PENGALAMAN HEBAT DAN BERGAYA BERSAMA ZOLACE.COM

Assalamualaikum..




Saya memang jarang sangat membeli pakaian dibutik online.Baru-baru ni zolace.com memberi saya peluang untuk memilih beberapa pakaian dibutik mereka.Peluang yang sebegini tak mungkin saya lepas kan.Nak juga merasa bagaimana membeli belah di butik muslimah online terutamanya yang terkenal seperti Zolace.com. Untuk pengetahuan semua ini adalah kali pertama saya membeli belah di zolace.com. Ada orang kata bila pertama kali mesti urusan nya rumit. Salah tu...Dari urusan memilih sampai lah proses akhir pembelian segalanya berjalan dengan lancar .Hingga kan barang yang sampai pun memang mengikut masa yang dinyatakan oleh pihak zolace.com.



Sekarang saya nak tunjuk apa yang saya pilih di Zolace.com.Saya memilih tudung , skirt labuh dan juga blouse muslimah . Skirt labuh ,  suami saya yang pilih kan.  Nampak??? !!orang lelaki pun boleh buat pilihan tepat bila memilih di zolace.com sebab gambar yang di tunjuk kan tu memang jelas  dan tak mengelirukan.

One of Ease Days Skirt Labuh





Skirt labuh fabrik jenis moss crepe ni yang paling saya suka sebab ada bunga kecil tu.Cantik nya la kalau adik2 yang student tu pakai pi class ke, pi   shopping ke, manis je nampak. Sesuai kalau kita nak gayakan dengan blouse/top dan tudung plain..Saya pakai skirt ni bila naik tangga tak terselak nampak kaki tau.Sebab kain dia berat..Best nya!!Bagi yang kurang gemar dengan skirt yang berbunga boleh juga pilih yang kosong je. Ada banyak pilihan skirt labuh dengan warna dan saiz yang bersesuaian.Kain pun tak panas,tebal , lembut  dan yang penting cantikkkk...:)

Sweeten Things Up Blouse Muslimah



Blouse yang tak mendedahkan bentuk badan....

Kenapa saya pilih blouse ini?sebab fabrik dia yang tebal tapi bila pakai sejuk je .Biasalah kalau fabrik jenis moss creepe ni tak payah cerita la best dia cemana..Boleh pakai kalau nak kejar Mikhail.Korang tau kan Mikhail cemana lasak nya ..ya Rabbi..!saya ni bukan kecil molek orang nya.Jadi blouse yang potongan macam ni sesuai untuk saya. walaupun badan besar boleh pakai blouse yang tak kan mendedahkan aurat dan tak mengikut bentuk badan.Selain tu ada berbagai jenis potongan blouse yang boleh awak pilih.Gemuk ke kurus ke memang boleh beli sebab semua saiz ada..Kalau kurus lagi la cantik ..kan?? ^..^

Plain Chiffon Tudung Bawal in Melon Pink



Saya pilih tudung plain saja.Warna Melon Pink..Tudung ni senang nak dibentuk.lepas basuh sidai tak payah gosok pun bila nak pakai.Saya memang suka tudung jenis fabrik  georgette chiffon ni sebab mudah bentuk dan tak senget kalau melasak..Kalau awak biasa pakai bawal cotton memang tak de masalah nak pakai tudung fabrik ini..Ada pilihan tudung lain juga untuk awak pilih.Yang bercorak pun ada.Harga nya kalau saya sebut di sini mesti awak semua tak sangka...tak sampai rm20 pun..heheh..


Menutup aurat itu wajib... :)



kalau awak nak cantik bergaya macam saya juga ~~~Ecehceh.~.boleh terjah laman web zolace.com sekarang.Jangan risau pasal saiz la.sebab semua saiz ada..Barang dah  sampai nanti jangan lupa post gambar #ootd di  Instagram lepas tu letak hashtag #zolace dan mention @zolacemalaysia . Nanti dapat hadiah tau..


sekian..

Post a comment

13 Comments

  1. wah banyak shopping online tu.

    ReplyDelete
  2. cam best je zolace nie.. nanti nak tengok saiz k lily ada tak

    ReplyDelete
  3. Pilihan yg dibuat memang cantik apa lagi yg menggayakan pun dah memang cantik bertambahlah cantik:)

    ReplyDelete
  4. Lawanya diana pakaiiiiiii...muslimah sungguh!suka tau tgk koleksi dari Zolace ni kagum

    ReplyDelete
  5. Dlm2 banyak2, tudung tu paling menarik hati sbb takyah gosok. Suka sgt la saya kalo spesis pakaian yg takyah gosok ni. Bole la nak skodeng jap zolace tu, nak tgk kot2 ada apa2 yg bleh di beli.

    ReplyDelete
  6. nampak menarik pula material2nya... nanti boleh check tgk.. hehehe

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah ,rezeki tu dpt peluang membeli belah ...

    ReplyDelete
  8. Sekarang memang senang nak bershopping. Pakai baju kelawar pun boleh shopping macam-macam tau! Amboi, Kak Diana kita sesekali berposing bawah pokok, bukan main lagi ^_^

    ReplyDelete
  9. Wahhhh posing bawah pokok nampak makcik hihi.......
    Tak pernah beli online so far..... malas nak mulakan takut kena sawan nanti sapa yg susah....Pak Jilap jugak hihi.....

    ReplyDelete
  10. Lya pun da lma x myoping on9 ni..nnt blh la try usha2 ni web

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)