Skip to main content

AFDLIN SHAUKI DI KECAM GARA-GARA KRITIK DATO VIDA

Assalamualaikum...



Menyampah pulak saya baca caption Afdlin Shauki di laman IG dia Yang mempertikaikan tajaan Dato Vida dan syarat2 Dato Vida pada TRW yang dikatakan akan menjatuhkan bolasepak kita.Tiba2 je nak sibuk2 tentang bolasepak team orang.Padahal sebelum ni tak de ambil peduli pun.Bukan kah dia lebih suka buat rancangan2 lawak yang tak berapa lawak di astro.Sakit hati agaknya sebab orang bagi perhatian lebih pada Dato Vida dan TRW.


Apa lah yang dia sakit hati sangat?Pasukan kegemaran dia pun selama ni banyak tarik perhatian orang apa salahnya kalau TRW pun jadi perhatian orang sekarang.Entah apa yang Dato Vida tu buat sampai dianggap akan mengubah integriti dan budaya satu pasukan.?Bukan kah apa yang dilakukan Dato Vida sekarang membuatkan pasukan TRW mula diberi perhatian oleh peminat2.Sama macam apa yang berlaku pada pasukan kegemaran Afdlin Shauki jugak.

Sign kat pipi pun jadi masalah pada Afdlin ..Mungkin Afdlin Ingat sign kat pipi ni akan dilakukan sepanjang pemain bermain di padang nanti.hahah...mari lah kita sama2 fikir macam mana sign kat pipi ni boleh mengubah integriti pasukan bolasepak tu.

Penyokong Kelantan sendiri ramai yang seronok dan bangga dengan tajaan Dato Vida kerana TRW mengalami beberapa perubahan dan nampak lebih baik.Setakat warna bertukar tak jadi masalah pun sebab pasukan hebat dari luar negara pun banyak yang pakai jersey pink dan bertukar warna .Soal stadium bukan kah ianya bagus kerana ianya memberi wajah baru yang lebih segar kepada Stadium keramat TRW.

Benda biasa la bila pasukan kita yang selama ni suka buat benda beriya-iya dan tarik perhatian ramai, tiba-tiba ada pasukan lain  pulak yang juga suka beriya-iya dan mendapat perhatian ramai..Sedikit sebanyak buat hati kita jadi geram dan busuk..hahah

Ada juga yang bandingkan Tajaan Sultan Johor dan Dato Vida.heheh...yang ni paling kelakar sebab nampak sangat tukang komen tak tahu berniaga.Sultan Johor taja sebab dia rasa itu tangggungjawab dia untuk bangunkan bolasepk di Johor.,.Tapi Dato Vida taja sebab perniagaan.jadi sila faham betul-betul benda ni.Bila melibatkan perniagaan dah tentu dia juga nak kan pulangan dan dah tentu akan ada beberapa syarat.Orang tak pernah buat syarat tu jadi dia buat.Di situ la nampak betapa bijak dato Vida.Tajaan nya pulak bukan nya sedikit..kalau kita sendiri pun keluar duit juta2 tak kan nak bagi semua benda orang yang tentu kan.dah tentu ada perkara-perkara yang kita pun nak juga mengikut citarasa kita.

Baca komen-komen yang mengkritik pendapat nya...


alkohler1
buat sign kat pipi macam tu pn nk kecoh ke? dah dia yg sponsor. pada sy x ade salah apa pn buat macam tu. lagipun yg sponsor tu kan perempuan. perempuan kan memang cerewet sikit. Tak payah nk kecoh sngat benda2 macam ni. Benda kecik jgan nk diperbesarkan . Kang tak pasal2 timbul pergaduhan disebabkan bende2 mcm tu. Free2 je dapat dosa. Jangan pulak nk kata team lain takde pn kena buat macam tu, macam ni. Semua orang x sama. Otak lain2. Terima jelah bro. Ke abang@afdlinshauki nk sponsor? Huhuhu #hidupbolasepakmalysia


pakdo_man
abang pun sponsor program kat astro siap suruh pakai pelikat pant lagi kan?..sama2 promosi la bang 😊

hakimaaziz
Itu bezanya bis vida dan aflin..sbb tu vida jauh lebih sukses dri aflin..pemikiran xjauh hanya tahu perasaan malu letak di depan..

iamkieyna
Biarla kat dato vida tu. Dia taja bjuta kot. Bukan ribu2. Org bines mmgla dia akan buat sesuatu utk dptkan sesuatu jgk. Utk tujuan promosi dn sebagainya. Xluak la n xhilang macho pun letak jari kat pipi tu. Selagi team tu main power atas padang. Xeffect apa pun dgn letak jari kat pipi. Still jgk org puji corak permainan. Bsyukur la ada org nak sponsor team bola sepak kelantan. Xyah nak byk bunyi sgt.

Selepas dikritik ramai tahu pulak dia marah bila ramai yang tidak setuju dengan kata2 nya.


Nampak gaya macam dia sendiri yang tak boleh terima pendapat orang.Mungkin kata2 ini ditujukan pada dirinya sendiri..

sekian..


Comments

  1. hahahaaha ok for the first time dia lawak betul2 mungkin? hikhik. adoi la.
    some ppl mmg pelik hihu.
    and yes, agreed with kak hehe.
    bukan nya buat peace sign tu sepanjang main bola alahaiiiiiii

    ReplyDelete
  2. mcm2 lh ragam manusia..
    hak masing masing kowt

    ReplyDelete
  3. Alahai.. dah tahu time ni cukup ramai yg minat DSV, dia bg pulak komen macam tu ya.. mmg kena kutukla jawabnya

    ReplyDelete
  4. Dato vida lagi lawak dari dia kot..hiii

    ReplyDelete
  5. kuikui sentap sendiri hahahaha

    ReplyDelete
  6. Pedas juga komen2 d atas huhu...sekurangnya da juga pmbaharuan trw kan

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …