Saturday, 14 November 2015

MALAM MINGGU MESTI TONTON ASTRO 202 VELITHIRAI

Assalamualaikum...


Biasanya malam minggu macam ni saya jarang tengok Siaran lain selain dari Astro 202.Siaran filem2 tamil.hehheh..malam ni filem seram .jadi layan je.....

Saya sejak sekolah dulu memang suka la tengok filem tamil..Hero2 nya bukan kacak pun tapi jalan cerita tu best.Memang menggambar kan cara masyarakat diaorang yang sebenar.

kalau filem dia tentang hal2 politik tu , berani je diaorang buat cerita menteri cekik duit haram , polis makan rasuah..kalau kat negara kita buat filem macam tu memang tak keluar wayang la filem kau.hahah..

Filem diaorang pulak kebanyakan nya da diselitkan unsur2 jenaka ..kebanyakan filem diaorang memang macam tu.walaupun cerita tu sedih ya amat, tak de la 3 jam tonton tu sedih je mood kita.ada la sesekali kita diajak bergelak ketawa.



Pelakon 2 dia bukan saya kenal pun walaupun selalu tonton filem tamil.tapi ada banyak Filem tamil yang melekat dalam fikiran saya sampai sekarang walaupun dah bertahun.Contoh nya macam Filem Muthu, lakonan Rajinikhant.Filem ni banyak aksi lucu.sampai sekarang tak jemu tonton.lagu pun best...



Satu lagi filem yang saya suka ialah filem seram Chandramukhi.Filem seram ni saya suka sebab yang pegang watak wanita dirasuk hantu tu orang nya cantik.tapi bila kena rasuk muka nya seram walaupun cantik..tapi tak tahu nama sebenar pelakon nya nya apa..hahhaha..
dan satu lagi filem yang sampai lagu2 nya pun saya minat ialah filem Minnale.



Filem minnale ni tentang seorang lelaki yang menyamar jadi orang lain untuk pikat seorang gadis.tak disangka identiti sebenar orang yang dia gunakan untuk menyamar tu ialah musuh dia sejak dia belajar di kolej lagi.Lagu2 dalam filem ni memang best.Ada orang tak layan lagu tamil.tapi saya layan je..Zaman sekolah dulu jiran saya orang india.Jadi lagu2 tamil ni macam lali dah kat telinga.hahha..
tapi yang banyak bunyi gendang tu sakit jugak telinga sesekali dengar.hahah

Satu lagi paling best tengtang filem tamil ialah aksi lawan2 tu..Hindustan pun kalah dengan bab2 ni.
jadi best pulak bila tengok hero dia lawan dengan muka selamba macam baru bangun tidur..Nama pun hero..kan??heheh..



sekian..

2 comments:

  1. sekali sekala layan juga tamil ni di TV2.. cerita depa memang real,cuma I kurang suka lagu2nya.. bab lawan memang xleh blah, kadang nampak sangat menipu...hehe

    ReplyDelete
  2. Saya pun suka tengok filem tamil dari hindustan sebab cerita yang dipaparkan adalah realiti kehidupan mereka..filem mereka pun lebih jujur dari filem kita....filem kita terutamanya drama2 kat TV sekarang ni hancur...asyik2 cerita cinta 2 darjat..terkahwin paksa lah... kau mahu kat aku, aku tak mahu dekat kau...last2 dapat anak juga....tak habis2...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();