Skip to main content

BUKAN NIAT NAK MENUNJUK-NUNJUK...

Assalamualaikum...

Ni nak pesan sikit la kat sapa2 yang tak tau lagi...

Tak payah sakit hati, sakit mata sangat bila 
blogger post gambar ubat kurus, 
skincare harga sampai puluh2, ratus2..

Benda2 tu memang kami dapat free je...
Tapi kami kena tulis kat blog , 
kena perah idea supaya ampa baca nampak macam best ja benda tu...
kadang2 sampai terlepas rancangan tv kegemaran, 
terlepas masa makan , masa tido semata2 nak 
siapkan semua dalam masa yang dah ditetapkan...
Sebab kami dibayar untuk itu..
Kami post gambar tu sebab nak ampa tau benda tu 'ada'..
Tak la nanti ampa jadi jakun dan kata..
"ni produk baru ye..".."yang ni pakai dia macam mana?" ..

Biasanya bila blogger post gambar mesti 
siap dengan caption yang berkaitan dengan gambar.
Ada dia bagi sikit2 maklumat yang dia letak bawah tu..kan?
Yang nak menunjuk semata ni bila dia post ja gambar 
tapi apa pun tak bagitau..saja2 nak tunjuk..

Ada blogger yang tulis pasal dia pi makan angin, 
beli benda makan masa bercuti.
Bukan sebab dia nak menunjuk.
Tapi sebab ada orang lain yang nak tahu semua tu 
untuk digunakan masa di pulak nak pi bercuti nanti..

Baca dengan senyum ye..:)

sekian..

Comments

  1. Yess! kakak setuju
    Memang tak terlintas nak menunjuk sebab kita sekadar nak bagitahu aje:)

    ReplyDelete
  2. kadang kadang dari blogger camtu la kita dapat ilmu pengetahuan..

    ReplyDelete
  3. mmg yui bc snyum je ni..hihi..

    p/s: yui mmg keja kat ipoh kak. kot nak, nnti kabor aje na..

    ReplyDelete
  4. hanya untuk berkongsi ya tak? =)

    ReplyDelete
  5. setuju.. selalunya ramai yag salah anggap..

    ReplyDelete
  6. Setujuuu sangat kak dengan ni 100% Kadang2 terpaksa stay up sampai pukul satu nak menaip entry review. Hahhaaa. Itu lah gigih sangat jadi student sambil berblog :P

    ReplyDelete
  7. hee~ biasa la tu dik.. bila dah masuk dunia maya ni.. orang bukan tau niat kita.. teruskan menulis.. kakak rela jek nak membaca haa..

    ReplyDelete
  8. I suka you entri macam ni. Yalah, niat ikhlas kita nak berkongsi maklumat, bukan nak tunjuk menunjuk sambil berbalas-balas komen siapakah agaknya yang lagi kuat menunjuk. Hahaha!

    ReplyDelete
  9. Ayoooo kenapa ni makcik....ada org tak puas hati ke? ALah rilex ar...buat tak layan sudah!

    ReplyDelete
  10. manusia yg ada hasad dengki je yg kata mcm tu ... anggap je lah mrk itu dok bwh tempurung ...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …