Wednesday, 4 November 2015

MELAMAR KEKASIH MENGGUNAKAN LAMPIN PAKAI BUANG

Assalamualaikum...


Dah macam2 gaya lamaran yang orang sekarang buat..
Gaya melamar orang bukan islam ni memang kalau kita
tengok dari dulu lagi semua nak buat lain dari yang lain..
Kalau boleh tak nak sama dengan jiran sebelah tu..

Yang orang islam pulak sibuk nak meniru..
Si David melamar sambil melutut, si Seman pun nak buat jugak.
Sedih mak ayah kat kampung tengok..
Gambar anak lelaki dia melutut kat perempuan sambil sua cincicn.
Padahal nak tengok anak dia melutut kat dia pun payah kemain.
Hari raya je boleh tengok..tu pun
sebab nak ambik gambar nak letak kat facebook..eheheh

Kena la masuk facebook ..
nak bagitau la kita ni ada kekasih..ada orng sayang.
Eh!!kalau single pun ok la.bukan masalah besar..
nak tahu kenapa baca kat sini..

Tak payah la tiru orang bukan islam tu ye..
Diaorang pun tak tiru gaya hidup kita.

Ni satu cerita melamar yang pelik .
Seorang lelaki dikatakan melamar kekasih nya
dengan menggunakan lampin pakai buang.
Lelaki tersebut yang dikenali sebagai Feng dikatakan
menggunakan 4500 keping lampin pakai buang
dengan menyusun lampin pakai buang menjadi bentuk hati.



Sambil memegang sejambak bunga
dan sebentuk cincin Feng melutut dihadapan
kekasihnya sambil menyatakan hasrat hati.
Menurut Feng dia mendapat idea tersebut kerana kekasihnya kini sedang hamil..



Gitu kesah nya...
ambik kau lampin pakai buang 4500 keping.
Isyarat tu..maknanya nak buat anak banyak2...heheh

Sekarang ni lagi kau nak buat gaya pelik
lagi la orang nampak benda tu biasa2 sebab masing2 nak buat benda pelik.
betul tak??


sekian..

9 comments:

  1. China...tempat unik, budaya menarik, benda pelik-pelik..hehe

    ReplyDelete
  2. pelik sangat pakai lampin pkai buang..motiff???

    ReplyDelete
  3. Yang pelik kalau dah kerap sangat jadi tak pelik dah kan Diana..

    ReplyDelete
  4. hehehehehhe.. sediakan lampin tuk anak dia la tu kot.

    ReplyDelete
  5. org sekarang mmg berlumba nk buat perkara pelik lain dr lain

    ReplyDelete
  6. hok aloh...camni pun ado
    sekarang orang melayu kita pun ramai buat gitu

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();