Skip to main content

ADA BAUCER LAZADA UNTUK DIBERIKAN PADA ANDA

Assalamualaiakum...

Masih ada lagi yang tanya saya.." Akak .ada voucher Lazada lagi tak?"..Ha..ni nak shopping lagi la ni..kan??Maklum la.sekolah dah nak dekat ni.Mula la nak fikir pasal barang sekolah.Nak menapak ke kedai kos lagi..kan??Kalau ada voucher senang la sikit.Betul tak?Saya pun sama la macam awak jugak.Dok intai-intai kat Lazada  juga ni cari barang sekolah anak-anak.Tapi tu la, intai-intai nampak barang sendiri je banyak.Hahah..Untuk tahun baru apa salahnya kita tukar yang lama beli yang baru.kan??Nak tahu saya nak beli apa??

1-Saya ada dengar orang kata jam tangan di Lazada murah tak masuk akal.Jadi ini jam tangan pilihan saya..Harga serendah RM9 tau.Tapi yang saya nak ni harga nya cuma Rm23.00




2-Vacuum lama kat rumah saya ni dah uzur sangat.Bunyi pun dah keluar sama dengan bau .hahhaha..jadi kita tukar la sebelum meletup tiba-tiba.

3-Untuk tahun baru rasanya buku2 saya pun nak juga ruang yang baru dan lebih selesa.Rasanya rak buku ini sangat sesuai untuk diletak kan di sudut bilik saya.harga pun murah.Rak ni ada dua satu warna pink yang tak sesuai untuk bilik saya.Jadi saya pilih warna kelabu ini.

Tapi nak beli semua ni ada ke duit???hahahha...dah tentu la.Lagi pun  kita ada voucher dari Lazada yang nak diberi pada awak semua.Semua orang boleh guna Lazada Voucher ni ye..Ada banyak Voucher untuk diberikan pada awak...Jom shopping!


sekian.

Comments

  1. memang giler2 murah kat lazada..tak tau nak pilih yang mane

    ReplyDelete
  2. dik jam dengan rak buku tu memang tersangat la murah...lawa pulak tu....nasib la akak bikan kaki shopping on9 kalau tak dah guling2 meroyan sekarang ni...kuikuikui

    ReplyDelete
  3. Murahhhhhh..dh p terjah td ;)

    ReplyDelete
  4. saja je tau tayang2....jari jemari ni laju je ni...hahahaha

    ReplyDelete
  5. Murahnyaa....harus anak dara kakak dgn room mate dia shopping sakan ni....

    ReplyDelete
  6. Anak-anak dan isteri saya selalu order barang di Lazada. Memang murah giler..

    ReplyDelete
  7. Janganlah offer kat saya, Diana. Saya punya shopping list dah banyak sangat kalau ada voucher lagi parahlah weyh... Hahaha!

    Saya tak sanggup sebenarnya nak duduk depan komputer shopping online. Sebab selesa sangat tak perlu keluar ke mana-mana, pakai baju kelawar pun boleh membeli-belah, saya takut budget saya terbabas. Pengsanlah saya nanti nak menjawab soalan Menteri Dalam Rumah tau!

    ReplyDelete
  8. Alahai blh kopak poket mcm ni hhaha..ok nnt kita pi cuci2 mata

    ReplyDelete
  9. Salam, wahhh hahaha murahnyaaa, ini best! terus saye terjah kak..hahaha TQ :D

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …