Skip to main content

LELAKI DUKUNG MAYAT ISTERI 7 BATU GARA-GARA HOSPITAL GAGAL SEDIAKAN AMBULANS

Assalamualaikum...



Sedih hati saya bila tonton sebuah video dailymail hari ni.Video menunjuk kan seorang lelaki berjalan sampil membawa mayat isterinya yang dibalut dengan kain.

Majihi berjalan sejauh 50 batu dari hospital sambil membawa mayat isterinya apabila pihak hospital gagal menyediakan ambulans untuk majhi membawa pulang isterinya.Dia juga meminta bantuan dari orang ramai namun tida siapa yang menghulurkan bantuan.


Kekurangan wang membuatkan dia terpaksa mendukung mayat isterinya sejauh 7 batu dari hospital menuju ke rumahnya yang terletak 50 batu sambil ditemani anak gadis nya.


Isteri majhi meninggal akibat sakit batuk kering pada rabu lalu.Selepas berjalan 7 batu barulah bantuan tiba dengan membawa sebuah van.

Comments

  1. teringat pulak asben saya tiba2 dia rasa tak sihat & tak boleh drive. dia kata masa tu dia rasa nak pitam, jantung laju. Call hosp minta ambulan.. lepas hosp call balik cakap ambulan takde. dia gagah jugak drive sampai depan klinik 1 Malaysia lepas tu pengsan depan klinik. Dorang hantar dia kat emergency hosp. Time tu ada pulak ambulan datang ambil kat klinik.. hehehe. Ending cerita kasut suami saya hilang masa pengsan.

    ReplyDelete
  2. sedih giler tgok video ni.. syukur lah sistem kesihatan negara kita x buat macam ni..

    ReplyDelete
  3. sedihnya. moga dipermudahkan segalanya.

    ReplyDelete
  4. Alahai sedihnya menonton video ni. Kasihan sungguh nasib si suami dan si isteri yang dah meninggal dunia. Jauh mengusung mayat!

    ReplyDelete
  5. Ni baru betul cinta sampai mati kan makcik...
    Nasiblah bini kurus.....Kalau bini gemuk mcm mak haruslah heret je kot hihi....Tak kuat wey

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …