Skip to main content

APA YANG ANDA INGIN BUAT PADA 2016?

Assalamualaikum...



Saya blogwalking tadi ada nampak dah ada yang kongsi azam baru untuk 2016 nanti.
Ada juga yang kongsi apa azam tahun 2015 yang dia gagal capai.
jangan putus asa ye..terus kan usaha.
tak kira la tahun berapa pun usaha untuk jadi lebih baik tu perlu diteruskan.

Minta maaf sebab tak dapat komen kat sesetengah blog.
Internet hari ni tak tahu la apa kena.
nak marah pun bukan orang tm tu nampak pun..heheh
Azam baru juga tu..tak mau cepat marah..hehehe
tu entah azam sejak tahun bila punya tak tahu la..:p

Sambung balik pasal tahun baru..



Ada yang kata tahun 2016 ni dia nak buat benda yang 
jarang2 orang buat dan yang dia sendiri tak pernah cuba.

kalau tak de idea  apa nak buat tahun 2016 nanti
boleh baca kat sini . mana lah tahu
kot2 boleh dijadikan aktiviti baru setiap bulan
dengan kawan-kawan atau keluarga.

Sukahati la nak buat apa pun asalkan
ianya tak menyalahi agama dan 'undang2 negara kita.
Ni setakat nak buat kelainan sampai
mengganggu orang lain, menggugat keselamatan negara,
menganiya orang lepas tu nak berbangga sebab berjaya
buat sesuatu yang lain dari yang lain, baik tak payah.
hentilah lah ye..itu kerja sia2 namanya.

Cuba awak semua baca kat sini..
ada dalam salah satu senarai tu
yang saya nak capai tahun  2016 nanti.
harap2 dapat la..huhuhu..
cer teka yang mana??heheh..

sekian..

Comments

  1. tahun 2016 mamamyja nak berehat-rehat. Ahaks..

    ReplyDelete
  2. Azam 2016 saya nak kembali menulis blog. Hehe. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  3. Azam tahun baru terlampau banyak..hihi..harap dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  4. 2016 ni kena slow down aktiviti berjimba2 memandangkan anak dara kite ada exam.

    ReplyDelete
  5. sy tak pernah kot ada azam baru..selalunya azam yg lama2 je carry forward pastu kita pertingkatkan lg

    ReplyDelete
  6. Apa pun azam hope smuanya d prmudahkn insyallah

    ReplyDelete
  7. done klik!
    aida terasa sungguh bab abiskan baca buku yg dibeli kat BBW tu ha ha ha !
    sungguh terasa tau diana.
    mcm dia tau tau aje ada few books more yg aida lom baca.
    will do that next year (ops tomorrow la) hi hi hi...

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …