TAHUKAH ANDA POKET KECIL INI BUKAN UNTUK MENGISI SYILING

Assalamualaikum...



Saya tak pernah menggunakan poket kecil di jeans ini.
Saya rasa ramai yang menggunakan poket kecil ini
untuk menyimpan syiling.
Saya tak menggunakan nya sebab bagi saya bila dah masuk kan
syiling di poket ni agak susah nak keluarkan dia.
jadi saya memang tak gunakan poket kecil ini..

Tapi tahu tak yang sebenarnya poket kecil ini bukan lah
fungsinya untuk menyimpan syiling..
Mengikut laman web levi strauss
poket kecil ini bukan lah untuk mengisi syiling
Tapi ianya digunakan untuk menyimpan jam .
bahagian poket kecil itu juga sebenarnya dipanggil  The Watch Pocket



Dahulu kebanyakan cowboy mempunyai jam yang
dilengkapi dengan rantai dan bukan lah sepeti yang digunakan
orang2 sekarang.Disebabkan itu diperlukan tempat yang sesuai
untuk menyimpan jam ini.
Maka pereka jeans menyediakan ruang khas untuk diletak kan
jam bagi memudahkan pemakai jeans

Tapi sekarang dengan berubahnya rekaan jam maka
poket jam tersebut sudah berubah fungsi.

sekian..

Post a comment

6 Comments

  1. hahhaha...baru tau..kita pompuan memang or kebanyakan nya x buh syiling tp hat geng lelaki nu buh syiling sampai kembung kihkih

    ReplyDelete
  2. haah kan dah nama lagi seluar cowboy yang pakai ,betul juga tu DR,

    ReplyDelete
  3. Xpenah tau pun..selama ni pun ingtkan utk letak duit syiling..1 ilmu baru harini..

    ReplyDelete
  4. hahaha... selalu sumbat syiling masuk sini since purse tak de tempat untuk syiling...

    ReplyDelete
  5. Oh, alahai! Saya pun baru tau. Selama ni pun memang letak duit syiling dalam tu. Senang kalau emergency nak guna seposen, dua posen, boleh ambil celah poket!

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)