Monday, 2 November 2015

SAMPAI BILA NAK PAKAI GAMBAR DARI GOOGLE JE??

Assalamualaikum...

Orang kata kalau nak jadi blogger kena ada kamera .
betul tu..sebab kita bukan saja kena menulis tapi
apa yang kita tulis tu kena la disertakan juga dengan gambar..
asyik pakai gambar google je nanti orang bosan pulak..
sebab gambar google ni ramai yang dah tengok..kan??
Tak kisah la kemera canggih ke kamera murah ke atau kamera enpon sekali pun..
kalau pandai dan tahu teknik2 nya memang cantik
gambar yang diambil..



Lagi2 macam saya yang kadang2 tulis resepi..
tak kan nak ambik gambar orang.
Disebab kan blogger kena ada kamera jadi
teknik mengambil gambar tu kena ada la juga..
tak banyak sikit kena ada..

Saya ni nak kata pandai ambil gambar memang tidak la..
apa yang saya snap asal terang dan jelas itu dah ok la bagi saya..
kalau kelam kabur je gambar nya delete terus..
nak upload buat orang sakit kepala buat apa..ye tak??
hahhaah..

Kalau pergi ke blog2 lain pun saya suka yang gambar nya terang dan jelas.
kalau sampai nak tengok pun kena zoom
itu bukan gambar terbaik la bagi saya..



Saya sangt kagum dengan blogger2 kecantikan..
macam mana diaorang boleh ambik gambar sendiri dengan cantik..
macam ada orang lain yang tolong snap kan..
Lepas baca entry ni..
baru lah saya tahu apa teknik yang diaorang guna.
Pada blogger2 kecantikan atau yang nak 
dapatkan sedikit ilmu tentang photography elok la baca entry ni..
lepas ni jangan nak letak gambar malap dan kelam kat blog lagi ye...

hahahha...


sekian..


15 comments:

  1. Takat klik2 tu saya bolehlah... jadilah asal ada gambar...

    ReplyDelete
  2. Bila mls muncul gitulg jadinya..
    Tpi knor pun tk berknan nk ambik gmbr org..mcm tk real plkk..
    Tg doa mu itu sahabat..♡♡♡♡

    ReplyDelete
  3. kamera cokia ja hado, kadang2 gambar ok kadang2 buruk benau.. cabaran betul menulis xdak gambar.. :)

    ReplyDelete
  4. kalo dh ade kamera sendiri nnti bertmbh juta2 lemon pageviews lar pulakk ;p

    ReplyDelete
  5. gambar yang cantik menarik minat orang untuk membaca

    ReplyDelete
  6. sayaa pon asal ada jr. hikhiks
    nk berseni sangat tu x da la sbb guna kamera hp je..

    ReplyDelete
  7. Gambar tu penting....cuma kagum kat blogger yg tak letak watermark pun kat gambar diorang...sbb semua org dah tau blog dia...

    ReplyDelete
  8. ambik gambar pakai hp je..kalau pakai kamera pixel dia besar
    tp gambar google jugak pilihan di hati..lbh cepat..hihi..kengkdg je pakai gambar sendiri

    ReplyDelete
  9. kak ana guna hp je DR,pastu edit lebihnya hihi :)

    ReplyDelete
  10. Saya kalau ambik gambar sendiri pakai henset cap ayam saya saja, hasilnya malap pun malap lah apa nak buat, itulah saja henset milik saya yg ada. Nak minta henset milik bini yg made in America tu malu pulak, hehehehe...

    ReplyDelete
  11. Kathy pki hp lenovo je sis. Bolehlah dari takda. Hehehe. Kurang nak guna gambar google dah. Hehehe.

    ReplyDelete
  12. bg sy kalu utk suka2 x pe kalu gmbr yg diambil x cun. tp kalu g jln2 itu mmg wajib ambil gmbr yg cantik2... sbb kenangan kan hehehe

    ReplyDelete
  13. cik tom smpi skang x bpe reti nak amik gmbr cantik2..cam akak ckp tue la asal nampak jelas okay la..hehe

    ReplyDelete
  14. saya pula kurang berani letak gambor dari google
    takut kena saman...hehe
    memang kebiasaanya guna gambo sendiri
    sejak dah paham isu hak cipta ni =)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();