Skip to main content

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Assalamualaikum...



Masa mula2 blogger ni ajak saya join giveaway , saya pun pergi la blog dia nak join GA ni..Tapi tengok dia tulis kat situ " kali pertama sejak 2 bulan dalam dunia blogging...." eh!!ni blog baru ke Elih??Dia ni kira otai jugak tau dalam dunia blogging ni..dulu pun saya pernah joinb GA yang dia buat dan saya menang.Yeayyy!!!hahah..kali ni nak cuba lagi..mana tau untung2 dapat Min Kaffe..heheh..



Nak tengok hadiah lain yang berupa wang tunai pi blog dia tau..Klik banner atas sekali tu..
Ok..jom tengok syarat dia,.


1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia
2. Wajib FOLLOW blog ini
3. Like Fan Page ini - 
4. Follow Twitter saya - 
5. Copy banner diatas dan buat satu entry bebas bertajuk "Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM"
6. Link kan entry tersebut pada entry ini
7. Postkan link penyertaan anda di ruangan komen dibawah


Korang pun join la..GA ni sampai 22 /9 /2016 je..tepat jam 8 pagi 23 /9/ 2016 dia umumkan pememang..Ok Elih..Jam 6 pagi akak dah buka blog Elih tau..hahahah..



Tadi dok follow twitter Elih nampak budak bambam ni..kasi tayang sikit la..bagi siapa yang baca entry ni ketap2 bibir sebab geram..Crop gambar ayah dia.sebab nanti takut ada anak2 dara tak tidur malam termimpi wajah ayah dia.hahah..

sekian..




Comments

  1. Terima kasih join Puan Diana, GA dulu tu blogpancingelih punya haha..blog baru ni baru 2 bulan usianya..ayat tu mcm mengelirukan..peserta akan disenaraikan nanti..tqvm

    ReplyDelete
  2. singgah teratak akak...
    http://belogs.blogspot.my/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

    ReplyDelete
  3. singgah BW..http://www.kennymerligal.com/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapahar-dot-com.html

    ReplyDelete
  4. Good luck for all!

    Salam singgah blogwalking dari segmen yang sama Monday 15082016

    ReplyDelete
  5. singgah sini dari GA yang sama. semoga berjaya :)

    http://ramaramapendek.blogspot.com/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

    ReplyDelete
  6. bw dari giveaway sama, gd luck http://lynk.my/bGar

    ReplyDelete
  7. Singgah sini dari GA yang sama. Gud luck =)

    ReplyDelete
  8. singgah dari GA yang sama...http://misssnotes.blogspot.my/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

    ReplyDelete
  9. salam

    saya join juga

    http://notamengajarbelajar.blogspot.my/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum... diana,

    semoga berjaya dalam segmen @ giveway nie k..

    mselim3

    ReplyDelete
  11. Hi ... Singgah dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat Jom Bercontest dan singgah jenjalan kat Kisah Hidup Ku ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...

    #jombercontest
    #kisahhidupku

    ReplyDelete
  12. singgah dari segmen sama...
    goodluck..

    http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

    ReplyDelete
  13. Semak senarai peserta sekali lagi..yg belum join, jom jom jom! 22 september 2016 tarikh tutup..

    http://www.elihjapahar.com/2016/09/senarai-peserta-giveaway-tunai-rm200-by.html

    ReplyDelete
  14. Cikgu Faiz singgah sini dari GA yang sama :)

    http://cikgufaizcute.blogspot.my/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

    semoga berjaya !

    ReplyDelete
  15. Singgah dari segmen yang sama

    http://akupenulisluarbiasa.blogspot.my/2016/09/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

    ReplyDelete
  16. ayu datang dari giveaway yang sama.. ada masa singgah la kat blog sy.. ayu ade buat segmen nnti free boleh la join ye..tq

    http://www.ayuinsyirah.my/2016/09/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

    ReplyDelete
  17. [Giveaway] Hadiah Giveaway Tidak Dituntut! Jika mengenali blogger ini mohon sampaikan kepada beliau...

    Thanks..

    http://www.elihjapahar.com/2016/11/giveaway-patutkah-aku-buat-cabutan.html

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…