Skip to main content

JANGAN RISAU..SAYA TAK KAN CADANGKAN DIA PADA MANA-MANA BLOGGER..

Assalamualaikum..



Saya nak marah sebenarnya bila dia rasa tulis entry tu senang je..
nampak penjelasan saya yang bawah tu..sampai typo2 la..
peduli apa makcik..kau tak paham  gasak je la..

Memang rasa senang kalau kita buat cincai2 je..
tapi ianya bukan la semudah yang di sangka.

Bila awak dah bayar pada blogger,
tergamak ke blogger tu nak buat cincai2 je..
dah tentu dia akan buat betul2 walaupun awak cuma bayar sepuluh ringgit.

Awak pun ..
bila dah bayar, tapi awak tengok dia buat cincai2 je..
Dah tentu awak pun akan pertikaikan
kenapa buat cincai2 je..kan??
Mungkin awk akan kata .."ingat 10 ringgit tu tak de nilai ke..?"

Awal2 tu saya dah nak terima,
tapi bila dia had kan bayaran dan nak blog yang ada pegeview banyak tu banyak ni,
terus rasa tawar hati..
entah la..tak tahu kenapa tapi
saya rasa blogger yang pageview bawah 5k pun
sepatutnya diberi peluang..kan?
padan  la dengan bayaran yang dia nak bagi..

Ni memilih sangat..terus rasa malas nak terima..

**sorry ye untuk adik yang whatsapp ni..
tapi awak tak boleh pandang ringan dngan kerja orang.
kalau rasa ringan dan mudah apa kata awak je buat blog sendiri, promote sendiri barang2 awak tu dan
kemudian baru awak tau berapa lama masa seseorang blogger tu ambil untuk dapatkan pembaca di blog dia.


sekian..



Comments

  1. Mcm2 jenis pelanggan ye.. byk2 sabar la ye.. kiranya diana ni byk sabar dh ni..

    ReplyDelete
  2. Hmm, nak harga murah tapi letak syarat bukan main. Pageview nak yang tinggi. hadoi. Pun ada macam ni. Hish

    ReplyDelete
  3. kalau lagi byk pageview hari2, lagi mahal la dik oi.. adoi.. ingat mudah ke kit anak sampai tahap ribu raban punye pageview. kalau nak murah buatlah sendiri.. iyo dok.. rm50 tu kira paling murah la dalam review produk..

    ReplyDelete
  4. Adoi Dik.. Bayar murah tapi demand pageview tinggi.. Adik sorang jer ker nak untung? Fuhhh kena tahan sabar deal dgn org camni..

    ReplyDelete
  5. Nak PV 5000 sehari, nak byran murah memang tak la. Ingat senang ke nak up entri. Menda entah. Semua nak senang, pandai cakap. Baik review sendiri dah. Haishhh macam2

    ReplyDelete
  6. susah dapat costumer macam ni. Dia kena la memahami kita as a blogger. Tandas pun dah kena bayar sekarang hee

    ReplyDelete
  7. dia ingat tulis blog post je apapun berpusu2 orang clik kot. dia tak tau dari tajuk sampai la entri nak kena perah otak fikir apa yang mampu menarik minat orang baca. Orang tak tulis blog memang senang demand tu demand ni.. Saya sekarang memang tak kejar sangat job review. kalau ada.. ada la.. takde pun cuba cari cara lain yang boleh buat duit di blog.

    ReplyDelete
  8. kelakar pn ada apa yg dia nak 2.. ada ke nak blog pageview dkt 5000 sehari tapi nak byr rm10-20... kalu blog dah cecah pv 5000 2 maknanya blog femes.. so xdenya blogger tu nak ambik byk 2...hahahaha

    ReplyDelete
  9. Allahuakbar. Sabo je laa saya baca pun geram kak. Mana laa ada nak harga murah macam tu ingat senang ke? Sy pun pernah buat review. Sy ambik rm30 jek. Siap dengan promote kat ig, twitter, fb malahan wechat personal tu pun sy promote jugak. Orang cakap senang laa nak review murah. Kite ni blogger buat review bukan asal boleh je. Huhh. Serius kak tak patut betul orang cakap macam tu.

    ReplyDelete
  10. hadoi mcm2 kerenah pengiklan ni
    lama dah x ambik review iklan, malas nak menyusun atur ayat, memerah idea n mencari info pasal produk
    bayaran mesti la setimpal dgn pv..n bergantung juga pd blogger tersebut..kena ada sepakat
    susah kalau pengiklan tetapkan 1 harga..yg dia berkeras nak bayar harga tu jugak
    sabar..sabar..

    ReplyDelete
  11. Huhu... Berasap betul baca entry nih... Astaghfirullah.... Huhu...

    ReplyDelete
  12. SUSAH NK PUASKAN HATI PENGIKLAN NI KN....

    ReplyDelete
  13. biar dia buat blog sendiri baru tahu susah senang berblog

    ReplyDelete
  14. kalau adik yang baca

    kan bagus kalau niat beriklan sambil sedekah sikit , banyakkan memberi baru bisnes maju , nak bisnes kena modal. Nak bagi tapi kedekut macam tak ikhlas je , baik lah tak payah cari blogger

    blogger pageview bawah 5k hari ni , mungkin setahun akan datang blog tu dapat pageview 10k , dan tentu entri awak akan ada dalam blog tu selagi blog tk tutup. Jarang sangat blogger yang dapat bayaran setimpal akan tutup blog dia.

    Cuba fikir .. fikir .. awak bayar rm50 untuk seumur hidup .. bukan nya hari ni update esok delete ..

    eh geram pulak aku diana...

    ReplyDelete
  15. Amboi..senangnya dia kata mcm tu ek....suruh dia tulis...rm50 tu da kira murah tau

    ReplyDelete
  16. rm50 memang dah murah akak...bukan senang nak menulis..kena perah otak idea nak mengarang...biar la dia...insyaAllah ramai lagi yang nak beriklan..

    ReplyDelete
  17. saya yang baca.. saya plak yang sakit hati. topup pon RM10.60 dah la hahaha. nak murah, tapi servis nak kencang. suruh dia buat blog then promote dlm blog sendiri je

    ReplyDelete
  18. murahnya diana ambik,tu pun dia kata mahal...
    ayat akhir dia tu menyakitkan hati
    alahai dik, silalah ukur baju dibadan sendiri

    ReplyDelete
  19. Panas je hati bila baca. Senang lah dia kata. Bukan dia yang buat kerja tu. Dia tahu suruh je. Nak hasil bagus, of course lah kena bagi bayaran yang berbaloi. Sabarlah ya akak.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …