Friday, 6 November 2015

KOMEN BANYAK-BANYAK PUN SALAH KE?

Assalamualaikum...



Biasanya saya ni kalau blogwalking tak de la setakat pergi ke satu dua blog.
mesti kalau boleh semua yang kat bloglist saya ni
saya akan singgah dan komen..
kadang2 singgah je..baca2 apa yang best .
Sebab tu saya lebih suka ada masa yang panjang untuk blogwalking.
kalau setakat pi ke 3,4 blog
rasa bersalah pulak kat kawan2 blogger yang lain..

Jadi kalau setakat ke 3,4 blog je baik tak payah blogwalking..
Tapi satu masalah dalam seminggu dua ni,
baru satu seisi blogwalking saya dah
rasa geram je dengan BLOGGER ni..

saya tak tahu ada had untuk kita tinggalkan komen kat blog.
Bila kita dah terlebih had nya tu terpaksa la tanda kotak
untuk pastikan "saya bukan robot "
lepas tu siap kena tanda yang mana ghimau
yang mana pisang , yang mana kentang goreng..
adoi..letih la cenggini...

Pernah tak awak jadi cam tu..
kalau tak de maknanya awak belum boleh
lawan saya punya cara blogwalking la..
hahahah...Belagak pulak makcik ni..hahahha..

Selain dari tak payah blogwalking ke banyak blog,
da siapa2 tahu tak macam mana nak atasi benda tu??


sekian...

22 comments:

  1. saya memang terhad nak bw.. betul2 ada masa baru bw. so takde la sampai kena verify macam tu hehehe

    ReplyDelete
  2. Akak pun kekadang jer ada masa nak BW ni Diana..
    Nak BW blog Diana ni pun mcm biskut kejap ada kejap tiada hahhaha

    ReplyDelete
  3. Macam2'ragam blogger ya diana...
    Kakak lagi suka blogger komen panjang lebar...

    ReplyDelete
  4. kak suka juga bw semua bloglist kak n blog yg di follow tapi baru ada pula proof bukan robot yg minta klik mcm kak tinggalkan jer tnpa komen..

    ReplyDelete
  5. ck ada 2 blog yg khas utk blogwalking
    dlm 2 blog tu ada senarai bloglist

    sama juga mcm awk
    kadang2 singgah baca2 je
    kadang2 kalau sempat tinggalkan komen seketul 2 hehe

    tapi paling spoil bila time nak komen nak kena tick "i'm not a robot tu" grrr

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.my

    ReplyDelete
  6. PC hari2 kena Diana..ingat PC je..betul kena jawab soalan lagi..kadang terfikir juga dah jemu ke PC singgah tinggal komen..tapi fikir baik mungkin pemilik blog pun tidak perasan akan hal ini...yang pasti yes iam not robot...*senyum sendiri*

    ReplyDelete
  7. oooo macam tu kisahnya... tak tahu pun saya selama ini...

    Saya BW dan update blog bila ada kelapangan sebab saya ni bekerja... sibuk sesangat mengalahkan menteri... hehehheh...

    Tapi toksah risau Diana... nak tinggalkan komen kat blog saya tak benda-benda tu sume ya... Tinggalkanlah sebanyak mana pun komen... orait je...

    ReplyDelete
  8. Memang kak... Itu kalau tak silap blogger punya law kot... Dulu suka la komen secara pukal camtu... Sekarang tak dan nak buat camtu dah... Mana entry best sy singgah baca... Tapi komen tu ygvmana sempat...

    ReplyDelete
  9. Laaaa...macam tu plak. Saya pon jarang dah BW skang ni. Kalau blog yg dah lama saya tak masuk, memang marathon blog tu lah sambil tinggal jejak.

    ReplyDelete
  10. PG ada masa will blogwalking. paling limit BW 20 blog sehari.

    ReplyDelete
  11. Tak pernah pula..nampak ngat tak pernah bw

    ReplyDelete
  12. Betol tu kalau nak BW memang kene peruntuk kan masa yg banyak.sikit....akak selalunye bahagi2 kan masa untuk BW...separuh siang dan separuh lagi belah malam....

    ReplyDelete
  13. tak tahu .... mungkin nk elak spam kot

    ReplyDelete
  14. google elak spam comment. kan banyak kes comment spam. tapi google kena tahu kita ni blogger yang baik haha

    ReplyDelete
  15. aah kan, byk blog jgak kena mcam ni..

    ReplyDelete
  16. slalu kena mcm tu,, huhu, penat dh nak klik klik robot tu

    ReplyDelete
  17. selalu jugak ada yang kena klik robot tu. tapi farah tak klik, boleh je komen macam biasa. hehehe

    ReplyDelete
  18. aida ni pun jenis sekali bw, akan tempek komen bebanyak.
    terutama frens yg rajin terjah blog aida.
    abis semua entry dia aida terjah.
    and selalu kena tick and pilih gambo tu semata2 nak confirm diri ni bukan robot.
    malas... tapi terpaksa!

    ReplyDelete
  19. stuju sangat,. cik en pon akan ambik masa 1 mlm untuk bw balik.. sbbnya xmo runcit2.. nanti de yg tertinggal.. klu boleh buanglah yg robot robot cop yu.. hehrhehrh

    ReplyDelete
  20. Ada....ada jumpa satu blog ni....dulu rasa tak tanya robot ke tak, semlm dia tya pulak.....dah tu suruh pilih mana yg sama ngan waffle....mak layan jerlah....

    ReplyDelete
  21. a ah,..lya bru j kna kelmarin..rupanya komen byk2 kna mcm tu..igtkan sbb apalah..lg parah siap kna pilih2 pic plok..huhu

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();