Thursday, 12 November 2015

JANGAN RISAU..SAYA TAK KAN CADANGKAN DIA PADA MANA-MANA BLOGGER..

Assalamualaikum..



Saya nak marah sebenarnya bila dia rasa tulis entry tu senang je..
nampak penjelasan saya yang bawah tu..sampai typo2 la..
peduli apa makcik..kau tak paham  gasak je la..

Memang rasa senang kalau kita buat cincai2 je..
tapi ianya bukan la semudah yang di sangka.

Bila awak dah bayar pada blogger,
tergamak ke blogger tu nak buat cincai2 je..
dah tentu dia akan buat betul2 walaupun awak cuma bayar sepuluh ringgit.

Awak pun ..
bila dah bayar, tapi awak tengok dia buat cincai2 je..
Dah tentu awak pun akan pertikaikan
kenapa buat cincai2 je..kan??
Mungkin awk akan kata .."ingat 10 ringgit tu tak de nilai ke..?"

Awal2 tu saya dah nak terima,
tapi bila dia had kan bayaran dan nak blog yang ada pegeview banyak tu banyak ni,
terus rasa tawar hati..
entah la..tak tahu kenapa tapi
saya rasa blogger yang pageview bawah 5k pun
sepatutnya diberi peluang..kan?
padan  la dengan bayaran yang dia nak bagi..

Ni memilih sangat..terus rasa malas nak terima..

**sorry ye untuk adik yang whatsapp ni..
tapi awak tak boleh pandang ringan dngan kerja orang.
kalau rasa ringan dan mudah apa kata awak je buat blog sendiri, promote sendiri barang2 awak tu dan
kemudian baru awak tau berapa lama masa seseorang blogger tu ambil untuk dapatkan pembaca di blog dia.


sekian..



22 comments:

  1. Mcm2 jenis pelanggan ye.. byk2 sabar la ye.. kiranya diana ni byk sabar dh ni..

    ReplyDelete
  2. Hmm, nak harga murah tapi letak syarat bukan main. Pageview nak yang tinggi. hadoi. Pun ada macam ni. Hish

    ReplyDelete
  3. kalau lagi byk pageview hari2, lagi mahal la dik oi.. adoi.. ingat mudah ke kit anak sampai tahap ribu raban punye pageview. kalau nak murah buatlah sendiri.. iyo dok.. rm50 tu kira paling murah la dalam review produk..

    ReplyDelete
  4. Adoi Dik.. Bayar murah tapi demand pageview tinggi.. Adik sorang jer ker nak untung? Fuhhh kena tahan sabar deal dgn org camni..

    ReplyDelete
  5. Nak PV 5000 sehari, nak byran murah memang tak la. Ingat senang ke nak up entri. Menda entah. Semua nak senang, pandai cakap. Baik review sendiri dah. Haishhh macam2

    ReplyDelete
  6. susah dapat costumer macam ni. Dia kena la memahami kita as a blogger. Tandas pun dah kena bayar sekarang hee

    ReplyDelete
  7. dia ingat tulis blog post je apapun berpusu2 orang clik kot. dia tak tau dari tajuk sampai la entri nak kena perah otak fikir apa yang mampu menarik minat orang baca. Orang tak tulis blog memang senang demand tu demand ni.. Saya sekarang memang tak kejar sangat job review. kalau ada.. ada la.. takde pun cuba cari cara lain yang boleh buat duit di blog.

    ReplyDelete
  8. kelakar pn ada apa yg dia nak 2.. ada ke nak blog pageview dkt 5000 sehari tapi nak byr rm10-20... kalu blog dah cecah pv 5000 2 maknanya blog femes.. so xdenya blogger tu nak ambik byk 2...hahahaha

    ReplyDelete
  9. Allahuakbar. Sabo je laa saya baca pun geram kak. Mana laa ada nak harga murah macam tu ingat senang ke? Sy pun pernah buat review. Sy ambik rm30 jek. Siap dengan promote kat ig, twitter, fb malahan wechat personal tu pun sy promote jugak. Orang cakap senang laa nak review murah. Kite ni blogger buat review bukan asal boleh je. Huhh. Serius kak tak patut betul orang cakap macam tu.

    ReplyDelete
  10. hadoi mcm2 kerenah pengiklan ni
    lama dah x ambik review iklan, malas nak menyusun atur ayat, memerah idea n mencari info pasal produk
    bayaran mesti la setimpal dgn pv..n bergantung juga pd blogger tersebut..kena ada sepakat
    susah kalau pengiklan tetapkan 1 harga..yg dia berkeras nak bayar harga tu jugak
    sabar..sabar..

    ReplyDelete
  11. Huhu... Berasap betul baca entry nih... Astaghfirullah.... Huhu...

    ReplyDelete
  12. SUSAH NK PUASKAN HATI PENGIKLAN NI KN....

    ReplyDelete
  13. biar dia buat blog sendiri baru tahu susah senang berblog

    ReplyDelete
  14. kalau adik yang baca

    kan bagus kalau niat beriklan sambil sedekah sikit , banyakkan memberi baru bisnes maju , nak bisnes kena modal. Nak bagi tapi kedekut macam tak ikhlas je , baik lah tak payah cari blogger

    blogger pageview bawah 5k hari ni , mungkin setahun akan datang blog tu dapat pageview 10k , dan tentu entri awak akan ada dalam blog tu selagi blog tk tutup. Jarang sangat blogger yang dapat bayaran setimpal akan tutup blog dia.

    Cuba fikir .. fikir .. awak bayar rm50 untuk seumur hidup .. bukan nya hari ni update esok delete ..

    eh geram pulak aku diana...

    ReplyDelete
  15. Amboi..senangnya dia kata mcm tu ek....suruh dia tulis...rm50 tu da kira murah tau

    ReplyDelete
  16. rm50 memang dah murah akak...bukan senang nak menulis..kena perah otak idea nak mengarang...biar la dia...insyaAllah ramai lagi yang nak beriklan..

    ReplyDelete
  17. saya yang baca.. saya plak yang sakit hati. topup pon RM10.60 dah la hahaha. nak murah, tapi servis nak kencang. suruh dia buat blog then promote dlm blog sendiri je

    ReplyDelete
  18. murahnya diana ambik,tu pun dia kata mahal...
    ayat akhir dia tu menyakitkan hati
    alahai dik, silalah ukur baju dibadan sendiri

    ReplyDelete
  19. Panas je hati bila baca. Senang lah dia kata. Bukan dia yang buat kerja tu. Dia tahu suruh je. Nak hasil bagus, of course lah kena bagi bayaran yang berbaloi. Sabarlah ya akak.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();