PIZZA TUNA TC BOY MEMANG SEDAP

Assalamualaikum...

 Jatuh cinta rasanya dengan produk-produk TC Boy ni ..memudah kan saya sebab tak payah pening kepala nak masak apa sebab anak2 saya ni cerewet bab makan.tapi kalau hidang je apa2 hidangan yang menggunakan produk  TC Boy , anak saya makan tanpa banyak alasan.


Semalam berkesempatan membuat Pizza menggunakan Solid Tuna  in Extra Virgin Oil..saya gunakan nya sebagai watak utama dalam pizza saya ni. Tak menyesal la kalau cuba..sedap!!


 Nampak isi tuna yang memang padat ni..?Nampak macam hancur..kan?Tapi sebenarnya tak..ianya dalam ketulan kecil .Rasa segar tuna tu dan minyak zaitun membuatkan Tuna lebih berperisa.Ada juice2 sikit..tak de la rasa macam masam2 ke apa..


Memang sesuai sangat dijadikan topping pizza.Masa letak atas pizza tu jangan diabaikan minyak zaitun tu ye..renjis2 1,2 sudu atas pizza.Bila dah masak Pizza tak kering..Lepas tu atas dia garing2 je.



Bagi yang suka Cheese banyak boleh la letak banyak2..Macam anak2 saya mereka kurang suka benda masam masin macam cheese sebab tu tak boleh nak letak banyak2..secukup rasa dah la..bagi yang nak cuba buat pizza Tuna ni boleh la check resepi di Sini.Cuma tambah  Solid Tuna in Extra Virgin Oil sebagai topping dan pastikan ianya jenama TC Boy..

Lagii resepi yang menggunakan produk TC Boy..klik sini.

sekian..

Post a comment

10 Comments

  1. Sukanya saya dengan tuna, selain sardin...tapi sardin dah jemu . Jenama TC Boy belum cuba lagi

    ReplyDelete
  2. sy tak tahan bau tuna..tak suka.. loya tekak. tapi tengok pizza tuna ni macam sedap la pulak hihi

    ReplyDelete
  3. amboiiii...sedapnyaaaa...dah la kat ofis ni tgh sejuk hujan kat luar tu...rasa lapar tgk pizza ko nok...terus rasa nak order delivery...hahaha...

    ReplyDelete
  4. Jarang beli tuna.... sebab mahei kan tu jarang beli haha...
    Lama dah tak buat pizza ....dulu masa tgh sawan mau hari hari uli doh!

    ReplyDelete
  5. Jarang beli tuna.... sebab mahei kan tu jarang beli haha...
    Lama dah tak buat pizza ....dulu masa tgh sawan mau hari hari uli doh!

    ReplyDelete
  6. sangat mudah ye..sedap pula tu

    ReplyDelete
  7. Wauuuu berselera sangat ni rasa nak makan lah...pandai olah tuna tu jadi piza

    ReplyDelete
  8. Sedap tuna ni. Saya memang suka. Tapi kena tahan bau tunalah. Lagipun lepas makan, tekak cepat rasa haus. Saya selalu guna brand lain, yang ini tak pastilah pernah beli ke tidak.

    ReplyDelete
  9. makanan dalam tin la yang akan dicari kalau malas masak atau nak cepat masak..tc boy..nak carila nanti

    ReplyDelete
  10. Wahh memg mnarik..blh d try, hrp2 da d jual kat cne

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)