Skip to main content

PENGALAMAN HEBAT DAN BERGAYA BERSAMA ZOLACE.COM

Assalamualaikum..




Saya memang jarang sangat membeli pakaian dibutik online.Baru-baru ni zolace.com memberi saya peluang untuk memilih beberapa pakaian dibutik mereka.Peluang yang sebegini tak mungkin saya lepas kan.Nak juga merasa bagaimana membeli belah di butik muslimah online terutamanya yang terkenal seperti Zolace.com. Untuk pengetahuan semua ini adalah kali pertama saya membeli belah di zolace.com. Ada orang kata bila pertama kali mesti urusan nya rumit. Salah tu...Dari urusan memilih sampai lah proses akhir pembelian segalanya berjalan dengan lancar .Hingga kan barang yang sampai pun memang mengikut masa yang dinyatakan oleh pihak zolace.com.



Sekarang saya nak tunjuk apa yang saya pilih di Zolace.com.Saya memilih tudung , skirt labuh dan juga blouse muslimah . Skirt labuh ,  suami saya yang pilih kan.  Nampak??? !!orang lelaki pun boleh buat pilihan tepat bila memilih di zolace.com sebab gambar yang di tunjuk kan tu memang jelas  dan tak mengelirukan.

One of Ease Days Skirt Labuh





Skirt labuh fabrik jenis moss crepe ni yang paling saya suka sebab ada bunga kecil tu.Cantik nya la kalau adik2 yang student tu pakai pi class ke, pi   shopping ke, manis je nampak. Sesuai kalau kita nak gayakan dengan blouse/top dan tudung plain..Saya pakai skirt ni bila naik tangga tak terselak nampak kaki tau.Sebab kain dia berat..Best nya!!Bagi yang kurang gemar dengan skirt yang berbunga boleh juga pilih yang kosong je. Ada banyak pilihan skirt labuh dengan warna dan saiz yang bersesuaian.Kain pun tak panas,tebal , lembut  dan yang penting cantikkkk...:)

Sweeten Things Up Blouse Muslimah



Blouse yang tak mendedahkan bentuk badan....

Kenapa saya pilih blouse ini?sebab fabrik dia yang tebal tapi bila pakai sejuk je .Biasalah kalau fabrik jenis moss creepe ni tak payah cerita la best dia cemana..Boleh pakai kalau nak kejar Mikhail.Korang tau kan Mikhail cemana lasak nya ..ya Rabbi..!saya ni bukan kecil molek orang nya.Jadi blouse yang potongan macam ni sesuai untuk saya. walaupun badan besar boleh pakai blouse yang tak kan mendedahkan aurat dan tak mengikut bentuk badan.Selain tu ada berbagai jenis potongan blouse yang boleh awak pilih.Gemuk ke kurus ke memang boleh beli sebab semua saiz ada..Kalau kurus lagi la cantik ..kan?? ^..^

Plain Chiffon Tudung Bawal in Melon Pink



Saya pilih tudung plain saja.Warna Melon Pink..Tudung ni senang nak dibentuk.lepas basuh sidai tak payah gosok pun bila nak pakai.Saya memang suka tudung jenis fabrik  georgette chiffon ni sebab mudah bentuk dan tak senget kalau melasak..Kalau awak biasa pakai bawal cotton memang tak de masalah nak pakai tudung fabrik ini..Ada pilihan tudung lain juga untuk awak pilih.Yang bercorak pun ada.Harga nya kalau saya sebut di sini mesti awak semua tak sangka...tak sampai rm20 pun..heheh..


Menutup aurat itu wajib... :)



kalau awak nak cantik bergaya macam saya juga ~~~Ecehceh.~.boleh terjah laman web zolace.com sekarang.Jangan risau pasal saiz la.sebab semua saiz ada..Barang dah  sampai nanti jangan lupa post gambar #ootd di  Instagram lepas tu letak hashtag #zolace dan mention @zolacemalaysia . Nanti dapat hadiah tau..


sekian..

Comments

  1. wah banyak shopping online tu.

    ReplyDelete
  2. cam best je zolace nie.. nanti nak tengok saiz k lily ada tak

    ReplyDelete
  3. Pilihan yg dibuat memang cantik apa lagi yg menggayakan pun dah memang cantik bertambahlah cantik:)

    ReplyDelete
  4. Lawanya diana pakaiiiiiii...muslimah sungguh!suka tau tgk koleksi dari Zolace ni kagum

    ReplyDelete
  5. Dlm2 banyak2, tudung tu paling menarik hati sbb takyah gosok. Suka sgt la saya kalo spesis pakaian yg takyah gosok ni. Bole la nak skodeng jap zolace tu, nak tgk kot2 ada apa2 yg bleh di beli.

    ReplyDelete
  6. nampak menarik pula material2nya... nanti boleh check tgk.. hehehe

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah ,rezeki tu dpt peluang membeli belah ...

    ReplyDelete
  8. Sekarang memang senang nak bershopping. Pakai baju kelawar pun boleh shopping macam-macam tau! Amboi, Kak Diana kita sesekali berposing bawah pokok, bukan main lagi ^_^

    ReplyDelete
  9. Wahhhh posing bawah pokok nampak makcik hihi.......
    Tak pernah beli online so far..... malas nak mulakan takut kena sawan nanti sapa yg susah....Pak Jilap jugak hihi.....

    ReplyDelete
  10. Lya pun da lma x myoping on9 ni..nnt blh la try usha2 ni web

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …