Friday, 26 August 2016

LELAKI DUKUNG MAYAT ISTERI 7 BATU GARA-GARA HOSPITAL GAGAL SEDIAKAN AMBULANS

Assalamualaikum...



Sedih hati saya bila tonton sebuah video dailymail hari ni.Video menunjuk kan seorang lelaki berjalan sampil membawa mayat isterinya yang dibalut dengan kain.

Majihi berjalan sejauh 50 batu dari hospital sambil membawa mayat isterinya apabila pihak hospital gagal menyediakan ambulans untuk majhi membawa pulang isterinya.Dia juga meminta bantuan dari orang ramai namun tida siapa yang menghulurkan bantuan.


Kekurangan wang membuatkan dia terpaksa mendukung mayat isterinya sejauh 7 batu dari hospital menuju ke rumahnya yang terletak 50 batu sambil ditemani anak gadis nya.


Isteri majhi meninggal akibat sakit batuk kering pada rabu lalu.Selepas berjalan 7 batu barulah bantuan tiba dengan membawa sebuah van.

5 comments:

  1. teringat pulak asben saya tiba2 dia rasa tak sihat & tak boleh drive. dia kata masa tu dia rasa nak pitam, jantung laju. Call hosp minta ambulan.. lepas hosp call balik cakap ambulan takde. dia gagah jugak drive sampai depan klinik 1 Malaysia lepas tu pengsan depan klinik. Dorang hantar dia kat emergency hosp. Time tu ada pulak ambulan datang ambil kat klinik.. hehehe. Ending cerita kasut suami saya hilang masa pengsan.

    ReplyDelete
  2. sedih giler tgok video ni.. syukur lah sistem kesihatan negara kita x buat macam ni..

    ReplyDelete
  3. sedihnya. moga dipermudahkan segalanya.

    ReplyDelete
  4. Alahai sedihnya menonton video ni. Kasihan sungguh nasib si suami dan si isteri yang dah meninggal dunia. Jauh mengusung mayat!

    ReplyDelete
  5. Ni baru betul cinta sampai mati kan makcik...
    Nasiblah bini kurus.....Kalau bini gemuk mcm mak haruslah heret je kot hihi....Tak kuat wey

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();