Skip to main content

AWAL ASHAARI GESA PENGKRITIK MINTA MAAF

Assalamualaikum..



 Ramai yang puji pengacara Awal Ashaari nampak lebih kacak lepas dia mewarnakan rambut dia .
Memang berani betul la dia menggayakan rambut baru dia tu.
Tapi ada jugak yang mengkritik penampilan dia.
Ada yang kata dia nampak tua la..
nampak macam budak2 la..
Paling teruk bila ada yang mempertikaikan solat dia..
sah ke tidak..??.sampai ada yang sanggup kata dia dah macam kafir
bila dia muncul dengan rambut bewarna ni sejak 2 minggu lalu.


Tapi hari ni seleas berdiam diri dengan kritikan-kritikan
pedas pengikut di laman IG nya,
Awal memuat naik gambar produk yang digunakan
untuk mendapatkan warna rambut nya yang menjadi pertikaian orang ramai tu.

Yang menariknya dalam caption pada gambar tu Awal turut menggesa sesiapa yang pernah
membuat dosa dengan menuduh dia kafir dan sebagainya
supaya meminta maaf kerana dia tidak la mewarnakan rambut nya
tetapi dia hanya menggunakan produk mewarnakan rambut yang boleh dicuci dan digunakan
bila perlu sahaja.

Tu la...korang ni cepat sangat menuduh dia yang bukan2.
dah tentu la bila dia nak solat dia cuci rambut dia tu..
lepas tu boleh pakai semula..
kan??



Sebab tu la makcik suka follow Ig artis dan selebriti ni.
Sebab diaorang kan suka tunjuk2 benda yang diaorang pakai..
benda yang kita tak tahu kita boleh tahu..
contohnya tentang produk2 kecantikan ni..
Bukan lah kita nak tiru gaya hidup diaorang
tapi sebagai pengetahuan je.
tak de la nanti kritik orang melulu je
jangan la follow sebab nak tengok gosip je ..ye cik kak!!heheh


sekian..

Comments

  1. setuju sangat....bte jemput join segmen ni yekk :)

    Join List Belog Best
    http://www.yayacendana.com/2015/12/join-list-belog-best.html

    ReplyDelete
  2. Bila dah berstatus celebrity, maka seeloknya sebelum bagi statement/ upload gambar/ buat sesuatu, kena fikir kesan nya...buat langkah proaktif bagi penjelasan terlebih dahulu. Ini pendapat ikhlas saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul jugak tu..untuk mengelak kan fitnah sebenarnya..

      Delete
  3. sebab dia selebriti yang orang dok usha sepanjang masa. huhu.

    ReplyDelete
  4. Awal adalah antara selebroti yang berani bersuara..bagus jugak dia ..sekuarang2nya..kita tahu benda baru kan

    ReplyDelete
  5. Next time kalau upload gambar tu letak caption yang detail. Tak der lah orang mengata.

    ReplyDelete
  6. aahahaha follow IG dia tapi x prasan pun gmbr rmbot dia cenggini =P

    ReplyDelete
  7. Sesekali artis kena buat gempaq juga supaya orang sentiasa ingat mereka masih wujud di dunia yg bilangan artis bercambah tak terhitung..

    ReplyDelete
  8. But still derang ni suka bt benda yg bt org suka nk fitnah kan?
    Artis biasala..esp awal ni mmg dr dulu xsuka ngaku salah..huhu

    ReplyDelete
  9. ishkk diorang ni suker propar ekk

    ReplyDelete
  10. kan lebih baik jika berbuat sesuatu yang menyebabkan orang lain tidak berburuk sangka

    ReplyDelete
  11. xelok tu cpt jatuh hukum kpd sesiapa kan...

    ReplyDelete
  12. Bila orang mudah jump to conclusion ginila jadinya..

    ReplyDelete
  13. Satu hari lima kali bilas cuci rambut..cayalah...ada orang nak wuduk pon malas..hemm I respect dgn sesiapa yg boleh jaga solat

    ReplyDelete
  14. rambut kaler asli pun dah cukup ensem..hihi

    ReplyDelete
  15. ada jugak tgk rambut terbaru dia kat melodi..rambut kaler hitam nampak lbh segak dgn kulit wajah dia..lbh sesuai
    baru tahu, rupanya ada erk produk kaler rambut blh cuci..menarik..lepas ni mesti pompuan nak try kat bulu kening dia, kat bulu mata..haha

    ReplyDelete
  16. Dia cuci time nak mandi wajib le tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …