Wednesday, 3 August 2016

CARA DOWNLOAD LAGU NYANYIAN YANG KORANG SUKA DI SMULE

Assalamualaikum...



Siapa suka menyanyi kat smule??Nanti follow makcik ye..hahah.
Ramai artis2 kat smule tu tau..Tak payah pi audition,
tak payah keluar masuk tv pun boleh jadi popular..
Yang penting suara kena sedap la..
kalau suara kelaut pun boleh juga popular..
popular sebab suara tak sedap pun popular jugak..kan??hahahah..

Nak join smule ni tak boleh la serius sangat..
suara sedap ke tak sedap ke bedal je..
tak de siapa marah..Bukan macam korang masuk AF tu..
suara tak sedap kena kecam..
Tapi kat smule keberanian tu yang penting..hahahah..

Siapa tahu tetiba je ada peminat..
Orang kalau dah minat ,lagu2 yang korang nyanyi pun
dia download untuk dengar time nak tidur.hheheeh
Ok..Boleh ke download lagu nyanyian yang kita suka kat smule tu?
Dah tentu la boleh..meh nak ajar.



Memula install aplikasi "sing download "di playstore
kemudian bila dan terinstall buka la aplikasi tu
ikut gambar di bawah ye..


Mula2 akan keluar macam gambar atas ni..klik pada 'No'


akan keluar paparan  macam ni..ada tulis Download dan user.
Kalau awak pernah download dia akan ada record id siapa yang awak record.
contoh macam gambar atas saya  dah pernah download  suara si mamat tu..heheh


Ini lah lagu yang saya download tu..lagu Nike Ardila..
versi lain sikit tu yang saya download..

kemudian awak klik pada user dan keluar satu paparan ni..
masuk kan ID orang yang awak nak download.
ni ID saya.Dianarashidxx
lepas tu tekan kat fetch
akan keluar paparan macam bawah ni..


akan keluar la semua lagu yang dia atau korang pernah nyanyi..
pilih nak download yang mana satu dan tekan simbol download kat tepi tu.
makcik pilih nak download lagu hindi tu ye..
eh!!korang ingat makcik tak boleh nyanyi hindustan ke??
ekekekek


"please wait..jadi tunggu je la 
dan dia akn keluar macam gambar bawah ni pulak..


kemudian klik la download..
bila dah habis download terus keluar kat user tu gambar ID orang yang korang download tadi..
macam ni..

dah siap..boleh la dengar selalu.
Check kat music player korang ada tak kat dalam tu...
Korang minat Khai Bahar kan??jadi boleh la download suara dia..
Makcik tak minat dia..ekekek


Ok lah...semoga bermanfaat untuk semua..
walaupun benda alah nama smule ni bukan berfaedah sangat pun.
buat ngisi masa2 lapang boleh la..
korang tak kan boleh jadi artis kalau takat join smule je...hahahah


sekian...                                                                  

3 comments:

  1. ramai laa pasni yg jd khai bahar kedua ketiga keempat dan seterusnya hehe

    ReplyDelete
  2. Tahu syazwani apa ntah namanya tu? Itu anak saudara abang ipar saya ^_^ Saya cuma dengar aje smule ni, nak nyanyi memang tak sangguplah, suara lemak merdu sangat! Maklumlah bini tarzan ^_^

    ReplyDelete
  3. kita dah geng kan kat sana kui2

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();