Skip to main content

PELAKON LELAKI INI DI GELAR JOHNNY DEEP MALAYSIA

Assalamualaikum...


Siapa lah pelakon yang di gelar Jhonny Deep malaysia tu ye?Betul ke muka dia macam Johnny Deep?
Gelaran Johnny Deep Malaysia diberikan oleh peminat2 pelakon lelaki ini .Ryzal Jaafar..
Dulu tak de la nampak sama macam Johnny Deep tapi sejak dia menukar gaya rambut dia 
ramai pulak yang kata dia ni macam Johnny Deep.


Baru2 ni Ryzal Jaafar ada muncul dalam drama Tuan Anas Mikael dan ramai yang memuji penampilan nya dalam drama tersebut.Ianya bukan lah drama pertama lakonan nya sebab dia dah berlakon banyak drama kemudian tiba2 menyepi dan kemunculan nya dalam drama Tuan Anas Mikael 


Harap2 gelaran Johnny Deep Malaysia tu diberikan seiring dengan bakat lakonan yang dimilik Ryzal dan bukan semata-mata kerana penampilan dirinya.betul tak?



Dulu masa awal2 kemunculan dia ni tak de lah dia menggayakan fesyen2 melampau macam dalam gambar ni.Tapi sekarang ni makin pelik dia punya pilihan fesyen dia.




Pendapat awak cemana?sama ke dengan Johnny deep??


sekian..


Comments

  1. Ermm klau dia pkai spek..adala skit iras2..

    ReplyDelete
  2. dramatis ni ker semakin menonjol ktrampilannya...

    ReplyDelete
  3. macam john jani janardhan pun ada kut....

    ReplyDelete
  4. huduh .... rambut dah sikit ... jarang2 .. geli aku tengok har har har

    ReplyDelete
  5. Hurmmmm...Suka lagi dia dgn rambut lama.

    ReplyDelete
  6. saya rasa sebab rambut dia kot kak? kalau saya ada rambut pon orang akan samakan ngan Johnny Depp. mencik!

    ReplyDelete
  7. Suka tengok, ada rupa ada gaya.. ;)

    ReplyDelete
  8. eeerk ada la kot sikit iras2 and yes.. sebab fashion rambot =D

    ReplyDelete
  9. Adalah sipi-sipi macam Johnny Depp tapi part muka tu tidaklah. Part rambut kusut masai kot yang sama. Tapikan saya suka tau the real Johnny Depp. Suka sangat ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …