Skip to main content

KULIT CERAH SEPERTI SEMULAJADI DALAM MASA 5 MINIT DENGAN NYRA PEARL FOUNDATION

Assalamualaikum...


Cantiknya lahai botol NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION. ni..bersegi2..Nampak elegent tau..Macam berlian . Nyra skinwork Pearl Foundatin yang diasaskan oleh Nazatul Nazira ni sebenarnya bukan saja untuk nampak cantik sekelip mata tapi ianya juga boleh merawat kulit kita..NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION mengandungi bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan bagus untuk kulit dimana boleh tampak cantik disamping merawat masalah kulit.bahan yang terdapat dalam NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION :-
*serbukmutiara
*minyak kelapa dara
*Beeswax
*Shea butter
*SPF 30

Hari ni saya nak kongsi pemakaian Nyra Pearl Foundation yang membuatkan ramai jatuh cinta dengan foundation ni.


Sebelum ni saya pakai foundation yang cecair punya..Kadang2 bila tuang kat tangan terlajak tuang pulak..Membazir.Guna NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION  ni mudah je.Guna pun tak banyak.Calit sikit -sikit di kulit muka kita.kemudian ratakan..Kemudian sapu la bedak kegemaran kita..Salah satu kelebihan Nyra Pearl Foundation yang membuatkan saya suka  ialah dia tak berminyak.Muka rasa ringan .Bila keluar rumah kena panas pun selesa .Tak de la rasa macam pakai topeng.




Saya rasa Nyra Pearl Foundation ni memang sesuai sangat dengan saya sebab saya ni bukan berkulit cerah macam Emma Maembong.hehehe..tapi bila pakai je Nyra Pearl Foundation ni kulit nampak semulajadi cerah.Tu la kelebihan Nyra Pearl Foundatin yang susah kita nak jumpa pada foundation lain.



Nampak ok tak saya pakai??Kulit cerah seperti semulajadi..kan?Ni setakat pakai Nyra Pearl Foundation dengan bedak je..Klaau nak cantik lagi boleh la lengkapkan dengan maskara , blusher dan sebagainya..Mesti meletop la. Sebab Nyra Pearl Foundation ni memang kegemaran makeup- makeup artis dan pengantin tau...

Kalau korang nak juga Nyra Pearl Foundation ni korang boleh dapatkan di facebook Nazatul Nazira .


sekian...

Comments

  1. Salam..pe habaq?
    yaya saje mai sini melawat kengkawan blogger.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ singgah sini..nanti cuba Nyra pearl foundation ni tau..

      Delete
  2. Nampaklah perubahannya, Diana. Cuma ada satu warna aje. Nampak macam gelap warnanya tapi bila dah pakai di muka, putih pulak jadinya ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang satu warna je ni MD..satu warna untuk semua jenis kulit..dia macam stabilkan kulit kita tau..saya suka sangat sebab kulit nampak cerah macam betul2 je kulit saya ni cerah..padahal Foundation ni punya kerja..haha

      Delete
  3. cantik je sekata kak diana pakai. Memang foundation ni tak susah nak pakai. sapu je memang dia jadi sekata. Saya pun suka pakai pearl foundation ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??tak payah beria2 menggosok..sapu je dia jadi rata sendiri sebab warna dia nautral.kita tak payah nak sapu beriya2..

      Delete
  4. uiii anak dara mana niiii berseriiiii ;-)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …