Skip to main content

JANGAN PERCAYA !!DATO SERI VIDA NAK BAGI HADIAH BEG TANGAN BERJENAMA

Assalamualaikum..

Sejak lewat malam tadi saya memang dah nampak ramai yang share gambar beg Tangan berjenama di satu facebook page dengan akaun bernama DSV-Dato Seri Vida.


Kebanyakan nya dah tentu lah wanita.Siapa lah yang tak teringin beg tangan berjenama mewah ni?jadi tak hairan la ramai yang pakat share di wall facebook masing2 .mana tahu tuah badan , dapat la beraya dengan beg tangan baru.
Tapi menurut Dato Seri Vida sendiri pihak Vida Beauty tidak  mengendalikan akaun facebook berkenaan dan percaya akaun tersebut adalah palsu.

Jadi..punah , hancur musnah lah harapan kita semua nak dapat beg tangan baru .heheh..Walaupun saya tak de share post tersebut pun tapi terasa jugak la , untungnya la hai siapa yang dapat..ekekek..Biasa la..perempuan..kan??

Sebenarnya benda ni bukan benda baru pun.Saya tengok sebelum ni ada yang share post tentang kereta la, iphone la.Dengan harapan dapat menang hadiah.Tapi kalau difikir2 kan tak kan lah begitu senang je penaja nak bagi hadiah2 tersebut.Dengan share je awak dah boleh menang??logik ke??

Jadi lepas ni kalau ada lagi facebook page yang buat macam ni , baik la awak selidik duulu.Sekarang dah mudah kalau kita nak pastikan akaun tu palsu atau tidak.Hubungi je pemilik sebenar dan pihak pengurusan company tu dan tanya betul2.

Mana yang dah tershare tu sila la delete ye...heheheh

sekian..

Comments

  1. patut la akak pun tgk org share...

    ReplyDelete
  2. Ha ha ha... Hampir2 ... Dah delete dengan segera... Ohhh mudahnya terpedaya...

    ReplyDelete
  3. masing2 nk cuba nasib tu...

    ReplyDelete
  4. nasib baik aku takde fb, kalau tak, aku pun ikut share sekali...muahahaha...

    ReplyDelete
  5. Saya pun ikut terpengaruh Diana... share jugak :0

    ReplyDelete
  6. Baru nak share....haha.....teringin gak nak berbag tangan mahal weyh!

    ReplyDelete
  7. mudah sangat kan DR percaya , kak ana dah agak dah..:)

    ReplyDelete
  8. saya takde FB...jadi tak tahu pun cerita ni

    ReplyDelete
  9. Ramai juga yang terpengaruh rupanya ya ^_^

    Tak akanlah mudah sangat nak beri percuma beg berjenama. Dahlah kita tak kenal satu sama lain. Kalau kenal tu lainlah, boleh main pass aje handbagkan, namanya pun kawan-kawan, sedara mara.

    Nampak sangat orang tak bermoral aje yang suka memperdayakan orang macam ni. Kasihan pada mereka yang dah aim handbag ni...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …