Saya nak menang gold coin 0.5g dari blog puanbee.com

Assalamualaikum...




Saya ni selalu je nampak sorang rakan blogger saya ni yang asyik cerita pasal emas.Bila dia tunjuk je gambar2 emas yang dia jual tu memang telan air liur banyak kali.Kadang2 tu saja buka Fb dia semata2 nak jamu mata tengok emas.Dah ada peluang dia buat Giveaway ni kita pun try la kot2 tergolong dalam insan yang bertuah.mana tau dapat la emas 0.5 gram..heheh

Orang perempuan mana la yang tak suka emas.Ada yang tak suka pakai tapi suka simpan..Ada juga yang sebalik nya.tapi saya memang suka tengok emas, suka simpan, suka pakai, suka sembang pasal emas..kalau keluar tu lalu la tepi kedai emas tak dapat singgah dapat jeling sikit pun  jadi la..lepas tu senyum sorang2 sebab berangan..hahhah..

Nak kata banyak simpan emas tu memang tak la..Kalau banyak tak la saya join Giveaway ni..kan??heheh..saya ada kenangan tentang emas ni.Sebelum saya berkahwin dulu emak saya ada bagi saya sebentuk cincin emas.Ada satu petang tu lepas mandi saya buka cincin tu dan letak tepi kolah bilik air sebab nak ambik wuduk.

Dah habis solat , makan melompat bagai baru teringat tentang cincin yang saya buka dan tinggal dalam bilik air tadi.Pergi-pergi tengok cincin tu dah tak de.Sedih nya saya rasa.Dah la mak saya tu  bukan orang senang pun nak dapat cincin sebentuk mesti  ambil masa.Saya pulak hilang kan sekelip mata je.Saya agak cincin tu dah masuk dalam longkang entah kemana dah..

Tapi yang pelik nya bila saya cerita kat mak saya , muka dia tak de perasaan apa pun..Macam.."lantak engkau la..ada aku kesah..".saya agak la mak saya dah ambik cincin tu masa saya tinggalkan  kat dalam bilik air..agaknya dia terjumpa dan kata.." aku bagi cincin dia letak merata ja...biar aku ambik balik cincin ni..."..saya agak je la..sebab sampai sekarang kalau saya sebut pasal cincin tu mesti dia ubah topik lain..

sesuatu sangat tau...

hahhaha


sekian...
Previous
Next Post »

8 komen disini

Click here for komen disini
Puan bee
admin
12 April 2016 at 22:31 ×

diana ... jangan kata mak diana la .. kita pun kalau bg ke anak harta berharga letak merata comfirm kita ambik simpan diam2 ... kihkih .. terima kasih diana peserta pertama ni ... pergi submit link sana .. bee jumpa di google + entri ni bukan di blog ... ke masuk kotak spam ? ermm jap bee check ..

Reply
avatar
Puan bee
admin
12 April 2016 at 22:32 ×

aa masuk kotak spam .. takpa bee approve dah ..

Reply
avatar
Ainim Suju
admin
13 April 2016 at 07:42 ×

Assalamualaikum kak diana. Lama betul tak jenguk blog akak ni. rindu

Reply
avatar
Myra Jay
admin
13 April 2016 at 10:51 ×

Hehehe, boleh jadi la mak akak ambik balik.. :)
Mujur la kalau betoi mak ambik, kalau tak, nanges tak berlagu la :)

Reply
avatar
13 April 2016 at 11:51 ×

bestkan simpan emas ni

Reply
avatar
13 April 2016 at 12:17 ×

fuuuh fuuh smoga murah rezeki =)

Reply
avatar
Asha Lya
admin
13 April 2016 at 14:59 ×

Lya pun cdg nak bli emas skit2 wat simpanan..bukan pun suka pkai just nak simpn blh buat pelaburan..hrga emas kn tinggi hihi

Reply
avatar
9 June 2016 at 16:29 ×

Bila lah nk umum pemenang agak nyer?

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment