INI YANG TERJADI APABILA EMOSI TAK STABIL..

Assalamualaikum...



Hari ni mood baik ke tidak?
saya  ni kalau tak de mood saya memang elak kan
dari banyak bercakap, KURANG  layan media sosial ,.
dan saya lebih suka tidur..hahahah,,..

Saya berbual dengan kawan saya semalam..
dia cerita kat saya pasal mood seseorang.
kata nya macam ni..

Biasanya bila mood seseorang tu baik , apa yang dia nampak pun semua baik2..

tengok gambar kawan2 selfie , dia nampak kawan tu cantik..
kawan2 upload gambar masakan, dia nampak gambar tu sedap..
gambar baby baru lahir...dia nampak baby tu sangat comel..




Tapi kalau orang tu tak de mood..

gambar selfie kawan-kawan..:-

"muka macam hantu pun nak upload..'

gambar masakan..:-

"ambik la gambar elok2 sikit..hias2 sikit masakan tu..
ni kuali hitam pun nak tunjuk.."

Gambar baby baru lahir..:-

" muka anak dia sebijik cam muka laki dia..hidung besaq..kulit hitam"



Kira nya semua yang dia nampak serba tak kena la..
ada je yang tak best..hahhaha..

Benda ni jadi waktu seseorang tu tak de mood je..
kalau emosi dia ok, memang semua dia nampak indah belaka..hehe..

Tapi kalau nampak orang yang jenis dok tak duduk nak benci orang..
Apa orang buat ada je tak kena..
asyik serius je tak de gurau senda,,
Asyik mengkritik je..
Membangkang aje kerja nya..
ha...tu cemana pulak??
adakah bermakna mood nya 24 jam tak ok2??heheh..
yang tu tak tau la nak kata apa..
Mungkin dia ada masalah yang berat
sampai tak mampu nak pandang sisi elok
orang lain..

sekian..

Post a comment

7 Comments

  1. MOOD BOLEH BERUBAH BANYK KALI DLM SEHARI TU..KDG OK KDG XOK..HEH..HEH..

    ReplyDelete
  2. takde mood memang elok tido. kalau komen tu janganlah sampai org lain dgr dalam hati dah la. komen dalam hati pun dah kire bersangka buruk dop?

    huhu.

    ReplyDelete
  3. semuanya jadi negatif kan...emm, baik xyah komen n kne pandai kontrol emosi tu kann

    ReplyDelete
  4. mood tak suka jadi pendiam tertiba hihihi... mood ok cakap tak berhenti la

    ReplyDelete
  5. Time takda mood kita dok diam-diam ajelah. Mulut pun kasi tutup jangan pepandai nak komen bukan-bukan. Tak pasal-pasal nak cari salah orang lain pulak nanti padahal mood kita yang kedaung tak tentu pasal ^_^

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)