MACAM MANA MALAYSIA NAK MAJU??

Assalamualaikum...

Leceh gila la bila nak update blog line internet macam apa entah..
Ni la antara masalah kat Malaysia yang membuatkan malaysia
ni susahnya nak maju.Kau bayar la berapa pun slow nya macam tu jugak..
Awal2 je dia pi berdesup..lepas sebulan dua mula slow..
Cemana la nak berniaga online sampai kaya raya..
Kita yang kat bandar pun dah macam ni ,
bayangkan yang dok kampung...
Boleh layan facebook je la..baru nak upload gambar jualan
kat instagram dah tak boleh ..Sabar je la makcik..

Semalam saya baca katanya setiap hari semakin ramai yang dah menggunakan
laman sosial macam facebook dan  whatsapp bagai ni la..
tapi tu la..makin ramai yang guna patutnya orang2 atas tu tahu la
internet ni macam satu keperluan dah..
lagi2 macam kita yang buat duit dengan menggunakan internet ni.
tak de internet macam tak de kerja la kita..

Tengok macam saya ni la..
ni dah jam berapa ni baru nak update blog..??
aih..geram pun ada tau..tapi sabar je la..
anggap je la bukan rezeki saya hari ni untuk mendapatkan
PV dan UV yang baik ..
Mungkin esok rezeki saya lebih banyak dari hari ni..

Tapi kan saya kalau buka Instagram , gambar tak keluar,
saya akan on Airplane Mode tu.
lepas tu mesti gambar semua ada keluar..
Sama jugak kalau nak letak gambar..
tekan je kat Airplane Mode lepas tu upload la gambar dari enpon ni..
memang laju la sikit ..

Itu kalau guna phone..
kalau guna PC tak dapat la nak nolong sebab tak reti..hehe..
Agak2 tak boleh nak upload gambar, nak update blog,
makcik tutup je..lepas tu ambik bantal tengok tv.puas hati.
hahah...

sekian...








Post a comment

8 Comments

  1. sama la kat sini pun kak Diana.. menjadi jadi semputnya line tenet sekarang. menguji kesabaran sungguh

    ReplyDelete
  2. Memang betul internet kat rumah pun mcm tu juga..dah 3 kali upgrade..mula2 saja laju, pas tu mula slow sikit..tiap2 bulan ada saja cal kita nak suruh upgrade yg laju lagi...mmh! serik..

    ReplyDelete
  3. teringat waktu kerja kat thailand dulu. duduk kat kampung je, tapi line internet dia sangat laju! sampaikan boleh download beberapa movie dalam 1 masa. siap boleh tengok youtube tanpa buffering. terasa beza sangat dengan malaysia ni. ish!

    tapi kan, kenapa bila on airplane mode, semua gambar ada ek? erks..memang kena ubah eh?

    ReplyDelete
  4. BEGITULAH SELALUNYA KONPLEN PUN PENAT JE HEH..HEH..

    ReplyDelete
  5. tengah musim tenet semput nih... tu la punca blogwalking makin kurang sekarang ni agaknya...

    ReplyDelete
  6. jadi xsabar kadang2 dengan line internet ni..

    ReplyDelete
  7. Bab tu lya da jrg on9 blog, line x mgizinkn. Padahal kuota byk je huhu

    ReplyDelete
  8. Ni nak tanya, airplane mode tu apa fungsinya? Hahaha...

    Internet kalau berdesup lajunya memanglah best tapi kalau dah semput tu memang menguji kesabaran betul. Lebih baiklah tak payah buat apa-apa, lagi menyakitkan hati adalah...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)