Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2016

BEGINI LAH NASIB BILA TAK POPULAR

Assalamualaikum...

Pernah tengok tak kat facebook ke , instagram ke.. bila orang popular update status letak la caption apa pun semua pakat nak komen.. pakat nak like.. sejam update bersusun komen.. tak jawab komen pun tak pa aih..yang penting peminat dapat tinggalkan komen dan like..
kadang2 tu caption .."hi.." pun ramai like.. siap share lagi..
beruntung betul jadi orang popular ni..
Tapi kalau tak popular mereput la kau kat situ.. Mintak link nak bw pun tak dak sapa sudi nak bagi..hahah

tengok ni...sedih oi...dah 2 jam tak de siapa  sudi menerima kedatangan saya di blog mereka..hahaha.. lawak pulak rasa..
hari ni bloglist saya tak boleh buka.. dari pagi lagi tak boleh.. tu yang saja gatai2 tangan mintak link kat blog.. last2 tak dak sapa peduli.. padan muka...
ekekek...
jom blogwalking sat..
sekian..

LINDA ON LUAH RASA KECEWA UPAH PEKERJA TEMPATAN

Assalamualaikum...

Beberapa bulan lalu kecoh negara kita apabila ada ura-ura mengatakan 1.5 juta pekerja asing bakal dibawa masuk.Ramai netizen yang meluahkan rasa kecewa dan mengkritik kerajaan kerana lambakan warga asing yang tidak dikawal dinegara ini.Malah ramai yang menegaskan belia di malaysia masih ramai yang tidak bekerja dan sanggup bekerja jika di tawarkan gaji yang berpatutan.

Hari ni Juruhebah popular Linda On meluahkan rasa kesalnya dengan sikap beberapa pekerja restoran Nasi ayam miliknya yang dikatakan berhenti kerja dengan berbagai alasan .Dalam status nya juga dia meminta sesiapa yang tahu ejen yang menyediakan pekerja asing untuk restoran nya.


Melalui komen yang diberikan pengikut nya ramai yang mengkritik sikap anak muda di Malaysia yang memilih pekerjaan tapi tidak mahu menerima kemasukan warga asing bagi mengisi kekosongan kerja di negara ini.

Namun ada juga antara komen tersebut yang mempertikaikan pengurusan restoran milik Linda On yang dikatakan menjadi punca …

WANITA HAMIL MAUT LEHER TERSEKAT DIJERIJI PAGAR

Assalamualaikum...


Bahaya  betul kalau terkena strok haba ni.
Boleh pengsan tak kira tempat.
Macam yang berlaku diChina ni..

seorang wanita mati apabila lehernya tiba2 tersekat di jeriji pagar .
Lebih menyedihkan wanita tersebut sedang hamil


Menurut saksi kejadian wanita hamil yang berusia lingkungan 30 tahun
itu kelihatan berjalan terhuyung hayang seperti orang yang sedang pening.
Dia kemudian nya berhenti duduk dan bersandar di jeriji pagar di tepi jalan.
Tiba2 saha dia pengsan dan lehernya terjerlus di celah2 jeriji pagar tersebut.

Orang ramai  yang sedang berjalan kaki di situ
cuba membantu dengan menarik jeriji pagar itu tetapi gagal.
Ketika polis dan ambulance sampai  dan mengeluarkan wanita tersebut
dia sudah tidak bernafas.


Berbagai rawatan kecemasan diberikan namun
wanita tersebut bersama bayi di dalam kandungan nya
tidak dapat diselamatkan

Punca sebenar mengapa wanita tersebut pengsan masih belum diketahui
namun laporan mengatakan ianya berkemungkinan akibat stroke haba.

se…

MACAM NI LA BILA DAH JADI BLOGGER...

Assalamualaikum...



Sejak seminggu lalu memang saya dah tak ambil job review sebab
saya nak pi hantar tukun besi kesayangan saya ni pi baik pulih..
Satgi kalau ambik job review tapi tak  boleh nak buat marah pulak orang kat kita.
kelmarin dapat satu review saya terima  je sebab kami dah lama berbincang..
Tapi yang lain tu saya tak ambik la..

Jadi pada yang dah email saya untuk review tu tapi
saya tak balas apa2 tunggu la nanti saya email balik
bila pc saya ni dah siap ye..
Kalau ada rezeki untuk saya, ada la..
kalau tak de , saya anggap mungkin ada orang lain
yang lebih layak menerimanya.

Yang email untuk mintak saya tulis masalah depa pun nanti tunggu akan datang ye.
Kebanyakan entry yang saya tulis ni kebanyakan nya
dai luahan hati pengirim2 email.
Tapi tak kan saya nak dedah kan nama ..kan?
ada yang tanya pasal makanan untuk anak,
masalah cinta, masalah anak tak mau tidur,
masalah nak buang warna rambut..
masalah nak lari rumah..macam2 lagi..

Tapi saya tak mau la bila saya tulis na…

PASANGAN SUAMI ISTERI TERLANTAR DI KAKI LIMA APARTMENT ANAK SENDIRI

Assalamualaikum..


Tak tergamak rasanya nak biarkan seorang yang dah berusia dibiarkan tidur di tempat yang tak sepatutnya.Apatah lagi jika orang tua tersebut adalah ibu bapa kita sendiri.

Seorang nenek berusia 70 tahun dan suaminya terpaksa tidur di koridor luar apartment anak ketiga mereka.Nenek tua yang hanya dikenali sebagai Zhu Shulan ditemui  sedang duduk ditempat tidur mereka manakala suaminya sedang berbaring sambil merintih .

Menurut penduduk di apartment tersebut pasangan suami isteri itu sudah lama dibiarkan tidur di koridor luar tersebut malah jika ada yang bersimpati mereka berdua akan diberikan makanan seperti roti dan makanan siang.

Ketika polis datang untuk menyelesikan masalah pasangan suami isteri ini , Nenek Zhu memberitahu sebelum ini mereka tinggal bersama anak sulung mereka.Namun anak sulung nya dihalau keluar oleh pemilik sebenar .Kerana keadaan tersebut anak sulungnya hanya mampu menyewa kereta dan menyuruh pemandu menghantar kedua ibubapanya ke rumah anak keti…

SAYA STRESS LA MACAM NI.SAYA TAK BAHAGIA LANGSUNG - SUAMI

Assalamualaikum...



Saya tak suka betul kalau suami membebel..Untungnya suami saya sama macam saya..
kami tak suka bercakap benda2 yang tak best jadi memang
tak de la membebel.Tapi saya pulak kalau membebel mesti untuk anak2 je..
kalau saya membebel kat suami maknanya tu bukan saya la tu..
mungkiin saya di rasuk la kot..hahhaha

Hari ni ada seorang suami mengadu pada saya yang isterinya sangat kuat membebel.
Buka-buka pintu terus membebel,masuk kereta terus membebel..
ada je tak kena.


Ada orang kata wanita membebal sebab dia nak kan perhatian.
Tapi kalau asyik membebel saja , rimas jugak.
tak kan lah setiap masa lelaki nak beri perhatian pada dia..kan??
Kebanyakan isteri yang kuat membebel ni,
mesti suaminya lebih pendiam.

Sikap diam suami ini la yang buat isteri lagi kuat membebel.
Suami jangan anggap isteri akan berubah dengan sendiri sedangkan
suami pun tahu sejak mula kenal, berkahwin sampai dah mempunyai anak
isteri memang jenis yang suka membebel.

Pesan pada isteri jangan suka me…

SUSAH SANGAT KE NAK CAKAP TAK NAK?

Assalamualaikum...



Bila ada kawan-kawan atau saudara mara yang
minta sesuatu pada kita adakah kita akan beri?
Biasanya kita akan kata..

" tengok la apa benda yang dia nak tu.."
" tengok keadaan la.. kalau mampu bagi je..kalau tak , tak de la.."

Tapi sebenarnya ada banyak perkara yang kita ni kadang2 tak sampai hati nak tolak..
Tak tahu la ianya sebab tak sampai hati atau sebab malu nak tolak..



Bila pi meminang anak dara orang..
Mak ayah pompuan tu letak wang hantaran RM20k..
Yang lelaki ni kerja edar risalah kat pasaraya je..
mana la ada banyak duit.tapi sebab malu, nak jaga status ,
nak jaga hati , terus si lelaki angguk setuju..

kau tak mampu kau cakap la tak mampu.
Mintak la kurang sikit.bagi tau kau tu kerja gaji tak banyak.
Tapi sebab berlagak,Takut bakal pak mertua
nampak kau lekeh punya orang terus je kau setuju.
Lepas tu mula tak tidur malam pening kepala nak cari duit.
belambak lagi pompuan kat luar yang bujang2 tu..
Jangan la kau rasa itu lah satu2 nya j…

NORMAN HAKIM KONGSI KISAH AWISHZ KERAP LIHAT BENDA HALUS

Assalamualaikum...



Mesti ramai ibu bapa yang pernah mengalami pengalaman anak kecil terpandang sesuatu yang menyeramkan.Ada yang sampai menangis dan demam sebab terkejut.Ada juga yang menjadi pendamping pada anak kita sampai anak jadi tak takut dan anggap ianya sebagai menghiburkan..

Baru2 ni pelakon Norman Hakim ada berkongsi tentang anak nya Awish yang kerap melihat makhluk halus.Memang ada kanak-kanak yang boleh melihat apa yang orang dewasa tak nampak.



normanhakim_786 Ni la dia #mdhsiblings No.4 #MuhammadDarwiszHakim ,budak umur 3 thn yang 'pandangan mata' dia tak berapa nak ber'hijab' nih . . Surprisingly sepanjang tgk filem #Munafik ,dia tenung senyap diam je the #bigscreen sbb naturely dia very the energetic per hyperactive tak reti duduk diam.Tiap kali sampai babak 'kerusi panas',dia akan menyorok & cakap "Mummy...Aish takut..nak 'Allahuakbar'!"..maksudnya 'nak solat' . 

. Saja share..weolls mula detact yg ada 'sesuatu&#…

DEDAH GAMBAR PERKAHWINAN, SUAMI ADIRA DIANGGAP TIDAK SENSITIF

Assalamualaikum..



Saya kagum betul dengan wanita yang bergelar Datin Red ni. Dia adalah isteri pertama kepada suami Adira.Apa yang membuat kan saya pandang tinggi pada wanita ini ialah ketabahan nya menghadapi masyarakat yang memandang serong kepada suaminya.Baru-baru ni Dato Red ada memuat naik gambar perkahwinan beliau dan Adira.Namun banyak komen yang menganggap Dato Red tidak tahu menjaga perasaan Datin Red dengan memuat naik gambar  tersebut di IG nya.



Hairan juga macam mana orang luar boleh tahu perasaan sebenar Datin Red.Banyak komen yang menganggap sekarang Datin Red sedang bersedih, kecewa dan hanya berpura2 gembira dengan apa yang berlaku.Sedangkan apa yang saya perhatikan tak pernah sekali pun Datin Red meluahkan rasa sedih dan kecewa dengan apa yang dilakukan oleh suaminya.

Setahu saya Datin Red merestui hubungan suaminya dan Adira malah dia gembira kerana dapat mengembirakan suaminya.Hubungan Datin Red dan Adira juga sangat baik dan mereka kerap meluangkan masa bersama.



4 PERKARA YANG PERLU DIPERTIMBANGKAN SEBELUM MENJADI PENGASUH

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
susah nya nak mula menulis di blog ni semula sedangkan baru berehat 3 hari je..
Semalam buka je blog baru nak menaip banyak pula halangan nak menulis.
Baru taip Assalamualaikum ..anak dah panggil nak itu nak ini..
selalunya kalau jadi gitu saya akan tutup komputer dan melayan je anak-anak.
kalau tidak mesti apa yang saya tulis tu saya sendiri tak paham.
hahahahh...



Ramai yang anggap urirumah yang anak tak berapa nak ramai ni
mesti banyak masa terluang.
lepas tu mula la akan ada yang bertanya sama ada nak tak jadi pengasuh.
kalau yang tak kisah mungkin akan terima je tawaran tu.
lagi2 bila yang minta tolong tu adalah rakan-rakan kita.
Tapi sebelum menerima tawaran tersebut ada baiknya kita fikirkan dulu beberapa perkara ini.


1-Bayaran yang setimpal
kebiasaan nya untuk bayaran bagi seorang bayi anggaran dalam rm300-rm400 .
Manakala untuk kanak-kanak antara rm200-rm300.
Kadang2 kita sengaja meletak kan harga murah atas dasar "kawan-kawan"

TAK KAN NAK SALAH KAN GAMBAR DI FACEBOOK PULAK...

Assalamualaikum..



Tengok ramainya kawan-kawan yang dah kembali langsing dengan berbagai diet, senaman dan makanan kesihatan yang diaorang amalkan..Makcik je yang makin hari makin membulat tanpa rasa bersalah sikit pun..hheheh..jeles tau..Hari ni kembali membuang lebihan lemak-lemak  yang berjaya di kumpul dalam masa 4 tahun ni..harap2 dalam masa sebulan dapatlah kurang kan sikit berat badan ni..

Dah banyak orang kongsi tip untuk kurus ni.Dari bab makan sampai la bab2 lain .Tapi nak buat tu bukan senang.setakat tulis berderet sampai 3,4 puluh perenggan makcik pun boleh.Tapi pengaruh jahat tu banyak.Makcik yang dok rumah je ni pun di goda dengan macam2 gambar sedap .



Tu yang jadi punca berat badan makin naik. Kat facebook gambar lempeng dengan sambal je.Tapi perut kita yang dok tengok gambar tu kemain berbunyi2 sampai nak mencarut je rasa.hahahha...sudah nya pi la ke dapur mencari apa yang setanding dengan lempeng dan sambal tu supaya keinginan dan nafsu syaitonnnn ni dapat dipuaskan..

SALAH KAH KELUAR DENGAN BEKAS TEMAN LELAKI

Assalamualaikum...



Semalam saya  dapat satu email yang minta saya tulis
tentang keluar dengan bekas kekasih.
Kisahnya si penghantar email seorang gadis mengadu yang dia bergaduh dengan
kekasih nya sebab dia keluar dengan bekas kekasih.
Teman lelakinya  tak boleh terima dia keluar dengan bekas kekasih.
sedangkan menurut gadis ni dia dan bekas kekasihnya
sudah tak ada apa2 perasaan...
Sebelum ni dia ada keluar dengan kawan satu tempat kerja juga seorang lelaki
tapi teman lelaki nya tak marah pun.
Tapi dengan bekas kekasih tak boleh pulak.
hahahha...

Kelakar juga cerita ni tapi  kalau kita berada di tempat si gadis atau di tempat
teman lelaki gadis ni mesti rasa stress jugak..kan??
nasihat saya untuk si gadis dan teman lelaki nya..:-



kepada si teman lelaki..
sebab itu jangan sesekali memberi peluang.
Dengan lelaki A boleh keluar berdua tapi bila
dengan bekas teman lelaki kita tak bagi dia keluar.
nampak pelik tak??bila rasa pelik tu yang buat gadis tu tak boleh terima.
Lepas ni buat la p…

TIPS MUDAH MEMILIH TEMBIKAI SUSU YANG CUKUP MATANG

Assalamualaikum..




Dengan cuaca panas macam ni kalau dapat makan buah tembikai susu memang best..kan??Dapat pulak yang anis dan penuh jus nnya..Bila gigit mercik recik air nya.. sejuk je lalu kat tekak.Itu kalau buah tembikai susunya yang masak elok.kalau terbeli yang tawar memang kecewa la..

Jom saya kongsikan satu cara mudah macam mana nak pilih buah tembikai susu yang  manis, cukup matang dan pasti menyaman kan dalam cuaca paans ni.

1- angkat buah tembikai susu dan pilih la yang paling berat.

2- cuba hidu di bahagian tangkai buah.Jika bau buahnya kuat itu tanda buah tersebut sudah cukup matang.

3-Angkat buah tembikai susu dan letak di tepi telinga.Cuna ketuk2 buah tersebut.Jika bunyi nya terdengar agak dalam seperti ada ruang kosong yang luas itu tanda buah tersebut sudah matang.

jangan lupa cuba buah tembikai susu tersebut satu-satu..Ambil masa untuk memilih buah yang terbaik.Jangan tergesa-gesa kerana ianya pasti tidak menghampakan ..:)


sekian..

Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih

*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :
Top Referral RM100x1 Random Cash RM50x10

Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , Tasha Aqisha , Miszrockers , Seindah Cerita DYatie , Putery Memory , Pemburu Pelangi , Yanie Yusuf , Bahejabela , Rayyan Kata , Farah Dafri , dan Munirah Moon.

CARA BUAT KEK "BELI LEBIH MURAH DARI BUAT SENDIRI"

Assalamualaikum...



Saya memang suka buat kek..Dulu beli je sebab tak reti..
sekarang ni dah tahu nak buat macam mana..
barang2 pun dah tahu nak dapatkan di mana.
jadi lebih mudah nak buat kek atau biskut.
Dah lama jugak la tak membeli kek kat kedai2 tu..

Bagi yang tak tahu nak buat kek mesti ada juga keinginan nak buat kek.
nak rasa hasil dari tangan sendiri.
tapi kadang2 cara tu tak betul sampaikan terlajak berbelanja pulak..
nak buat kek kecil je tapi keluar belanja nya macam nak
buat kek yang bersaiz besar.

Contoh nya macam hari ni saya tengok ramai yang share satu
post di facebook yang menunjuk kan cara buat kek dengan limpahan
coklat hanya dengan menggunakan kek yang dibeli dan beberapa coklat pilihan.
tengok pada caption di post tu ini cara buat kek versi orang malas..



Nak buat tu memang la senang.
potong kek jadikan bentuk love kemudian hias je dengan
coklat2 yang dah disediakan tu..
Tapi makan kos la...
tengok la harga2 coklat tu..
Rasanya kalau dia beli je kek terus yang sam…

PEMILIHAN AMELINA SEBAGAI DUTA PRODUK DHERB DIPERTIKAI

Assalamualaikum..



Selalunya kalau kita tengok artis2 yang di pilih untuk menjadi duta pada satu2 produk kecantikan dan kesihatan mestilah artis yang cantik, ramping dan boleh kata sedap mata memandang.
Tapi kalau yang dipilih tu adalah artis yang tak cantik, agak pelik juga apa yang membuatkan artis tersebut dipilih menjadi duta produk.



Baru-baru ni dalam satu majlis , Dato Alif Syukri mengumumkan pemilihan penyanyi dangdut Amelina di pilih sebagai duta salah satu produk D'herb.Tapi ada pula yang mempertikaikan nya.."kenapa pilih amelina .Pilih la yang elok sikit..pilih la yang ramping, "macam tu la komen2 yang di berikan oleh pengikut2 di laman Instgaram Dato Alif Syukri .



Nak buat cemana..dah rezeki Amelina la kot.lagi pun Amelina cuma dipilih sebagai produk pewarna rambut Dherb.Bukan produk kecantikan kulit wajah atau pun pelangsingan badan..Jangan la tengok badan atau kulit dia..Tengok rambut je Ok..heheh..

Sekian..


TAK TAHU BERSOLEK??SAPU JE BAGI RATA..

Assalamualaikum..



Ramai yang dah tengok video lelaki kena make up perempuan tu..kan??
Ala..apa nak heran kan..
Memang jurusolek kat malaysia ni yang ramainya lelaki..
tengok make up artis tu semua lelaki..lembut!!
hehehe...



Lembut ke keras ke..
lelaki tetap lelaki..kan??
memula je tak tahu ..buat dua 3 kali nanti reti la tu..heheh

Yang tak tengok lagi video tu meh klik sini.. (KLIK)

Ala..bukan susuah pun  nak make up ni..
Bila dah pegang , dan tengok segala benda alat solek tu
tahu la nak gunanya cemana..
calit je bagi rata..bedak ke, lipstik ke..eye shadow ke..
sapu bagi rata kompem meletoppp...hahaha

meh tengok video ni..
mesti korang gelak pecah perut..(klik untuk tonton)

sekian..


INI SEBAB KENAPA RUMAHTANGGA KITA DIGANGGU ORANG KETIGA

Assalamualaikum..



Rupanya kalau entry personal tentang rumahtangga ni memang ramai yang view ye?
hahahah...terkejut tengok entry semalam pasal block tu.
padahal saya tak de share kat mana2 pun entry tu..
sekali sekala nak tulis pasal rumahtangga ni ok la..
asalkan tak de yang melampau ..
Terlalu mendedahkan hal rumahtangga pun tak elok..
Macam membuka ruang dan peluang untuk orang lain
ikut campur dalam rumahtangga kita.
Silap2 ada pulak orang ketiga yang nak bertukar tempat dengan kita..heheh..

Kadang2 kita tak sedar yang kita membuka ruang untuk orang lain
"mengganggu" rumahtangga kita.Antara punca kenapa
rumah tangga kita ada orang ke tiga :-



1- suka bercerita tentang masalah rumahtangga.
Bila orang tahu kita ada masalah dengan pasangan
dah tentu akan ada yang mencuri peluang dan mengambil kesempatan.
Boleh jadi ianya dari orang terdekat dengan kita.
siapa sangka mungkin kawan akan menjadi lawan.



2-Terlalu mempercayai orang luar
Bila dah terlalu percaya kita kurang berha…

PANDAI BLOGGER NI TULIS SAMPAI KITA YANG BACA RASA TERTARIK NAK PERGI..

Assalamualaikum...



Saya baca 2,3 blog malam tadi ..
Banyak juga blogger yang pi jalan2 walaupun musim panas sepanjang
cuti sekolah ni..
Tapi tempat2 yang diaorang pi tu tak de la
mendedahkan sangat diaorang dengan cuaca panas ni..
Kalau saya musim2 panas gini memang tak boleh nak fikir tempat jalan2
untuk bawak anak-anak ni..
dah katanya musim panas jom pi shopping je la..hehehe..

Bila baca entry diaorang memang rasa seronok nya kalau
saya bawak anak2 pi tempat2 yang diaorang tulis tu.
Terfikir juga saya cemana diaorang boleh menulis
sampai buat orang yang baca rasa nak pi tempat tu.
Saya ni kalau pi bercuti semuanya nak lengkap sempurna,
Agaknya sebab tu la saya tak boleh tulis pasal tempat bercuti ni.
kalau tulis memang keluar cerita tak puas hati je..hahha..

Contohnya macam hotel tak de air..
disebabkan tak de air je , dari start entry sampai habis entry
semua saya nak tulis benda buruk je..
ekekek..

Pernah juga saya pi satu tempat ni..
sewa motel je..nak tidur tetiba katilnya pat…

DAH 4 TAHUN SAYA BLOCK DIA DI FACEBOOK

Assalamualaikum...

Saya agak segan nak cerita pasal rumahtangga saya di blog ni..
heheh...tapi sebab ada yang tanya
kenapa saya block suami kat facebook??bergaduh ke??heheh..
ok la..saya cerita la ye...

Saya start block suami saya di facebook sejak
kandungan saya masuk 7 bulan sewaktu mengandungkan Mikhail.
Block dia bukan sebab bergaduh ke, menyampah kat dia ke..bukan ye..
Saya block dia sebab saya sangat cemburu masa tu.
kalau nak tahu saya bukan orang yang kuat cemburu.
suami pun tahu benda ni.Tapi tak tahu kenapa masa mengandung
jadi cemburu sangat sampai saya siap pm perempuan yang komen kat facebook suami saya.
padahal perempuan tu tak de pun tinggal komen menggatal ke, nak menggoda ke..
hahhaha..lawak sangat tau perangai saya masa tu..
Sampai satu masa saya rasa , macam bukan diri saya,
jadi saya bagitau suami saya nak block dia kat facebook.
Suami kata ok ..dia pesan lagi kalau nak buka facebook , buka je facebook dia,
sebab masa tu dia tau saya suka main game kat facebook.
d…

GAMBAR MAJLIS PERKAHWINAN JIHAN MUSE DAN UNGKU HARIZ

Assalamualaikum...
Selepas majlis akad nikah malamnya pula berlangsunglah majlis persandingan pasangan pengantin Jihan Muse dan suaminya Ungku Hariz. Saya paling suka tengok pelamin dan gaun pengantin Jihan Muse ni.. Cantik sangat..
Jom kita tengok gambar2 di majlis perkahwinan Jihan Muse dan Ungku Hariz yang bertempat di Laman Kayangan Shah Alam.. Paling menarik sekali Jihan dan suami diarak dengan menaiki kereta kuda.. Sesuai sangat tau..bila tengok gaun pengantin Jihan rekaan Rizman Ruzaini ,  Digandingkan pulak dengan kereta kuda tu Nampak macam Cinderella tau.