Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

JUBAH 2 WARNA DENGAN HARGA MURAH DI DIVALOVA FASHION UNTUK KONTEST SELFIE OPPO F1s

Assalamualaikum...



Dah bersedia ke dengan gambar selfie korang?mesti ada  yang tertanya-tanya kenapa pulak nak bersedia dengan gambar selfie..Ha..jangan kata makcik tak kabor kan pulak.Divalova Fashion nak buat contest selfie pada 27 Sept 2016.Siapa yang pernah beli jubah dari Divalova Fashion - Online butik muslimah layak untuk menyertai contest yang menawarkan hadiah sebuah smartphone Oppo F1s.Tak kira la berapa harga jubah yang korang penah beli.Jubah harga bawah rm50 ke atau jubah yang lebih dari harga rm50.

Yang belum beli jubah di Divalova Fashion Jangan risau..Masih sempat untuk korang mendapatkan sehelai jubah dengan harga murah meletop-letop kau..Order hari ni esok lusa dah sampai.Selfie cantik-cantik kemudian hantar kan gambar korang tu di facebook Divalova Fashion.Tak tahu nak pilih jubah mana yang sesuai?

Meh sini..makcik nak cadangkan beberapa jubah yang cantik-cantik untuk korang dapatkan di Divalova Fashion.Ada beratus-ratus pilihan untuk korang .Dan antara yang sedap …

"I LAPAR TAPI TAK TAHU NAK ORDER APA..."

Assalamualaikum..



Korang pernah tak kalau bawak anak-anak keluar makan masing-masing  tahu nak oder apa.?kalau pernah , sangat berbeza dengan anak-anak saya. Anak-anak saya dalam kereta dah bagitau siap-siap nak makan  apa.Siap dengan air sekali.tapi selalunya air tu terpaksa dibatalkan pesanan nya sebab dah ditetapkan anak-anak hanya boleh minum air masak yang ibu dah siap bekal ni..hahahah

Rasanya restoran kena buat list order macam ni la..supaya mak ayah tak pening kepala...


Tapi mengikut pengalaman saya , budak-budak sekarang ni memang dia kalau makan kat luar pandai je diaorang pilih menu kegemaran diaorang.Yang selalu buat perangi ni biasanya orang perempuan. Yang jenis nak manja2 ni..
Bila suami tanya.." you nak makan apa Yang..?"

"Tak tahu la Bi..i rasa nak yang masam2 je.."

"tomyam boleh..?"

"Tak mau la..nanti pedas..i kan ada gastrik.."

errrr...pelayan yang ambik order tu menggigil je pegang pen rasa nak cocok2 je perempuan tu..hahaha…

KETAHUI KEBAIKAN MENEKAN 5 BAHAGIAN TUBUH INI UNTUK KESIHATAN MENTAL

Assalamualaikum..

Sudah menjadi kebiasaan kita akan memicit-micit atau menekan bahagian-bahagian tubuh kita jika kita rasa letih atau pun sakit.Tapi tahu tak ada beberapa bahagian pada tubuh badan kita yang jika di tekan dan dipicit akan memberi manfaat pada kita.

1)bahagian bawah lengan


Cuba tekan dan picit dibahagian bawah lengan korang.Pastikan ianya 2 inci jaraknya dari ketiak.cara ini mampu mengurangkan keletihan dan lenguh-lenguh pada tubuh badan korang.




2) bahagian bawah kelingking.

Ini akan membuatkan korang rasa lebih tenang dan rileks.



3)Kening bahagian dalam


Tekan bahagian dalam alis mata selama 10 saat.Cara ini dapat menyegarkan pandangan dan menenangkan fikiran korang.




4)Bahagian luar mata


takan perlahan bahagian diatara mata dan tulang diatas kening korang.cara ni  dapat mengurangkan rasa gelisah.



5)Bahagian bawah hidung


Tekan perlahan dengan jari telunjuk dibahagian antara bibir dan hidung.Cara ini juga boleh mengurangkan emosi yang terganggu dan mengurangkan rasa risau ser…

HANTU SUKA TINGGAL DAN BERMAIN DI 7 POKOK INI

Assalamualaikum..



Rumah mak saya di kampung, kat seberang jalan tu ada pokok yang tinggi dan rimbun ..Saya pun tak ingat pokok apa.Tapi mak saya kata pokok tu tempat makhluk halus ni bermain.Takut..kan?tapi sepanjang saya dok kat rumah tu tak pernah nampak benda pelik-pelik bermain kat pokok tu.Cuma pernah satu malam dalam jam 12 lebih, waktu tu semua orang dah tidur.Kampung saya ni bila malam memang sejuk sangat..Sejuk sampai ke tulang tau.Jadi memang kalau balik kampung jam 11 tu mengantuk dah.Saya pulak masa tu jam 12 baru nak lelapkan mata.tengah dok main2 enpon tiba2 boleh dengar suara ketawa mengilai-ngilai .terus tarik selimut tutup mata sampai ke pagi..Punya la seram adoi..

Tapi betul ke ada ada pokok-pokok yang mahluk halus ni suka bermain dan tinggal?Orang dulu-dulu memang tahu sangat la pokok mana yang mahluk halus ni suka bertenggek.Antara pokok-pokok yang dikatakan kegemaran makhluk halus ni ..nak tahu jom baca..

1) Ara


 2)pokok asam

3)pokok beringin




4)pokok ciku


5)pokok…

RESEPI PAJERI TERUNG YANG MUDAH DAN SEDAP

Assalamualaikum..




Masa saya kecil-kecil dulu saya memang tak suka makan Pajeri.Sama ada pajeri nenas atau terung , memang tak minat la..Sebab rasa dia pelik sangat..Ada berempah dan rasa macam manis-manis sikit.Tapi bila dah berkahwin saya dapat suami yang cukup suka makanan berempah.Salah satu kegemaran dia ialah Pajeri.Disebab kan itu selepas berkahwin lah baru saya tahu macam mana nak masak Pajeri terung dan Pajeri nenas...Pantang beli nenas atau terung memang dia nak saya masak kan pajeri.Tapi tak sangka tau sebab dia kata tak pernah dia rasa pajeri yang sedap macam yang saya masak.hahahah...Puji diri sendiri tu..

Ok lah..memandangkan saya punya Pajeri taraf 5 bintang ( ekekek), jom saya nak kongsikan cra masak pajeri terung yang sanagt mudah dan sedap.

Bahan-bahan untuk memasak pajeri terung:-

2 biji terung panjang
2 sudu besar kerisik
1 cawan santan pekat
1 cawan air
3 ulas bawang putih
1 inci halia
1 sudu besar udang kering
5 biji bawang merah
1 batang kulit kayu manis
1 kuntu…

TIPS DAN CARA MENGELAK DARI MENJADI MANGSA PUKAU

Assalamualaikum...



Siapa pernah ada pengalaman di pukau.Kebanyakan orang yang mengamalkan ilmu pukau ni adalah untuk tujuan menipu..Sikit sangat yang menggunakan nya untuk tujuan yang baik.Walaupun ada yang kata pukau ni sebenarnya digunakan untuk tujuan rawatan dan sebagainya tapi bila banyak sangat kes pukau untuk tujuan menipu memang tak nampak dah apa kebaikan pukau ni..kan??

hari ni saya nak kongsikan dengan korang tips untuk mengelak kan pukau.Tapi benda ni kena sentiasa beringat dan fokus.

1) Jangan berfikiran kosong terutamanya di tempat yang ramai orang..ianya akan memudahkan pihak lain untuk memanipulasi kita dengan cara telepathi.Bila pintu telepati kita terbuka kita mudah untuk di pukau.Sebab tu kadang-kadang kita pelik tempat ramai orang lalu lalang pun senang kena pukau.

2)Cuba sedaya upaya untuk "sedar"apabila tiba-tiba rasa seperti mengantuk yang teramat sangat.Itu petanda ada seseorang yang sedang melakukan telepathic forcing.




3)Korang melatah tak??Orang me…

ALHAMDULILLAH..SAYA JUGA DIUJI SEPERTI ORANG LAIN

Assalamualaikum..



Teragak-agak nak menulis hari ni.Sejak 2 hari lepas saya alami selsema dan batuk yang teruk.Ini hari ke 3 dan keadaan beransur baik.Selsema dah berkurangan .Hanya batuk saja yang saya rasa sesekali datang macam nak tercabut kerongkong ni dibuatnya.

Tak dapat nak lama-lama di depan skrin komputer sebab cahaya nya buat saya makin sakit kepala.Jadi saya hanya online sekali sekala.Tu pun untuk selesaikan beberapa kerja yang belum siap.Alhamdulillah dah siap semua kerja , sekarang ni saya tumpu pada laman sosial saya saja.Post gambar-gambar untuk review dan membalas email-email yang penting.Sesekali singgah ke facebook rakan-rakan untuk tunjuk kan yang saya masih hidup.hahahah

Diusia 36 saya sangat risau kalau-kalau saya ada penyakit kronik.Kebanyakan wanita diusia ni akan dibelenggu dengan masalah kesihatan yang tak putus-putus.Darah tinggi, diabetis, masalah sakit puan dan sebagainya.Tapi Alhamdulillah..saya tak diberi ujian sebegitu.

Sebab itu bila saya diserang selse…

5 PERKARA MENARIK DI BATU FERINGGHI YANG KORANG PATUT TAHU

Assalamualaikum...



Sejak akhir-akhir  ni, Pulau Pinang sering menjadi bualan orang ramai. Di media sosial, post-post menarik mengenai negeri ini menjadi viral sampai kadang-kadang saya sendiri pun rasa teringin nak berjalan-jalan ke seluruh neggeri Pulau Pinang ni. Terkenal dengan kekayaan dan kepelbagaian budaya masyarakat setempat, negeri ini juga menjadi tarikan pelancong dari seluruh pelusuk dunia kerana faktor keindahan alam sekitar di samping kemudahan tempat penginapan dan pengangkutan serta prasarana lain yang serba lengkap. Bukan itu sahaja, kerjasama antara badan-badan kerajaan, NGO dan penduduk setempat di sini menjadikan negeri ini sangat terkenal sebagai destinasi pelancongan. Bagi yang selalu ke sini, korang mesti dah tau kan tempat-tempat menarik yang boleh dilawati di sini. Bagi yang belum, post ini akan membantu korang. Keep on reading to begin your discovery ;)



1- Tempat penginapan yang awesome menanti korang di sini.Terdapat lebih daripada 50 buah hotel in Penang y…

POST DAN TAG BARULAH IKHLAS...

Assalamualaikum...




Saya ketawa je baca komik ni..Zaman sekarang ni kalau cakap dimulut saja tak bermakna apa-apa. kau kena post, kena tag baru lah ianya nampak bermakna, ikhlas dan jelas. Kata la yang bercinta tak berapa matang pun suka buat perangai gini. Yang dah kawen pun 2x5..hahah..Padahal dok serumah je pun.. tak cukup dengan cakap depan-depan , nak kena tag juga,..hahah.. Romantik la katakan...heheh..

Contohnya macam harijadi mak .Padahal mak kita tu facebook pun tak de, apa lagi laman sosial yang lain.tapi nak juga buat ucapan kat mak supaya orang tahu.. tak tahu la dia nak bagi tahu apa kat orang.. Kadang berjela2 ucapan nya..tapi kat depan mak cuma cakap.. "hari ni harijadi mak.kan?selamat hari jadi ye.."
tu je...hahahahah
Kalau saya pulak saya post di facebook dengan harapan minta kawan-kawan lain doakan mak saya.. Tak payah buat ucapan panjang2.. "hari ni hari jadi mak saya.. minta kawan-kawan doakan mak saya panjang umur dan diberikan kesihatan yang baik..…

7 PRODUK INI MAMPU MEMBUATKAN KORANG KONSISTEN DALAM PENJAGAAN KESIHATAN DAN RAWATAN KULIT

Assalamualaikum...

Orang kata kecantikan ni bukan hanya pada raut wajah je.Tapi cantik tu ada pada rambut, pada kuku kita, bibir , bentuk badan.Betul tak?Sekarang dah tak susah nak cantik.Tak payah keluar modal mahal-mahal untuk beli produk rawatan kecantikan.Yang penting sekali penggunaan kena lah berterusan dan konsisten.Kalau guna seminggu sekali apa-apa produk pun tak kan menampak kan kesan nya..Disebab kan itu terhasil la beberapa produk kecantikan dan rawatan kulit untuk memudahkan kita supaya lebih konsisten untuk menggunakan nya.
Bayang kan kalau produk tu harga beratus-ratus ringgit tak dapat la nak beli selalu..Pakai pun sikit2 je..takut habis.Tapi dengan beberapa produk kat bawah ni kita boleh guna dengan lebih kerap dan nak dapatkan nya pun mudah.
Ok..jom kita tengok 7 produk kecantikan dan kesihatan yang mudah  untuk didapati , harga yang murah , bertindak merawat dengan cepat dan paling penting sekali kita ianya selamat digunakan

Dolla cantik.. Krim untuk melangsingkan b…

8 SEBAB KENAPA PERLU DAPATKAN HONOR 8

Assalamualaikum..


8 SEBAB KENAPA PERLU DAPATKAN HONOR 8 - Saya ni kalau nak beli smartphone mesti nak cari smartphone yang kameranya bagus.Biasala..orang perempuan memang macam tu .Apa-apa smartphone pun mesti nak kameranya yang mampu menghasilkan gambar yang cantik.Senang nak selfie..haha..Jenama Huawei salah satau jenama smartphone yang sedang mendapat perhatian ramai kerana kualiti nya .Baru-baru ni Huawei memperkenalkan Honor 8 dan  ada bebarapa perkara mengenai Honor 8  yang membuatkan smartphone ni perlu dimiliki.Dan yang paling saya suka dah tentu lah kerana kameranya .. :) kat Lazada pun dah ada jual Honor 8.kalau nak tengok-tengok dulu bolehklik sini.



Dual kamera terbaik untuk abadikan kenangan indah...




Dengan fungsi dual kamera belakang nya dengan 12 megapixel manakal untuk kamera depan 8 megapixel ianya menjadikan  gambar yang kita ambil memang cantik .Belum pernah merasa lagi la guna smartphone yang ada dual kamera di belakang.Tapi saya boleh bayang kan gambar yang diambil …