Wednesday, 24 August 2016

BLOGGER SAJA YANG TAHU KEADAAN DISEBALIK GAMBAR YANG CANTIK DIBLOG-BLOG MASAKAN

Assalamualaikum...




Korang mesti selalu tengok gambar2 yang  cantik di blog-blog masakan dan tertanya-tanya bagaimana gambar tersebut diambil . Tahu tak bagaimana   keadaan sebenar disebalik  gambar tu??hahhaha..saya akui la bila nak ambik gambar makanan misal nya jenuh jugak nak menyusun benda2 dalam pinggan tu..Bila orang tengok gambar hidangan tu orang tak tahu pun sebenarnya masa gambar tu diambil anak tengah bergaduh berebut remote tv, pinggan kotor masih belum cuci , dan dapur pun belum siap kemas. Jom kita tengok gambar2 disebalik kejadian gambar yang cantik yang selalu korang tengok di blog-blog masakan dan instagram milik blogger-blogger masakan ni..









Kadang2 nak ambil gambar mee kari dah snap baru perasan telur nya terbalik atau tak nampak daging dan sebagainya..Lepas tu kena snap lagi, dan lagi..snap 10 kali tapi yang post kat Ig dan blog hanya satu gambar saja..Sampai suami tanya banyak nya ambil gambar..gambar sama je pulak tu..hehehe..

sekian..

11 comments:

  1. Jadi stress bila gambar diambil tidak cantik..

    ReplyDelete
  2. Memang huru-hara betul rupanya ~_^

    Yang penting teknik mengambil gambar tu ya. Makanya takdalah nampak keadaan huru-hara semasa gambar tu diambil. Gambar makanan di blog masakan memanglah ohsem gila, boleh buat kita terliur-liur menelan air liur!

    ReplyDelete
  3. bkn bab mknn je yg lain2 pun sm jg hahaah

    ReplyDelete
  4. Hihi....kelakar pulak nengoknya makcik. Yelahkan....org tgk nampak cantik jer, tak tahu disebalik gambar tu tunggang langgang semuanya....

    ReplyDelete
  5. Hehehe...sebab tu la as a blogger gambar mmg menjadi focus utama selain penulisan kan...

    ReplyDelete
  6. angle kena betul, baru gambar lawa . itu antara kriteria sebelum ambil gambar. hehe

    ReplyDelete
  7. cara ngambik gambo n angel kene betui kih3

    ReplyDelete
  8. hahah setuju tu. gigih susun itu ini sebelum snap

    https://mommycici.blogspot.my/2016/08/pengalaman-bersalin-di-al-islam.html

    ReplyDelete
  9. Hihi betul. Gambar makanan tu cantik jer. Tapi orang tak tahu apa yang ada jugak atas meja makan tu. :)

    ReplyDelete
  10. HAHAHAHAHAHAHAHA serius betul! ahahahahaha

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();