Skip to main content

STATISTIK BULAN OKTOBER BLOG DIANARASHID.COM

Assalamualaikum...

Bulan lepas saya mengalami tragedi oktober..hahah.
Bulan paling menguji kesabaran saya sepanjang saya berblog ni.
Nak tayang statistik blog pun macam malas..
tapi untuk rekod sendiri kena la letak juga kat blog.

gambar atas ni menunjuk kan pageview bulan lepas..
screen capture bertarikh 1 november.

Bulan oktober 3 kali saya tukar template blog.
2 kali tukar kotak komen disebabkan masalah blog saya.
Ianya membuatkan kurang dikunjungi pelawat.
walaupun macam tu Alhamdulillah ramai yang masih
mengggunakan khidmat saya untuk review 'dan sewa kotak banner.
Setiap minggu sekurang2 nya satu review mesti ada.

Bulan oktober statistik untuk jumlah pelawat dan pageview ada  penurunan.
kalau bulan-bulan sebelum ni pageview lebih dari 300k
tapi untuk bulan oktober hanya lebih 200k sahaja jumlah page view yang diterima.
Berikutan berbagai masalah blog saya ni
sehari saya hanya menerima jumlah pelawat sekitar  2k
dan jumlah pageview hanya 6k-7k sehari..



Tapi alhamdulillah..masalah2 tersebut berjaya diatasi.
dan melangkah ke bulan november ni pageview
dan Uv dah kembali  seperti dahulu.
Malah ada peningkatan dari sebelum2 ni..

Sebelum ni saya ada share pasal iklan 8share.
Dah ramai ke yang join..?
bulan oktober  saya kurang share iklan2 8share sebab
nak tunggu dia bayar dulu bayaran saya yang dia sekat tu..
dan baru2 ni saya dapat email dia kata  dah diluluskan..
jadi bulan ni boleh la saya share kembali iklan2 8share.

Pernah la juga rasa malas nak berblog lagi..
tapi fikir2 saya dah panjat setengah..tak kan nak turun balik..
jadi saya teruskan saja la..
lagi pun dah katanya minat.
ada sokongan dari suami..kita buat je la..heheh
Rasa malas tu mesti ada la..walau kita minat apa bidang pun..
sesekali malas tu datang ianya macam nak menguji kita saja.



sekian..






Comments

  1. TAHNIAH HEBAT PENINGKAYAN TRAFIK BLOG DIANA...

    ReplyDelete
  2. Fuhhh mantop ni diana, teruskan usaha lagi ye...makin ramai ni suka iklankan disini nanti...julia pun nak iklankan ephyra boleh hehehe

    ReplyDelete
  3. power betul kak diana nie.. kita nak dapat 1K pv pun semput dah... T__T

    ReplyDelete
  4. tahniah akak!! mantap pageview... akak yg pic kedua tue analysis statistic guna apa ye?

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …