Skip to main content

PIZZA TUNA TC BOY MEMANG SEDAP

Assalamualaikum...

 Jatuh cinta rasanya dengan produk-produk TC Boy ni ..memudah kan saya sebab tak payah pening kepala nak masak apa sebab anak2 saya ni cerewet bab makan.tapi kalau hidang je apa2 hidangan yang menggunakan produk  TC Boy , anak saya makan tanpa banyak alasan.


Semalam berkesempatan membuat Pizza menggunakan Solid Tuna  in Extra Virgin Oil..saya gunakan nya sebagai watak utama dalam pizza saya ni. Tak menyesal la kalau cuba..sedap!!


 Nampak isi tuna yang memang padat ni..?Nampak macam hancur..kan?Tapi sebenarnya tak..ianya dalam ketulan kecil .Rasa segar tuna tu dan minyak zaitun membuatkan Tuna lebih berperisa.Ada juice2 sikit..tak de la rasa macam masam2 ke apa..


Memang sesuai sangat dijadikan topping pizza.Masa letak atas pizza tu jangan diabaikan minyak zaitun tu ye..renjis2 1,2 sudu atas pizza.Bila dah masak Pizza tak kering..Lepas tu atas dia garing2 je.



Bagi yang suka Cheese banyak boleh la letak banyak2..Macam anak2 saya mereka kurang suka benda masam masin macam cheese sebab tu tak boleh nak letak banyak2..secukup rasa dah la..bagi yang nak cuba buat pizza Tuna ni boleh la check resepi di Sini.Cuma tambah  Solid Tuna in Extra Virgin Oil sebagai topping dan pastikan ianya jenama TC Boy..

Lagii resepi yang menggunakan produk TC Boy..klik sini.

sekian..

Comments

  1. Sukanya saya dengan tuna, selain sardin...tapi sardin dah jemu . Jenama TC Boy belum cuba lagi

    ReplyDelete
  2. sy tak tahan bau tuna..tak suka.. loya tekak. tapi tengok pizza tuna ni macam sedap la pulak hihi

    ReplyDelete
  3. amboiiii...sedapnyaaaa...dah la kat ofis ni tgh sejuk hujan kat luar tu...rasa lapar tgk pizza ko nok...terus rasa nak order delivery...hahaha...

    ReplyDelete
  4. Jarang beli tuna.... sebab mahei kan tu jarang beli haha...
    Lama dah tak buat pizza ....dulu masa tgh sawan mau hari hari uli doh!

    ReplyDelete
  5. Jarang beli tuna.... sebab mahei kan tu jarang beli haha...
    Lama dah tak buat pizza ....dulu masa tgh sawan mau hari hari uli doh!

    ReplyDelete
  6. sangat mudah ye..sedap pula tu

    ReplyDelete
  7. Wauuuu berselera sangat ni rasa nak makan lah...pandai olah tuna tu jadi piza

    ReplyDelete
  8. Sedap tuna ni. Saya memang suka. Tapi kena tahan bau tunalah. Lagipun lepas makan, tekak cepat rasa haus. Saya selalu guna brand lain, yang ini tak pastilah pernah beli ke tidak.

    ReplyDelete
  9. makanan dalam tin la yang akan dicari kalau malas masak atau nak cepat masak..tc boy..nak carila nanti

    ReplyDelete
  10. Wahh memg mnarik..blh d try, hrp2 da d jual kat cne

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …