Monday, 11 July 2016

CUTI RAYA PENENTU BLOG BERTAHAN ATAU TERKUBUR

Assalamualaikum...



Selamat Hari raya..
Ada ramai jugak yang dah update blog hari ni..
Tapi ada jugak yang masih bercuti..
Saya pun lambat update blog ni sebab anak masih cuti sekolah..
esok baru start sekolah..Bila anak2 ada kat rumah ni paham2 je la..
mana la boleh nak online saja..kan??

Cuti korang cemana?best??tak best?
Yang paling tak best bila habis cuti nak mula update blog ni..
memang sakit je rasa..
Ingat nak update pasal raya je tapi
dah2 sah2 sama je cerita kita dengan cerita blog lain..hahah..
jadi batalkan je la niat nak cerita pasal raya tu..
cukup2 la update pasal raya kat facebook dan instagram je..
itu saya la..korang jangan la ikut pulak prinsip saya ni..hahahah.
blog masing2 ..kan??

Cuti raya ni la kita boleh tengok sama ada
satu2 blog tu akan bertahan atau berkubur.
pengalaman saya yang lepas2 bila cuti raya je akan banyak la blog2 yang berkubur sebab
bila dah start cuti panjang jadi best pulak sampai terlupa kat blog.
Ada juga yang dalam cuti raya tu dia jumpa hobi baru..
Hobi dan minat yang memerlukan komitmen yang tinggi sampai
tak boleh nak tumpu dah pada blog..
Ada juga yang lepas raya ni ikut kawan kerja la..
ikut saudara mara lerja jadi tepaksa lupakan blog sekejap..
kata je sekejap last2 sampai istihar bersara la..heheh



Kuatkan lah semangat korang ye..
Dengan blog ni bukan boleh kaya tapi ianya tetap mendatangkan faedah..
ada yang dapat duit ada yang dapat populariti..
terserah korang nak yang mana satu..
pandai2 la nak gunakan nya..

sekian..


16 comments:

  1. Amboi besarnya mata Diana... hehheheh... Tak yah tunggu raya, sebelum2 ni pun saya dah malas nak update blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besar sangat ke? ;( selalu kena ejek bab mata ni tau..dulu mesti ada yang tegur kenapa macam terkejut nampak cicak.??.kecik hati kami..:(

      Delete
  2. raya ke x raya malas nk update ttp ada hahahaa

    ReplyDelete
  3. slmt hari raya utk akk sekeluarga

    ReplyDelete
  4. ekin blog tak terkubur lagi masih ada yg singgah lagi PV tu yg jatuh sikit

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya.. kite x raye pun kdg2 blog terkubur.. hehe

    ReplyDelete
  6. ok je masih bertahan. abis cuti sampai ke sini esoknya terus update blog. Nak2 lagi memang ada kerja kat blog nak kena siapkan. So tak sempat nak warm up terus start enjin & berjalan je.

    ReplyDelete
  7. Nani bercuti seminggu blog pun bercuti jugak. Haha.
    Selamat Hari Raya kak, Maaf Zahir dan Batin :)

    ReplyDelete
  8. Tak sempat nak update lagi. Keja dah memanggil2 ☺☺

    ReplyDelete
  9. dah berjaya update blog hari ini. hahaha
    punyalah susah.

    :)

    ReplyDelete
  10. Saya tak up date pun lagi. Last entri pada pertengahan bulan puasa itu hari. hihi..

    ReplyDelete
  11. Salam lebaran diana rashid
    Maaf zahir batib

    ReplyDelete
  12. Blog Maira dah lama bercuti..hehehe
    Selamat Hari Raya kak Sekeluarga..
    Buat makan2 jemput la ye..hehehehe

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Raya Aidil Fitri.
    Hahhaaa... Mrs. A lettew kalau cuti raya blog pun sama cuti

    ReplyDelete
  14. RAYA MMG LANGSUNG TAK BUKA .. BW PUN TAK KITEW BZ KEH KEH KEH

    ReplyDelete
  15. huhuhu.

    raya ke tak, blog tetap berkubur.

    selamat hari raya diana.

    maaf zahir dan batin

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();