Skip to main content

VIDEO VIRAL KANAK-KANAK MAIN MASAK-MASAK DI DAPUR

Assalamualaikum...



Dah tengok ke belum video viral adik yang
berpesta tepung di dapur dok main masak2 tu??
Hahha...comel je perangai dia..
kalau tengok anak orang gitu memang comel la..
buat nya anak kita sendiri buat memang
bertempik juga la kita dalam rumah..kan??

Mujur la setakat ni anak2 saya setakat lumur bedak  dalam bilik saya je.
masa tu , masuk2 bilik rasa macam nak pengsan sebab atas carpet pun ada.
kalau lantai biasa boleh mop je..mudah..
Atas carpet, atas meja solek, atas cadar katil,
huih..kalau diingat2 memang tetiba vertigo makcik nak datang ni..
hahhaha..

Anak saya yang lelaki umur 3 tahun cukup suka main masak-masak.
Sebab kakak dia suka ajak dia main masak2..
sekarang kakak dah sekolah semula..
terpaksa la dia main masak2 dengan saya atau ayah nya.
layan kan  jelah..

Tapi sekarang ni kalau diingat balik kejadian
bilik kena bom dengan bedak tu rasa kelakar pulak.
saya rasa mak budak ni pun sekarang bila dia ingat balik kejadian dalam
video tu dia pun akan ketawa sendiri.



Boleh la saya katakan anak dia sangat bijak la..
dia boleh main kat dapur tu tanpa cedera..kan??
Tapi ramai yang kritik pasal rakam budak tu tak berbaju..
Itu rasanya jadi tanggungjawab orang yang merakam dan
menyebarkan nya.
Lagipun tak jelas pun gambar "bird" dia..
lain la kalau kau tilik sampai guna kantan pembesar..rajin sangat aih!!hheheh
**Siapa yang tak tengok lagi video tu boleh
tengok kat facebook Oh bulan..


sekian...

Comments

  1. Tak tengok pulak. Tp mesti pening lah dia main tepung pulak. Hehe

    ReplyDelete
  2. dah akak dah tengok tapi sekerat je...kikiki..kong asam budak tu sambil bogel pon ada hati nak main masak2 ...hahaha...anak2 akak pon kekecik dulu sukano main bedak dik...tapi part dia main gincu2 akak kes paling susah nak di lupakan...ko bayangkan abis baju2 dia pi conteng dengan gincu...puas basuh pon tak hilang hokey...dah la gincu akak jahanam baju pon jahanam gak....T_T

    ReplyDelete
  3. xtgk pun kak.. :(
    btl tu..klu ank org lain buat comel je..klu ank sndr mau besilat jgk laa..haha..
    jenuh nk ngemas..
    sori kak lama xnyingggah..bz sgt2..

    ReplyDelete
  4. kena ada pemantauan tu, huhuh

    ReplyDelete
  5. sabar je la ... klu anak aku dah lama kena jentik bird2 die ... ape la .... ni mesti kerja abg2 die ni time mak dia suruh mengasuh adik kejap

    ReplyDelete
  6. adoi... hahah..siap naik ats tong gas tu..
    fasya pnh dlu..msuk telur aya, sebijik dlm kuali y ada minyak..adoi

    ReplyDelete
  7. Kalau saya ni, baru dia masuk dapur belum main lagi, saya dah terjerit terpekik! Biasalah saya ni bukan boleh anak-anak nak explore melebihi sempadan katanya!

    Mujurlah saya takda pengalaman anak-anak tabur bedak kat lantai atau mana-mana part kat rumah tu. Tapi kalau setakat jirus air tu perkara biasalah. Jeritlah juga tapi setakat tu jerk.

    Semalam kot saya dengar kat radio ada satu mak ni dia encourage anak lelakinya umur 8 tahun belajar makeup ke apa. Sebab anaknya minat sangat, dia hantarlah belajar dengan pro. Pro pun kata anaknya memang ada bakat. Kalau sesetengah mak (macam saya) anak lelaki minat makeup dah kena dushum sekali ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …