Skip to main content

SET PENJAGAAN KULIT WAJAH MEAKEY DIJAMIN TANPA MERKURI

Assalamualaikum...

Seminggu lepas saya nampak ada rakan di facebook yang berkongsi cara nak check kalau-kalau produk kecantikan yang kita guna tu ada merkuri.Nampaknya dah ramai yang sedar bahaya merkuri yang terkandung dalam produk kecantikan...Bagus!! Pemilihan produk kecantikan perlu lah dilakukan dengan teliti supaya tak memudaratkan kulit kita.Salah satu produk yang saya nak cadagkan disini ialah MEAKEY...Saya jamin produk ni memang bebas merkuri dan bahan lain yang boleh merosak kan kulit kerana MEAKAY dihasilkan dengan kerjasama Biotech di bawah  kementerian sains dan teknologi..Jadi ini bukan produk yang dijenamakan semula ye..Ini produk sebelum dia orang bikin memang penuh dengan kajian demi kajian.



Meakey di datangkan dalam satu set penjagaan kulit khas untuk mereka yang menghadapi maslah jerawat, jeragat, kulit kusam dan parut hitam.Sesiapa yang ada masalah -masalah kulit seperti yang dinyatakan tu , set meakey memang dicipta kan khas untuk kulit anda.Dihasilkan dari bahan semula jadi yang berasaskan tumbuhan ,  dijamin selamat dan HALAL


Sekarang meh saya nak kenalkan satu2 produk dalam set ni ye.Tak kenal maka tak cinta. :)


*MEAKEY Flawless Treatment Cream Spf50
yang ni untuk kita pakai sebelum kenakan alat solek.nak pakai ni saja pun boleh.Bukan faundation tapi natural cc cream.Untuk lindungi kulit kita.Yang ni kalau pakai sampai tertido pun tak jadi masalah..Nama pun untuk lindungi kulit kan??



*Pores Refining Toner
Yang ni yang paling best.menghilangkan kekotoran, menutup liang2 roma dan boleh hilangkan bekas2 jerawat kat muka awak tu sampai jadi licin.Pakai kena disiplin la.Pakai hari2...2 minggu dah boleh nampak dan rasa licin kulit kita.

*Refreshing cleanser 
Yang ni ada macam mint sikit bila pakai.sebab tu lepas cuci muka jadi segar je.tak de la nampak kusam je.Boleh menghaluskan kulit wajah kita.Ni yang buat muka kita nampak berseri je walaupun tak makeup..

*Renewal Night Serum
Night serum ni saya tahu ramai yang selalu lupa nak pakai.tapi tahu tak ini lah yang menjaga kulit kita dan memperbaiki kulit kita sepanjang kita tidur.lepas ni sila guna night serum ye cik puan sekalian.kata nak cantik..amalkan Meakey Renewal Night Serum  setiap malam, comfirm hilang jerawat, bekas jerawat, kulit pun tegang dan lingkaran bawah mata pun tak de.

Mesti ramai yang tertanya-tanya apa bahan-bahan yang terdapat dalam set skincare Meakey ni sampai begitu dasyat dia punya kesan?Meakey dihasilkan dari bahan2 yang semulajadi seperti coconut oil, sireh, vitamin E, ekstrak buah, tea tree oil , ekstrak argan dan phyto stemcell..Semuanya bahan2 yang memang kita sedia tahu banyak kebaikan nya.



Ok..cerita panjang tak guna kalau tak cuba.
untuk 1 set meakey ni harganya cuma rm169 sahaja.
Boleh hubungi :-

JULIE - 012 240 8518 

untuk maklumat lanjut layari laman web :

www.meakey.com
www.meakeybeauty.blogspot.my

Instagram: meakeybeauty

facebook page: meakey skin care HQ



sekian...

Comments

  1. ramai yang dah guna dan memang 100% berkesan

    ReplyDelete
  2. Sejak ngandung nie xpakai dh..xtau kenapa mcm malas sggttt..tunggu pas pantang nnt nam pekosah muke bg hilang semua kotoran..hehe

    ReplyDelete
  3. Mak pakai mana yg ada kat Aeon jer hihi

    ReplyDelete
  4. Macam menarik je tgk testimoni...tp skg mls dn pkai ape2..ank kecik suka nagis je..huh
    Akak..eda gugel pasal sawan tangis..jumpa blog ni..upenya maisara yg bijak tu pnah ade sawan tangis..now..anak eda macm ade simpton2 tersebut..huhu..stress mak

    ReplyDelete
  5. Pilihan bagi mereka yang bijak ^-^

    ReplyDelete
  6. Pilihan bagi mereka yang bijak ^-^

    ReplyDelete
  7. Kalau baca macam ni memang mudah tertarik
    Tapi itulah kadang dah beli tak consistent pun tak boleh juga.

    ReplyDelete
  8. menarik ni...tq sharing beb...
    aku mmg tgh carik produk utk hilangkan jeragat aku ni...huhu

    ReplyDelete
  9. nice sharing...
    tu aje mampu komen..hehe

    ReplyDelete
  10. mcm2 produk ada kat pasaran skang ni...semuanya menarik..maybe boleh cuba utk cari mana yg sesuai kan...tgk packagingnya comel...

    ReplyDelete
  11. Saya ni baca apa pun mata tak berkelip tau. Mudah betul tertarik hati dan tertambat jiwa raga ni. Tapi itulah, bab hak suruh pakai penuh konsisten tu yang kurang sikit.

    Saya ni pelik. Kalau produk kecantikan yang guna hari-hari ni entah kenapalah saya suka yang ada bau wangi padahal yang takda bau tu lebih elok ...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …