Tuesday, 16 August 2016

KALAU NAK CARI BILIK SEWA......

Assalamualaikum...



Hari ni mood baca cerita hantu.Memula seram la jugak..Tapi dah baca banyak sangat jadi geli pulak ketiak ni..eheheh..Cerita yang paling  seram ialah bila dia sewa bilik dengan hantu..Kisah dari Amerika Syarikat.Tak payah la kita baca cerita jauh2 ni..Paling dekat bekas rumah sewa yang suami saya dengan kawan2 dia tinggal masa bujang.Yang paling menakutkan bila dia tiba2 saja muncul di depan kawan2 serumah suami saya,Disebabkan tak tahan di ganggu mereka semua keluar dan cari rumah lain.Sekarang rumah tu dihuni oleh warga asing.Tak tahu la sama ada mereka diganggu atau tak.Kalau diganggu pun terpaksa la bertahan sebab rumah tu company dah sewakan  untuk diaorang.hehehe


masukkan  je tempat yang korang nak..

Sebab tu sebelum nak masuk satu2 rumah tu kena tahu la tentang rumah dan juga orang2 dalam rumah tu..Terutamanya kalau kita nak sewa bilik.Kena la tahu serba sedikit tentang kawan sebilik kita.jangan main masuk je..Jangan fikir asal ada tempat tidur dah la.Zaman sekarang kena hati-hati tambah-tambah lagi kita ni perempuan.Tahu tak wujudnya laman web hidup.my yang bertujuan membantu sesiapa saja diluar sana yang ingin mencari bilik sewa, atau yang nak cari penyewa.

cari bilik sewa kat Pulau Pinang


Dengan melayari  laman web hidup.my tak payah dah berpeluh-peluh  menapak satu-satu taman perumahan, turun naik rumah flat sebab cari bilik sewa..Harga paling mahal bilik sewa yang ada tawarkan di hidup.my ni adalah rm2000.jadi korang boleh agak2 la bajet korang berapa.

Satu lagi yang best nya korang boleh check terus rumah sewa yang ada berdekatan korang.Mereka sediakan maps lengkap untuk korang rujuk.Kat mana2 saja yang korang nak cari bilik sewa atau penyewa untuk bilik korang , ada di hidup.my ni.satu Malaysia boleh guna tau.


Kemudahan dah ada depan mata ni gunakan sebaiknya.Bukan kena bayar pun...kalau boleh bagitau la kat kawan2 lain juga yang sedang cari bilik sewa..laman web ni dibina tahun lepas.jadi mungkin sekarang pun dah banyak pilihan bilik sewa yang ada.Try pi tengok ye mana yang sesuai..


sekian..

7 comments:

  1. nak try lah mn laa tau dpt bilik yg dkt dgn opis sy ni ;-)

    ReplyDelete
  2. BERKONGSI BILIK DGN HANTU SERAMNYA...

    ReplyDelete
  3. Bagus website ni...memudahkan orang cari bilik

    ReplyDelete
  4. seramnya kalau jumpa benda bukan2 ni kan ...

    ReplyDelete
  5. Sekarang jangan main asal dapat aje.Kenalah check betul-betul kalau nak mencari rumah/bilik sewa. Kena kenal rakan serumah yang menyewa bersama dengan kita.

    ReplyDelete
  6. senang dh skang nk cari blik sewa. dlu kemain lg kne tny orang --"

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();