Thursday, 30 June 2016

MARI BELAJAR GOOGLE ADWORDS

Assalamualaikum...



Pernah tak korang gunakan google Adword untuk mengiklan kan laman web atau pun blog korang?Kalau tak pernah lepas ni boleh la cuba ye .Google Adwords ni macam program untuk kita mengiklan kan laman web kita supaya ianya muncul di halaman google ,hasil carian dengan menggunakan keyword yang sesuai.

Tapi nak gunakan Google Adwords pun kalau tak tahu caranya tak guna jugak..kan??Apa kata korang dapatkan Google Adwords Ebook ..Dalam Ebook ni ada diajarkan cara nak menggunakan Google Adwords dengan lebih terperinci dan mudah di fahami.

Ebook ni menggunakan bahasa inggeris yang mudah.Ada 19 muka surat ,  1.28MB/Adobe .PDF format dan 100% berwarna.Kalau dah download nanti, korang cetak la dan  boleh ulang baca banyak kali.Jadi tak la lupa..kan??Mana tahu kalau ada kawan2 lain nak belajar jugak...:)


Nak tambah traffik blog dan laman web??Meh dapatkan segera Google Adwords Ebook.Dijamin puas hati..

Jika korang berminat boleh  terus Whatsapp di no +6012 320 6127  
Tinggalkan Nama, email dan type Adwords"

atau boleh email je.. rustam.lbb@gmail.com
atau ada facebook boleh terus add fan page Rustam World

Harga untuk satu Ebook hanya rm10.Terhad tau harga ni..Sampai 1 julai  saja..Lepas 1 julai kena bodek2 sikit , pujuk2 sikit mana tau dapat la harga rm10 ni lagi..hehe

sekian..

Tuesday, 28 June 2016

SETIAP HARI KANAK-KANAK INI AKAN MENGHANTAR AYAHNYA BEKERJA

Assalamualaikum...



Diusia 5 tahun kanak-kanak perempuan ini sudah boleh membantu ayahnya yang mempunyai masalah cacat penglihatan.

Jenni, gadis kecil dari Filipina ini akan berjalan bersama ayahnya setiap hari untuk menghantar ayahnya yang bekerja sebagai buruh di sebuah ladang kelapa .


Dengan hanya sebatang tongkat jenni akan memandu ayahnya berjalan kaki.

Video ini dirakam oleh Ruby Capunes dan menjadi viral malah ianya mendapat perhatian pihak antarabangsa dan Yayasan ABS-CBN yang mengunjungi 2 beranak ini di Filipina.

Yayasan tersebut juga berharap mereka dapat menempatkan jenni dan ayahnya ke tempat yang lebih baik dan selamat.

sekian..

KUASA SOLEKAN: WANITA INI BERUBAH MENJADI 10 BINTANG TERKENAL

Assalamualaikum...



Orang perempuan ni kalau bersolek memang suka la..Kalau yang tak suka bersolek tu biasanya bukan sebab mereka benci pada solekan tapi sebab tak pandai nak bersolek.Bila di tanya kenapa tak bersolek..

"saya tak suka la bersolek..muka nampak lain macam...macam plastik sangat.."

hahah..kalau pandai bersolek tak de la muka nampak plastik, nampak badut dan sebagainya..kan??Sebab tak pandai bersolek la jadi macam tu..Belajar bersolek dan awak akan suka kan nya..heheh

Cerita pasal bersolek , ini saya kongsikan kuasa solekan .Seorang wanita , Lucia Pittalis , berubah wajah apabila dia mengenakan solekan.Nak tengok ??jom..














Hebat kan??

sekian...


Monday, 27 June 2016

KOLEKSI BENTUK BISKUT TART YANG COMEL DAN CANTIK

Assalamualaikum...



Setiap kali tibanya hari raya dah tentu biskut yang satu ni akan jadi kegemaran ramai orang.Biskut tart..Kebanyakan dari kita akan menggunakan inti nenas.Pertama sebab ianya mudah didapati, dan orang kata kalau guna inti nenas ni biskut tu tahan lama..berbeza kalau buat tat telur atau keju.tak boleh nak simpan sampai sebulan..hahah..

Kalau di Malaysia ni bentuk tart yang kita buat dan beli tak jauh beza pun dengan yang jiran kita buat..Entah2 satu taman perumahan tu semua buat tarat nenas gulung.Tak dak acuan tart terus tak jadi buat tart.kalau tak dak pi beli acuan..Hahah.tapi di Indonesia bentuk tart atau lebih dikenali
sebagai biskut Nastar ni ada macam2 bentuk.Comel2 sangat tau..jom kita tengok bentuk-bentuk biskut tart yang comel-comel..
Semua gambar2 ni saya ambil di instagram.


jagung..

 haram oi..haram..hahah




Ada yang nak buat bentuk ni??

Shinchan




yang paling comel..


angry bird


spongebob

landak

ulat


sanggup makan tak??



wah..burung hantu la...

ang..ang..ang..tottemodaisuki..Doraemon...


spiderman..

terima kasih ya..untuk foto2 nya..karen bangat..:)


Macam mana?dah dapat idea nak bentuk kan biskut tart ke??saya rasa macam nak buat je yang bentuk arnab tu..nampak comel kan??

sekian..


Thursday, 23 June 2016

SELUAR MUSLIMAH YANG CANTIK DAN ADA DALAM SEMUA SAIZ

STICKY POST
Assalamualaikum...



Ramadhan dah  hampir ke penghujung nya.Macam mana dengan saiz pinggang , saiz peha tu..dah mengecil ke atau semakin besar???heheh...Kalau saiz dah berubah ni dah tentu kita kena la beli seluar baru kan?Nak diet memang lambat la nak turun..heheh..jadi sementara nak kecik peha ni jom kita jenguk2 seluar Annisa yang dikatakan memang selesa dan cantik sangat..

Seluar Annisa ni fabriknya dari kain cotton. viscose..Jadi memang best la bila pakai.sejuk je..kain nya menyerap peluh , tidak berat jadi maknanya dia tak melekap di kulit.Dan yang paling best sekali seluar ni bila awak basiuh banyak kali pun kain nya tak mengecut.Ada dalam semua saiz..dari sekecik2 saya sampai sebesar2 awak semua..ahahahahahha..Gurau he..da dari saiz S sampai 7xl..

Terdapat dalam berbagai warna jadi boleh la kita pilih warna kegemaran kita...kalau nak pakai dengan Blouse merah kita boleh pilih warna putih atau warna cream..Tapi saya suka la yang warna brown tu..kalau korang jenisbetis besar memang seluar ni sesuai sangat sebab bila kita pakai tak la namapak bentuk kaki kita yang besar tu..



Ok..kalau berminat cepat2 whatsapp Sabrina Clothing.

Bagitau kat dia ,nak tengok warna seluar..Kalau whatsapp tu cepat sikit dia balas sebab seluar ni dia dah restock pun kejap je habis.Kesian tau tengok akak2 dan adik2 tu bila whatsapp je warna kegemaran dan habis.Jadi kena cepat2 tau..

whatsapp : 0196835149

Laman Web: http://www.seluarwanitamuslimah.com/

sekian,

BERTINDAK SEMASA MARAH AKAN MEMBURUK KAN KEADAAN

Assalamualaikum..



Dah separuh perjalanan kita semua menghadapi ramadhan ni..Semoga semuanya bertambah kuat dan makin baik ye.Dalam bulan puasa ni selain dari tahan lapar ada satu benda penting lagi yang kita kena tahan.Iaitu menahan rasa marah.

Bila lapar je mula la syik nak marah je.Dah la haus , jiran ni pulak asyik berkaraoke je..sakit telinga .Kita pun pergi ketuk2 pagar rumah dia...Jiran keluar rumah terpingga2 la..Jiran pulak India.heheh..



Tengah tunggu bas, lalu amoi vietnam sorang duduk sebelah kita sambil makan kacang.Kita pun terus bangun cekak leher baju amoi tu..marah2 dia sebab tak hormat kita yang tengah puasa..heheh...dah sah2 dia bukan islam apa hal pulak kita nak paksa dia hormat kita kan?Itu kan ujian..dah nama pun puasa..menahan diri dari lapar dan dahaga...

Selalunya tindakan kita semasa marah ni tak de yang betul pun.Sebab tu bila kita marah kita jangan buat apa2..kita jangan cakap apa2..Memang  la mulut ni, tangan ni nak bertindak je..tapi sabar ye..Ingat..sebut dalam hati banyak kali.."sesungguhnya aku sedang berpuasa.."


Tadi saya dok baca kat facebook seorang suami yang mencari isterinya.dalam status dia kata kalau jumpa isteri dia dengan mana2 lelaki sila hubungi dia.Saya percaya dia upload gambar dan status tu dalam keadaan marah.kalau la di bertenang sekejap, saya rasa dia tak kan upload gambar isterinya dengan status macam tu..

Dengan status macam tu orang akan main teka teki .."kalau jumpa dengan mana2 lelaki.??.Ooo.bini dia ikut lelaki lain ke..?" tapi kalau dia tulis  dengan ayat yang lebih sedap dibaca orang pun tak kan main teka teki..mula la terjadinya firnah...kesian isteri yang dah melahirkan zuriat kita dimalukan oleh suami sendiri..Anak2 pi sekolah , kawan tanya mak hang lari ikut laki lain ka..? Anak2 kita sekali dapat malu..

Perasaan marah ni memang semua orang ada...Saya sekarang ni kalau saya nak marah cepat2 saya jauh kan diri dari orang..duduk sekejap dalam bilik,, nak nangis pun nangis la..kadang2 sebab anak main sofa jadi keretapi je..saya punya nak marah tu macam nak telan orang..Cepat2 saya masuk bilik, tutup pintu, nangis kejap..lepas tu keluar..insyaAllah..ok la lepas tu..


sekian.

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum...


Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz