Skip to main content

CARA DOWNLOAD LAGU NYANYIAN YANG KORANG SUKA DI SMULE

Assalamualaikum...



Siapa suka menyanyi kat smule??Nanti follow makcik ye..hahah.
Ramai artis2 kat smule tu tau..Tak payah pi audition,
tak payah keluar masuk tv pun boleh jadi popular..
Yang penting suara kena sedap la..
kalau suara kelaut pun boleh juga popular..
popular sebab suara tak sedap pun popular jugak..kan??hahahah..

Nak join smule ni tak boleh la serius sangat..
suara sedap ke tak sedap ke bedal je..
tak de siapa marah..Bukan macam korang masuk AF tu..
suara tak sedap kena kecam..
Tapi kat smule keberanian tu yang penting..hahahah..

Siapa tahu tetiba je ada peminat..
Orang kalau dah minat ,lagu2 yang korang nyanyi pun
dia download untuk dengar time nak tidur.hheheeh
Ok..Boleh ke download lagu nyanyian yang kita suka kat smule tu?
Dah tentu la boleh..meh nak ajar.



Memula install aplikasi "sing download "di playstore
kemudian bila dan terinstall buka la aplikasi tu
ikut gambar di bawah ye..


Mula2 akan keluar macam gambar atas ni..klik pada 'No'


akan keluar paparan  macam ni..ada tulis Download dan user.
Kalau awak pernah download dia akan ada record id siapa yang awak record.
contoh macam gambar atas saya  dah pernah download  suara si mamat tu..heheh


Ini lah lagu yang saya download tu..lagu Nike Ardila..
versi lain sikit tu yang saya download..

kemudian awak klik pada user dan keluar satu paparan ni..
masuk kan ID orang yang awak nak download.
ni ID saya.Dianarashidxx
lepas tu tekan kat fetch
akan keluar paparan macam bawah ni..


akan keluar la semua lagu yang dia atau korang pernah nyanyi..
pilih nak download yang mana satu dan tekan simbol download kat tepi tu.
makcik pilih nak download lagu hindi tu ye..
eh!!korang ingat makcik tak boleh nyanyi hindustan ke??
ekekekek


"please wait..jadi tunggu je la 
dan dia akn keluar macam gambar bawah ni pulak..


kemudian klik la download..
bila dah habis download terus keluar kat user tu gambar ID orang yang korang download tadi..
macam ni..

dah siap..boleh la dengar selalu.
Check kat music player korang ada tak kat dalam tu...
Korang minat Khai Bahar kan??jadi boleh la download suara dia..
Makcik tak minat dia..ekekek


Ok lah...semoga bermanfaat untuk semua..
walaupun benda alah nama smule ni bukan berfaedah sangat pun.
buat ngisi masa2 lapang boleh la..
korang tak kan boleh jadi artis kalau takat join smule je...hahahah


sekian...                                                                  

Comments

  1. ramai laa pasni yg jd khai bahar kedua ketiga keempat dan seterusnya hehe

    ReplyDelete
  2. Tahu syazwani apa ntah namanya tu? Itu anak saudara abang ipar saya ^_^ Saya cuma dengar aje smule ni, nak nyanyi memang tak sangguplah, suara lemak merdu sangat! Maklumlah bini tarzan ^_^

    ReplyDelete
  3. kita dah geng kan kat sana kui2

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …