Skip to main content

TERKEJUT SEBAB MAHAL SANGAT?

Assalamualaikum...



Saya ada terima mesej
yang kata bayaran review untuk produk di blog saya ni mahal.
saya tertanya2  jugak betul ke mahal atau
diaorang sebenarnya tak tahu apa yang diaorang dapat dengan rm50 tu.

Sebenarnya rm50 tu untuk review post tu kekal di main page selama seminggu.
Seminggu tau..bukan sehari.
Ada orang buat review rm50 cuma sehari je.
saya siap buat sticky post selama seminggu.
seminggu tu pulak setiap hari saya republish2 supaya orang nampak entry tu.

Jadi jangan la kata ianya Mahal tau.
Saya buat dengan niat nak tolong juga.
Sebab tu bila saya promote di facebook page , ig dan twitter
bukan saya promote post saya tu tapi
saya promote terus page atau online shop awak.

Sama juga macam kalau awak sewa banner..
Bukan setakat banner je tapi ada diskaun juga bila sewa beberapa bulan.
nak renew pun murah.siap ada entry ringkas lagi.

Memang ada yang dah janji nak beriklan..
nak hubungi kemudian la..
dah setuju harga begitu begini last2 senyap je.
Ramai macam tu..tapi saya pun faham..
mungkin dia ada keutamaan yang lain.
tapi sekurang2 nya bagi tau tak jadi ke apa.
sebab bila awak senyap saya serba salah bila ada orang lain
yang hubungi nak iklan tu jugak.
satgi saya bagi kat dia, awak pulak kata saya mungkir janji..
jadi tak best la macam tu..kan??

Harga yang saya letak ni rasanya berpatutan dengan pageview
saya untuk sebulan yang melebihi 10 000 .
Tapi saya faham..
ada beberapa benda dalam dunia ni tak boleh dibeli
dengan wang ringgit.nak tahu apa??jom baca sini..


sekian..

Comments

  1. Murah sgt tu diana....ishhh tak baik peniaga menilai dari segi duit...cuba nilai dari segi faedah pengiklanan di blog...diana sgt murah tu tau...rasanya diana berhak dpt lebih dari itu.

    ReplyDelete
  2. Akk rasa dh murah sangat tu...mgkn org tu ingat senang kot kerja org yg tulis blog ni...mcm petik jari je trs kua ayat...huhu

    ReplyDelete
  3. heee mybe stu ari t yui akan gunakan review dri akk..

    ReplyDelete
  4. pada saya bila orang pertikaikan rupa akak tak sama macam Kajol.. saya rasa marah.. angin satu badan *tetiba :P

    pada saya murah dah tu kak, apa la yang ada pada RM50 tu. Kecil sangat dah nilainya sekarang dengan usaha yang akak buat tu. Ni saya ngan wife saya malu2 alang. Malu sendiri sebab banner saya tu ada lagi. Kak PM tepi harga sambung iklan ye :)

    ReplyDelete
  5. okay dah harga tu kak.. takpe kalo dia kata mahal insyallah yang lain pula mari =)

    ReplyDelete
  6. Kira ok la tu rm50,,x da la mhl sgt memg brbaloi dgn pageview blog akak

    ReplyDelete
  7. Murahlah tu Diana RM50 untuk seminggu. Nak apa lagi. Sekarang ni RM50 pun macam dah takda nilai. So kalau dapat bayar banyak ni untuk buat review, okeylah tu lagi.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …