Monday, 20 June 2016

SIKAP LELAKI YANG MENJENGKELKAN KETIKA BERCINTA

Assalamualaikum...



Ni makcik nak kongsi ilmu sikit..
Ilmu pasal cinta.ekekekk..menyampah tak??hahahah
Eceh...saje la nak kongsikan dengan adik2 ni..
mana tau kot2 boleh juga dijadikan panduan bila bercinta..

Orang perempuan kalau bercinta mesti nak
suasana yang sweet2 je..sampai orang lelaki rasa rimas kadang2 tu..
Itu orang perempuan la...tapi kalau lelaki pulak cemana?
sewaktu bercinta apa sikap lelaki yang paling wanita tak suka??

1- Bermain Video game



Kenapa Video game?sebab itu salah satu cara untuk mereka melepaskan
tekanan selepas bekerja.Lagi2 kalau games tu ada unsur2 peperangan.
Lelaki kan sukakan persaingan,itu yang kadang2 sampai ketagih bermain
video game dan ada yang keterlaluan sampai mengabaikan orang2 sekeliling.
mereka ni tak sedar ke mereka dah cukup tua untuk video games??hhahhah..

2- Memakai pakaian yang sama

Yang ni ramai lelaki tak perasan.Orang perempuan memang
sakit mata lihat keadaan macam ni.memang la cinta tapi
kalau dalam 4 kali jumpa 3 kali awak pakai baju yang sama ,boring tau...
Tak tahu ke orang perempuan suka mementingkan penampilan ..:p

3- Suka menyembunyikan perasaaan.




"Awak marah ke??"

"Tak la..marah buat apa?"

lepas tu bila perempuan tu buat benda yang sama dia kata perempuan tu tak berubah..
padahal tadi dah tanya dia marah ke tidak..
Lain kali kalau marah kata la marah..nak sorok2 perasaan pulak..

4- Diam
Masa mengayat dulu kemain banyak cakap nya..
bila dah bercinta setiap kali telefon lebih banyak diam dari bercakap.
kalau berjumpa pulak ,senyap je...kan??
bila ditanya kenapa diam je..
"dah awak pun diam..tak cakap apa pun.."
erghhh.geram nya!!



lagi apa ye??Ada nak kongsi apa2 tak??
ke nak share cerita pasal pasangan korang yang sikapnya korang tak suka..
meh kongsi2 kat sini..


sekian..

3 comments:

  1. bukan time bercinta je, yang dah kawin pun ada yang terbawa2 perangai tu

    ReplyDelete
  2. kalau buat perangai gitu time bercinta takpa lagi dik oiiii...bleh gak cari pilihan lain ke hape kan...wakakakak...ni yg dah kawen pon banyak je buat perangai camtu gak...sabo jelahhhh...hahaha...tanpo kang :p

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();