Skip to main content

KALAU NAK CARI BILIK SEWA......

Assalamualaikum...



Hari ni mood baca cerita hantu.Memula seram la jugak..Tapi dah baca banyak sangat jadi geli pulak ketiak ni..eheheh..Cerita yang paling  seram ialah bila dia sewa bilik dengan hantu..Kisah dari Amerika Syarikat.Tak payah la kita baca cerita jauh2 ni..Paling dekat bekas rumah sewa yang suami saya dengan kawan2 dia tinggal masa bujang.Yang paling menakutkan bila dia tiba2 saja muncul di depan kawan2 serumah suami saya,Disebabkan tak tahan di ganggu mereka semua keluar dan cari rumah lain.Sekarang rumah tu dihuni oleh warga asing.Tak tahu la sama ada mereka diganggu atau tak.Kalau diganggu pun terpaksa la bertahan sebab rumah tu company dah sewakan  untuk diaorang.hehehe


masukkan  je tempat yang korang nak..

Sebab tu sebelum nak masuk satu2 rumah tu kena tahu la tentang rumah dan juga orang2 dalam rumah tu..Terutamanya kalau kita nak sewa bilik.Kena la tahu serba sedikit tentang kawan sebilik kita.jangan main masuk je..Jangan fikir asal ada tempat tidur dah la.Zaman sekarang kena hati-hati tambah-tambah lagi kita ni perempuan.Tahu tak wujudnya laman web hidup.my yang bertujuan membantu sesiapa saja diluar sana yang ingin mencari bilik sewa, atau yang nak cari penyewa.

cari bilik sewa kat Pulau Pinang


Dengan melayari  laman web hidup.my tak payah dah berpeluh-peluh  menapak satu-satu taman perumahan, turun naik rumah flat sebab cari bilik sewa..Harga paling mahal bilik sewa yang ada tawarkan di hidup.my ni adalah rm2000.jadi korang boleh agak2 la bajet korang berapa.

Satu lagi yang best nya korang boleh check terus rumah sewa yang ada berdekatan korang.Mereka sediakan maps lengkap untuk korang rujuk.Kat mana2 saja yang korang nak cari bilik sewa atau penyewa untuk bilik korang , ada di hidup.my ni.satu Malaysia boleh guna tau.


Kemudahan dah ada depan mata ni gunakan sebaiknya.Bukan kena bayar pun...kalau boleh bagitau la kat kawan2 lain juga yang sedang cari bilik sewa..laman web ni dibina tahun lepas.jadi mungkin sekarang pun dah banyak pilihan bilik sewa yang ada.Try pi tengok ye mana yang sesuai..


sekian..

Comments

  1. nak try lah mn laa tau dpt bilik yg dkt dgn opis sy ni ;-)

    ReplyDelete
  2. BERKONGSI BILIK DGN HANTU SERAMNYA...

    ReplyDelete
  3. Bagus website ni...memudahkan orang cari bilik

    ReplyDelete
  4. seramnya kalau jumpa benda bukan2 ni kan ...

    ReplyDelete
  5. Sekarang jangan main asal dapat aje.Kenalah check betul-betul kalau nak mencari rumah/bilik sewa. Kena kenal rakan serumah yang menyewa bersama dengan kita.

    ReplyDelete
  6. senang dh skang nk cari blik sewa. dlu kemain lg kne tny orang --"

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …