Skip to main content

DIRA ABU ZAHAR BERSARA DARI DUNIA HIBURAN

Assalamualaikum...




Ingat lagi tak dengan pelakon nama Dira Abu Zahar?Dia memang tak berapa aktif berlakon sekarang berbanding 3,4 tahun lepas.Mungkin sebab banyak sangat muka baru...Tapi sesekali ada juga la keluar tv .

Khabarnya semalam adalah hari terakhir dia dalam industri hiburan ni.Dah bersara katanya.Dalam status di twitter dia menulis " Officially today is my last day in this industry.Leaving Everything."


Dira atau nama sebenarnya Khaidirah Abu Zahar pernah membintangi beberapa drama popular antaranya "Kau Untuk Ku.." dan "dahlia".Dia juga pernah menjadi pengacara Melodi dan kemudian disingkirkan kerana terlibat dalam pergaduhan disebuah kelab malam.



Dalam setahun dua ni pun dia hanya aktif dibelakang tabir dengan menerbit dan mengarah drama.Antara drm aarahan nya ialah "Girlfriend Aku Dari neraka" dan "Jejaka terhangat Di Pasaran".Dira juga mengusahakan perniagaan bersama abangnya dan dia juga aktif dalam Puteri UMNO.

Agaknya Dira nak tumpukan pada perniagaan dan politik kot macam arwah ayahnya....Sebab tu la dia bersara.lagipun kehadiran nya dalam industri ni pun tak berapa menyerlah la sekarang..kan?Apa pun semoga berjaya..

sekian..

Comments

  1. pernah jugak minat dia kalau berlakon,
    ramai sgt dh skang pelakon muda,
    betul dah tindakan dia tu.
    lagipun bisnes moto dia kencang jugak kn.

    ReplyDelete
  2. Memag dah jarang nampak dia dekat tv tup tup sudah bersara. Hehe.

    ReplyDelete
  3. mungkin dia dh seronok berada di belakang pentas...
    atau dia sbk ngn perniagaam nya... tp syg betul sbb suka hasil lakonan dia

    ReplyDelete
  4. Okeylah, time merundum ni dan tak berapa dikenali, kenalah mengundur diri ^_^ Tahu jugalah saya si Dira ni sebab dulu-dulu memang quite active juga dia nikan!

    ReplyDelete
  5. mybe dia dah penat dengan dunia lakonan atau future business yang dibuatkan..baguslah kalau itu yang dirasakan baik untuk dia dan family

    ReplyDelete
  6. semoga kejayaan mengiringi Dira dan bawa kebaikan kepada semua..

    ReplyDelete
  7. Awat dia bergambar dengan KJ

    ReplyDelete
  8. bergaduh di kelabmalam ?? nk jd ahli politik dan pemimpin ?? hmmmmm

    ReplyDelete
  9. Bersara dah ke...Mak suka jugak tgk dia berlakon ni. Yelah jadi pelakon ni masa tgh muda lakulah, bila dah tua dah kurang offer agaknya.

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …