Skip to main content

KENA TIPU LAGI....APE LE NASIB ...

Assalamualaikum..



Baru hari ni saya tahu ada cerita viral pasal surat Lin Dan Untuk Dato Lee Chong Wei...
Tertinggal keretapi la sebab saya ni kalau sabtu ahad memang
tak layan sangat facebook ke apa.
Buka facebook pun lebih kepada check mesej

Ikut logik la..kan??
Surat tu tersebar selepas Lin Dan Kalah pada DLCW..
Banyak pulak masa LIn Dan nak menulis surat..hahahah...
ada jugak tu yang percaya Lin Dan Nak menulis surat..
Lin Dan tu kome tengok muka dia dengan gaya ego dia..
tak kan tak boleh fikir kot..
dia tak de nye nak tulis surat tu apa lagi nak dedahkan pada umum..



Tambah kelakar siap ada tukang balas pulak tu..
Rajin nye  mengkome oi..
buat novel je la senang..kurang2 dapat juga duit..
nama pun popular sebagai penulis novel..kan??

Tak tahu la apa tujuan si penulis surat ni..
Dia nak suka2 je atau memang niat dia nak kena kan korang.hahah.

Rak yat Malaysia ni bukan sekali je terkena dengan kes2 macam ni.
sebelum ni pun kita dah kena tipu kan??
jadi berhati la sebelum nak share tu..
fikir logik nya dulu..
kemudian kena ada sikit rasa was2..
jangan gelabah sangat nak share bagai..sekarang kan dah termalu..
tapi tak de la malu sangat kan??
sebab ramai yang share..hahhaah...

tapi kalau baca komen2 yang sayu pilu sedih mencengkam tu
memang rasa nak tunjey2 je dahi sambil cakap
"eloooooo...mimpi ke ni..."



hahahahah...


sekian...




Comments

  1. macam2 dorang ni kan.. selamat pagi diana..")

    ReplyDelete
  2. Singgah pagi isnin...
    kelakar la..xde maknanya la dia nak tulis surat..kan..

    ReplyDelete
  3. yeke? mek terpercaya weeehhhhh :(

    ReplyDelete
  4. Saya cuma tahu surat tu palsu tapi saya tak tahu intipati cerita yang sebenarnya. So, saya ambil langkah bijak - tak komen panjang-panjang ~_^

    ReplyDelete
  5. hahaha.. ramai yang berbakat menggunakan imaginasi kat media sosial. depa kena masuk bidang seni penulisan kreatif

    ReplyDelete
  6. Memang tak percaya perkara sebegitu... Biasalah tu... Attention seeker...

    ReplyDelete
  7. apa lah kan mcm mcm sangt sksg oi

    ReplyDelete
  8. masa baca surat tu kt ig n kwn2 kongsi kt fb... terpikir gk takkan lin dan blh tulis n ada masa nulis surat bagai.... mmg dh rasa tak betul nih...

    ramalan akak mmg benar belaka... nsb lah tak terpedaya dok share2 kt fb akak

    ReplyDelete
  9. hahahha kelakar sgt...tak mungkin lindan tulis surat ni semua kerja orang yang frust hahaha

    ReplyDelete
  10. kan. mula2 rasa pelik gak. lju juga lindan karang surat. lps tu chong wei balas. hahaha tapi ada juga yg percaya tu lgi tk leh blah. hahaha

    ReplyDelete
  11. hahaha
    nasib baik ler shark jenis tak amik pduli hal2 camnie.
    sekarang bukan zaman tulis2 surat dah.
    zaman twitter.
    atlit kalau nak kasi support kt twitter je.
    heheh

    ReplyDelete
  12. tu la hari tu kawan post kat fb, saya pon macam pelik plak. haha tetiba je lin dan tulis surat bagai :D mujur tak letak bedak :D

    ReplyDelete
  13. hahaha,,,dengan MV sekali tertipu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …