Monday, 2 November 2015

STATISTIK BULAN OKTOBER BLOG DIANARASHID.COM

Assalamualaikum...

Bulan lepas saya mengalami tragedi oktober..hahah.
Bulan paling menguji kesabaran saya sepanjang saya berblog ni.
Nak tayang statistik blog pun macam malas..
tapi untuk rekod sendiri kena la letak juga kat blog.

gambar atas ni menunjuk kan pageview bulan lepas..
screen capture bertarikh 1 november.

Bulan oktober 3 kali saya tukar template blog.
2 kali tukar kotak komen disebabkan masalah blog saya.
Ianya membuatkan kurang dikunjungi pelawat.
walaupun macam tu Alhamdulillah ramai yang masih
mengggunakan khidmat saya untuk review 'dan sewa kotak banner.
Setiap minggu sekurang2 nya satu review mesti ada.

Bulan oktober statistik untuk jumlah pelawat dan pageview ada  penurunan.
kalau bulan-bulan sebelum ni pageview lebih dari 300k
tapi untuk bulan oktober hanya lebih 200k sahaja jumlah page view yang diterima.
Berikutan berbagai masalah blog saya ni
sehari saya hanya menerima jumlah pelawat sekitar  2k
dan jumlah pageview hanya 6k-7k sehari..



Tapi alhamdulillah..masalah2 tersebut berjaya diatasi.
dan melangkah ke bulan november ni pageview
dan Uv dah kembali  seperti dahulu.
Malah ada peningkatan dari sebelum2 ni..

Sebelum ni saya ada share pasal iklan 8share.
Dah ramai ke yang join..?
bulan oktober  saya kurang share iklan2 8share sebab
nak tunggu dia bayar dulu bayaran saya yang dia sekat tu..
dan baru2 ni saya dapat email dia kata  dah diluluskan..
jadi bulan ni boleh la saya share kembali iklan2 8share.

Pernah la juga rasa malas nak berblog lagi..
tapi fikir2 saya dah panjat setengah..tak kan nak turun balik..
jadi saya teruskan saja la..
lagi pun dah katanya minat.
ada sokongan dari suami..kita buat je la..heheh
Rasa malas tu mesti ada la..walau kita minat apa bidang pun..
sesekali malas tu datang ianya macam nak menguji kita saja.



sekian..






10 comments:

  1. TAHNIAH HEBAT PENINGKAYAN TRAFIK BLOG DIANA...

    ReplyDelete
  2. Fuhhh mantop ni diana, teruskan usaha lagi ye...makin ramai ni suka iklankan disini nanti...julia pun nak iklankan ephyra boleh hehehe

    ReplyDelete
  3. power betul kak diana nie.. kita nak dapat 1K pv pun semput dah... T__T

    ReplyDelete
  4. tahniah akak!! mantap pageview... akak yg pic kedua tue analysis statistic guna apa ye?

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();