Skip to main content

DIVALOVAFASHION.COM: BUTIK BAJU MUSLIMAH ONLINE

Assalamualaikum...





Sebagai seorang wanita sudah tentu kita mahu tampil cantik dan bergaya walaupun kita membawa imej seorang wanita muslimah yang berhijab, berjubah dan menutup aurat.Untuk nampak bergaya dalam pakaian muslimah tak semestinya kita perlu membeli pakaian yang mahal.Divalovafashion.com adalah butik baju muslimah online yang menawarkan pakaian muslimah seperti jubah, blouse , dan baju kurung moden dengan harga yang murah dan mampu dibeli oleh setiap wanita..setiap pakaian yang terdapat di Divalovafashion.com bukan saja murah  , berkualiti tapi juga cantik dan terkini.




Jubah/dress

Untuk koleksi jubah divalovafashion  mempunyai hampir 7 koleksi jubah dan dress dengan hampir 50 pilihan buat anda yang suka kan jubah dan dress moden pelbagai warna dan potongan .Antara koleksi jubah dan dress yang ada ialah Chenta, Tiara , Harisa, sandara dan  Aisya .Dress dengan potongan moden koleksi Lara ini antara yang paling mencuri tumpuan dan bagi yang suka kan gaya klasik + moden,  Jubah dari koleksi Ratu sesuai untuk anda.Sesuai untuk .Kebanyakan jubah dan dress boleh didapati dalam saiz S,M,L dan XL.



Blous dan tunic

Boleh digayakan dengan jeans atau skirt labuh , blouse koleksi Amina ni didatangkan dengan warna biru merah dan hitam  dan tersedia dalam saiz M, L dan XL.Fabrik yang digunakan adalah fabrik satin.



Beg Tangan

Selain jubah dan dress butik muslimah Divalovafshion juga ada menjual beg tangan berbagai jenam dengan harga mampu milik,Yang paling mencuri tumpuan ialah beg tangan  Kate Space berwana pink ini .Sesuai untuk wanita yang mementingkan gaya tapi masih nampak ringkas dengan gaya santai dan sesuai untuk dibawa kemana saja.



Kalau mahu kan beg tangan yang lebih nampak moden rekaan nya boleh cuba beg tangan dari Furla.Didatangkan dengan warna2 hebat ..Coklat, biru hitam , hijau dan merah..

Sebenarnya ada banyak lagi koleksi beg tangan , jubah dan blouse muslimah yang terdapat di Divalovafashion ni.Jangan lupa dapatkan koleksi2 terbaru yang memang meletop-letop.Jom jadi muslimah cantik dan bergaya dengan Divalovafashion.com

Boleh jugak layarai laman Facebook di sini



sekian...

Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …