Skip to main content

DIRA ABU ZAHAR BERSARA DARI DUNIA HIBURAN

Assalamualaikum...




Ingat lagi tak dengan pelakon nama Dira Abu Zahar?Dia memang tak berapa aktif berlakon sekarang berbanding 3,4 tahun lepas.Mungkin sebab banyak sangat muka baru...Tapi sesekali ada juga la keluar tv .

Khabarnya semalam adalah hari terakhir dia dalam industri hiburan ni.Dah bersara katanya.Dalam status di twitter dia menulis " Officially today is my last day in this industry.Leaving Everything."


Dira atau nama sebenarnya Khaidirah Abu Zahar pernah membintangi beberapa drama popular antaranya "Kau Untuk Ku.." dan "dahlia".Dia juga pernah menjadi pengacara Melodi dan kemudian disingkirkan kerana terlibat dalam pergaduhan disebuah kelab malam.



Dalam setahun dua ni pun dia hanya aktif dibelakang tabir dengan menerbit dan mengarah drama.Antara drm aarahan nya ialah "Girlfriend Aku Dari neraka" dan "Jejaka terhangat Di Pasaran".Dira juga mengusahakan perniagaan bersama abangnya dan dia juga aktif dalam Puteri UMNO.

Agaknya Dira nak tumpukan pada perniagaan dan politik kot macam arwah ayahnya....Sebab tu la dia bersara.lagipun kehadiran nya dalam industri ni pun tak berapa menyerlah la sekarang..kan?Apa pun semoga berjaya..

sekian..

Comments

  1. pernah jugak minat dia kalau berlakon,
    ramai sgt dh skang pelakon muda,
    betul dah tindakan dia tu.
    lagipun bisnes moto dia kencang jugak kn.

    ReplyDelete
  2. Memag dah jarang nampak dia dekat tv tup tup sudah bersara. Hehe.

    ReplyDelete
  3. mungkin dia dh seronok berada di belakang pentas...
    atau dia sbk ngn perniagaam nya... tp syg betul sbb suka hasil lakonan dia

    ReplyDelete
  4. Okeylah, time merundum ni dan tak berapa dikenali, kenalah mengundur diri ^_^ Tahu jugalah saya si Dira ni sebab dulu-dulu memang quite active juga dia nikan!

    ReplyDelete
  5. mybe dia dah penat dengan dunia lakonan atau future business yang dibuatkan..baguslah kalau itu yang dirasakan baik untuk dia dan family

    ReplyDelete
  6. semoga kejayaan mengiringi Dira dan bawa kebaikan kepada semua..

    ReplyDelete
  7. Awat dia bergambar dengan KJ

    ReplyDelete
  8. bergaduh di kelabmalam ?? nk jd ahli politik dan pemimpin ?? hmmmmm

    ReplyDelete
  9. Bersara dah ke...Mak suka jugak tgk dia berlakon ni. Yelah jadi pelakon ni masa tgh muda lakulah, bila dah tua dah kurang offer agaknya.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …