Thursday, 5 November 2015

SELEPAS SAYA DIUGUT AKAN DI BOIKOT.....

Assalamualaikum....




Satu masa dulu...
tak de la dulu sangat..Beberapa bulan lepas..
nak kata bulan sangat pun tak la..
Ada sorang ahkak ni berani betul dia ugut2 nak boikot makcik..
"jangan sampai kami semua pinggirkan diana lepas ni.."
Wah!nak boikot blog makcik yang 2 bintang ni..
kau rasa??

Dah la blog 2 bintang je, kalau dia boikot cemana dengan blog makcik ni?
tak bernyawa la nampak nya..
risau nya makcik??

puihHH!!!korang ingt makcik nak rasa macam tu ke??
dah tentu la tak?/
yang ugut nak boikot makcik tu
blogger udang geragau je..udang yang orang buat cencalok tu.
kalau basuh kat sink pun
boleh lepas la sampai loji sana..
tak kan tersekat punya..hahahh

Sebelum ni pernah juga dengar ada blogger di boikot..
tapi macam tak percaya je ..
sebab tak nampak macam kena boikot pun.

Pi blog dia  saya tengok hits start - 17 online user..
kadang-kadng 30 online user..
sebelum tu ada lah  atau 10 online user..
eh!!dia ni betul ke kena boikot..
awat makin ramai yang datang blog dia???

Bila diri sendiri yang kena ugut akan di boikot..
baru tahu memang wujud rupanya budaya memboikot blogger ni..
siaap kah yang memulakan nya..Itu tak pasti pulak..
siapa ye??erm..kena siasat nih..hehehe.

Hakikatnya..
kalau ada blogger nak boikot awak,
jangan lah risau ye..
tak de terjejas mana pun..blog awak makin rami orang datang
sikit pun tidak menjejaskan mana2 bahagian perut dan wajah awak,
makin membuatkan awak tersenyum riang.. ada la..

Yang penting kita usaha.
rezeki dari Allah..bukan dari orang2 yang rajin memboikot ni..

Dengar cerita blogger yang nak boikot saya hari tu
telah diberi ganjaran berupa sticker bintang
untuk di tampal di meja kerja nya..
hahaha..tahniah  Cikgu Poyo!

sekian..

22 comments:

  1. xbaik phd sesama blogger dosa tu..

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. i antara blogger di boikot tapi entahlah tak rasa macam terkesan pun dengan boikot tu. Rasa biasa je perjalanan blog i ni. Malah traffic makin meninggkat. Bila di boikot ni secara tak sengaja kita di beri publisiti percuma. so jangan takut di boikot. Percaya bila kita berusaha, Insya Allah rezeki untuk kita ada. Orang nak sikit2 nak boikot tu biarlah dia dengan trend boikot dia.. Lagipun dunia blog ni bukan di kuasi oleh satu pertubuhan @ kelab @ group jer.. Blogger ni ada macam2 pandangan sendiri terhadap blogger lain. Dia tak suka kita tak semestinya kawan dia pun tak suka kita. Sebab blogger sekarang banyak yang berfikiran terbuka.. cuma segelintir je masih terkurung dalam puak yang taksub

    ReplyDelete
  3. Hang tulis pasai pa... sampai nak kena boikot Diana.

    ReplyDelete
  4. omgeee. ada juga ke macam ni punya blogger DR?
    tak perlu kot. sesama blogger sepatutnya kenalah support sesama blogger kan? baru meriah dunia blogger di Malaysia ni :) tambah kenalan dalam dunia maya. best apa :)

    ReplyDelete
  5. hehe lucu plak tls blog pn ad jgk boikot x boikot yer..mcm2 lah..

    ReplyDelete
  6. Amboi ganas nye siap ugut bagai dah mcm samseng pulak ek....jangan riso dik blog ko best kot akak rase ramai je suka setakat seketul dua je yg boikot tak jadi kudis kot...biak pi la dgn depa tu...

    ReplyDelete
  7. gilerrr ar kena boikot.. hebat tuh! sape yang teruk sangat perangai tu ekkk diana...

    ReplyDelete
  8. Ai macam ni pun ada.. baru tahu pasal ni.. moga lepas ni lebih ramai yg ada kesedaran dan gunakan blog dengan sebaik2nya

    ReplyDelete
  9. Lorrr...nampak lawak nampak lawak...depa buat lawak..

    ReplyDelete
  10. Alahaiiii...tak jejas pon blog DR kalo dia nak boikot. Haishhh...macam² lah.

    ReplyDelete
  11. hehe...lanatk p diorang nak boikot ke idak diana
    rasa diri tu hebat gitulah
    tapi tak molek sangat budaya ni kan
    baru aje wujud budaya boikot sesama blogger ni kan
    siapalah pencetusnya gamaknya...tak molek sungguh

    ReplyDelete
  12. Kenapa lah nk boikot2 ,blog kita hak kita kan.
    Apapun kakak suka blog diana ni banyak cerita kakak dapat,wlpun kdng hanya sempat silent reader je.

    ReplyDelete
  13. Erkkkk....penah dulu merasa mcm ni sampai di fitnah........fuhhhhhhhhh tipsnya diam kan aje diana...Allah tahu siapa yang benar dan buat buat cerita...tp julia ingat sampai bila2 siapa mereka berkenaan...wpun hati sudah memaafkan...susah lah kawan dgn geng blogger mak mak ni ada je PHD sgt dlm diri tu...padahal berkawan tak ada niat apa pun, niat baik hari2 ada lah...mungkin iri hati lihat kita maju ke hadapan...mungkin

    ReplyDelete
  14. eh....tak sangka ada gak hal sebegini yer

    ReplyDelete
  15. Assalamualakum,
    Tak buat report polis ka? Hew hew hew

    ReplyDelete
  16. hurmm..xmemberi apa2 kesan kot kak..sy setia di sini ;)
    kot la btl nk diboikot, kot diviralkan, lg la org gi terjah..skali bace2..eh seronok pulak..yg xpuas hatinya sorang, yg lain2 tu?huhu..mekasih la sebab fofularkan blognya..(pendapat sy je)

    ReplyDelete
  17. Oh tak pernah pula terserempak dalam dunia blogger ini ada juga boikot boikot.

    ReplyDelete
  18. ada jugak macam tu? igtkan kt dunia luar je.. ihi.. macam2

    ReplyDelete
  19. kah kah kah ...cam tau je kelab mana tu ,.... kah kah
    anyway bkn depa pun bg trafik kat kite ....boikot la ade kisah

    ReplyDelete
  20. hmmmm.. mcm mcm citer.
    blogging pun ada masalah boikot ekk :) hmmmm...

    ReplyDelete
  21. Makcik punya blogkan fofular sebab tulah org teringin nak boikot....Tp nasiblah makcik berjiwa kental mcm bikers kental kekdahnya....jadi tak delah terjejas...kan makcik

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();