiau, rojak pasembor, jeruk buah, lok chin dan macam-macam lagi local food yang dijual. Yang paling penting kalau ke sini, korang mesti cuba makanan-makanan yang ada, kalau tak nanti takut menyesal.


Amacam, best tak? Rugi laa kalau korang tak try tengok dan rasa sendiri pengalaman kat sini. Lagi-lagi tempat dalam negeri sendiri. Takyah guna passport dan bajet pun tak la sebanyak untuk melancong ke luar negara, heheh....

sekian...

POST DAN TAG BARULAH IKHLAS...

Assalamualaikum...





Saya ketawa je baca komik ni..Zaman sekarang ni kalau cakap dimulut saja tak bermakna apa-apa.
kau kena post, kena tag baru lah ianya nampak bermakna, ikhlas dan jelas.
Kata la yang bercinta tak berapa matang pun suka buat perangai gini.
Yang dah kawen pun 2x5..hahah..Padahal dok serumah je pun..
tak cukup dengan cakap depan-depan , nak kena tag juga,..hahah..
Romantik la katakan...heheh..


Contohnya macam harijadi mak .Padahal mak kita tu facebook pun tak de, apa lagi laman sosial yang lain.tapi nak juga buat ucapan kat mak supaya orang tahu..
tak tahu la dia nak bagi tahu apa kat orang..
Kadang berjela2 ucapan nya..tapi kat depan mak cuma cakap..
"hari ni harijadi mak.kan?selamat hari jadi ye.."

tu je...hahahahah

Kalau saya pulak saya post di facebook dengan harapan minta kawan-kawan lain doakan mak saya..
Tak payah buat ucapan panjang2..
"hari ni hari jadi mak saya..
minta kawan-kawan doakan mak saya panjang umur dan diberikan kesihatan yang baik.."
contoh nye la...
Saya kalau harijadi mak ni tak de tulis ucapan panjang2..
memang saya telefon dia, atau jumpa dia dan doakan  depan2 dia..

Ni satu sebab kenapa saya tak berakan dengan suami di facebook.
sebab saya ni romantik orang nya..
takut kejap-kejap nak tag..kejap-kejap nak berjiwang..
heheheh


sekian...

7 PRODUK INI MAMPU MEMBUATKAN KORANG KONSISTEN DALAM PENJAGAAN KESIHATAN DAN RAWATAN KULIT

Assalamualaikum...

Orang kata kecantikan ni bukan hanya pada raut wajah je.Tapi cantik tu ada pada rambut, pada kuku kita, bibir , bentuk badan.Betul tak?Sekarang dah tak susah nak cantik.Tak payah keluar modal mahal-mahal untuk beli produk rawatan kecantikan.Yang penting sekali penggunaan kena lah berterusan dan konsisten.Kalau guna seminggu sekali apa-apa produk pun tak kan menampak kan kesan nya..Disebab kan itu terhasil la beberapa produk kecantikan dan rawatan kulit untuk memudahkan kita supaya lebih konsisten untuk menggunakan nya.

Bayang kan kalau produk tu harga beratus-ratus ringgit tak dapat la nak beli selalu..Pakai pun sikit2 je..takut habis.Tapi dengan beberapa produk kat bawah ni kita boleh guna dengan lebih kerap dan nak dapatkan nya pun mudah.

Ok..jom kita tengok 7 produk kecantikan dan kesihatan yang mudah  untuk didapati , harga yang murah , bertindak merawat dengan cepat dan paling penting sekali kita ianya selamat digunakan


Dolla cantik..
Krim untuk melangsingkan badan.. Kesan yg cepat dalam masa 7 hari 
 Paling Laris Dalam Pasaran. dan dipercayai sejak 1997
Boleh pakai mcm tu sahaja  TANPA perlu bersenam & DIET



Lips baml dan lips Scrub
Perawatan khas untuk bibir.. membuang sel-sel kulit mati di bibir,mencerahkan & memerahkan bibir..
Lipbalm pulak untuk melembutkan,melembabkan,memerahkan,menyihatkan bibir.Kesan nya kita boleh rasa serta merta selepas penggunaan.


IVmist dan IVkids

Ni produk yang tengah ramai orang perkatakan sekarang..
IV kids dan IV mist ni untuk mereka yang selalu mengalami masalah satma, sesak nafas, selsema,..IV kids khas untuk kanak-kanak tau.Untuk gatal2 digigit serangga pun boleh sapu.Memnag banyak la kelebihan IV kids ni..
IVMist pulak untuk orang dewasa ..apa saja penyakit luaran boleh gunakan Ivmist..
wajaib ada ni kat semua rumah..





Hair serum
Kalau guna produk ni dijamin puas hati..mcm magic tau..dari rambut kusut lekat2 kat sikat,sapu hair serum,belai2 sikit kat rambut tak sampai seminit terus rambut jd lembut,bersinar,licin,rapi,sedikit lurus,tak kemban dan serum ni sangat wangi.Sesuai juga untuk wanita bertudung..



Sabun Madu Kelulut
Ramai yang tahu khasiat madu kelulut kan??terutamanya untuk kulit wajah..Sabun ni tak de banyak bih jadi memang selamat digunakan tak kira peringkat usia.
budak sekolah yang ada jerawat halus atau kita panggil jerawat pasir  tu sesuai sangat guna..
kalau untuk jerawat besar2 tu , sabu mamdu ni mampu mengecut kan jerawat korang.parut pun takde, melembabkan kulit dan mencerah kan wajah..Terbaik la sabun ni..




Gel herba Jerawat

Untuk mereka yang ada masalah  resdung hingga mengganggu kulit wajah sesuai la guna gel herba jerawat ni.
Pernah tengok orang yang ada resdung sampai keluar nanah dan jerawat di muka?
Gel herba Jerawat mampu memulihkan kulit wajah dan mengubati resdung.Yang penting kena guna selalu ..okay!!



Liptint aka Jellytint

Ini produk yang saya tak sabar2 nak guna nih..
sebab saya ada masalah bibir kering..
Selain boleh menghilangkan maslaah bibir kering jellytint juga mampu mencerahkan bibir dan mengembalikan warna semulajadi bibir kita..lepas ni tak de dah la bibir merekah sampai berdarah..heheh


Nak dapatkan produk-produk diatas ni tak susah..Boleh pergi ke Instagram Beauty And Health By May  atau terus je klik untuk ke facebook 
Facebook May Vitamin And Beauty Shop Untuk pertanyaan boleh terus whatsaap May: 012-9628636

sekian...

Saturday, 24 September 2016

8 SEBAB KENAPA PERLU DAPATKAN HONOR 8

Assalamualaikum..


8 SEBAB KENAPA PERLU DAPATKAN HONOR 8 - Saya ni kalau nak beli smartphone mesti nak cari smartphone yang kameranya bagus.Biasala..orang perempuan memang macam tu .Apa-apa smartphone pun mesti nak kameranya yang mampu menghasilkan gambar yang cantik.Senang nak selfie..haha..Jenama Huawei salah satau jenama smartphone yang sedang mendapat perhatian ramai kerana kualiti nya .Baru-baru ni Huawei memperkenalkan Honor 8 dan  ada bebarapa perkara mengenai Honor 8  yang membuatkan smartphone ni perlu dimiliki.Dan yang paling saya suka dah tentu lah kerana kameranya .. :) kat Lazada pun dah ada jual Honor 8.kalau nak tengok-tengok dulu boleh klik sini.



Dual kamera terbaik untuk abadikan kenangan indah...




Dengan fungsi dual kamera belakang nya dengan 12 megapixel manakal untuk kamera depan 8 megapixel ianya menjadikan  gambar yang kita ambil memang cantik .Belum pernah merasa lagi la guna smartphone yang ada dual kamera di belakang.Tapi saya boleh bayang kan gambar yang diambil pasti memuaskan hati.



Reka bentuk menarik buat mereka yang bercitarasa tinggi




Reka bentuk premium yang licin, elegan dan ergonomik menjadikan Honor 8 nampak mewah dan sesuai untuk mereka bercitarasa tinggi.Bahagian sisi  Honor 8 yang diperbuat dari logam juga menjadikan ianya cukup sempurna. Apa yang saya paling suka ialah.smartphone ini didatangkan dengan 5 warna menarik iaitu Pearl White, Sunrise Gold, Midnight Black, Sakura Pink, Sapphire Blue ..dan saya sudah pasti akan memilih pearl White. :)




Fingerprint Scanner untuk lebih ciri-ciri keselamatan 





Huawei Honor 8 juga dilengkapi dengan  ciri-ciri keselamatan yang dipertingkatkan , seperti Fingerprint scanner .Ianya lebih selamat digunakan berbanding kita guna no pin atau pasword .Dengan Fingerprint scanner ni juga kita boleh buat transaksi apa pun dengan menggunakan smartphone Honor 8.




Bateri yang tahan lama 





Honor 8 sangat sesuai untuk mereka yang setiap masa menggunakan smartphone untuk pelbagai urusan kerana bateri nya ni berkapasiti 3000 MH .Nak charge pun cepat dan ianya non removeable.So bila terjatuh ke tak la terpelanting bateri entah kemana.hahaha..



Kuasa Audio yang wow sangat..





Terdapat tambahan mikrophone pada Honor 8 untuk menjadikan suara korang  lebih jelas dan kuat apabila bunyi dimainkan pada smartphone korang . jadi kalau korang nak dengar lagu ke atau nak jawab phone pun memang puas hati .Bunyi macam speaker korang tu besar sangat tau..



Paparan yang memuaskan 




Dengan skrin layar berukuran 5.2 inci , rasanya Honor 8 memang cukup untuk kita katakan sebagai smartphone yang menepati citarasa pengguna masa kita.Di tambah dengan paparan HD pada layar skrin seumpama menonton video dengan layar yang besar.Ianya pasti akan memberikan pengalaman berbeza untuk mereka yang menggunakan Honor 8 .jangan risau tentang kesihatan mata korang sebab ianya di lengkapi dengan "eye-care mode fillters".so boleh tonton video lama-lama.




Komunikasi  dan sambungan  wifi yang pantas



Honor 8 mempunyai antena double yang kuat untuk menarik isyarat komunikasi untuk memastikan korang sentiasa mempunyai ekses yang pantas dan terbaik.Yang ni untuk yang suka download video dan filem, kaki online games memang sesuai la..




Smart Control untuk memudahkan kawalan pada alat elektronik lain



Keistimewaan lain  honor 8 ni ialah apabila ianya boleh dijadikan alat kawalan jauh untuk  pelbagai peralatan elektronik seperti  tv korang atau pun   penyaman udara .Best..kan??tengah syok-syok layari internet , cari remote aircond tak jumpa pulak..Tak pe Honor 8 kan ada...hehehe..


Ha..Korang pun teruja jugak la tu..kan?Apa kata  layari laman web Lazada di sini untuk  dapatkan Honor 8 korang dan mula mencipta kenangan paling indah bersama smartphone Honor 8  :)

Lazada's My Cybersale is happening on 26 - 30 Sept. Check it out!




sekian...