Skip to main content

JANGAN JADI ARTIS KALAU TAKUT ORANG CURI -CURI AMBIL GAMBAR KAU

Assalamualaikum...

                                             

Kalau tengok portal2 hiburan dari barat nun
memang banyak gambar2 dari paparazzi diaorang..
Kebanyakan nya  gambar curi..
perkara ni memang ramai selebriti tak suka.
tapi tak pernah lagi ada yang pertikaikan sebab sekurang
kurang nya memberi publisiti percuma pada diaorang.

Tapi ada sorang artis Malaysia ni yang
nampaknya tak berapa suka bila tiba2 saja
dia menyedari ada  orang awam yang mengambil gambar nya
ketika dia sedang mkan di sebuah kedai makan.
Yang kelakarnya siap suruh minta izin dulu sebelum ambil gambar..



Altimet mendakwa lelaki tersebut ingin mengambil gambar nya,
lantas dia terlebih dahulu mengmbil gambar lelaki berkenaan
dan memuat naik ke laman IG dan facebook nya.

Tindakan nya itu membuatkan ramai
pengikut laman sosialnya yang mempertikaikan
tindakan nya dan ada yang mendakwa dia
seorang yang berlagak.

Pelik jugak macam mana dia tahu lelaki tu nak ambil gambar dia.
Entah2 ambik gambar orang kat belakang dia tu..ehhehe
dan kalau kata tindakan lelaki tu
tak elok , bagaimana pulak dengan tindakan dia sendiri
yang memuat naik ke laman sosial tanpa
kebenaran lelaki tersebut?
Bukan kah ianya juga dianggap tidak beradab?

Lagipun tak salah lelaki tu nak ambil gambar dia.
Bukan semua orang ada keberanian nak tegur
artis yang dia jumpa depan mata.
Perkara biasa la orang ambil gambar kita sebab kita artis.

kalau tak suka orang ambil gambar kau, 
jangan keluar rumah, jangan jadi artis..
kalau nak makan jangan makan kat kedai2 di malaysia ni.
Pi makan kat luar negara nun..
kat Dhaka bangladesh..Tak de siapa kenal kau..
Ada banyak lagi tempat2 best yang kau boleh pergi.
nak tau kat mana lagi yang best sangat tu ..klik sini..



sekian..


Comments

  1. saya sekarang ni serempak dengan artis buat macam tak kenal jer.. Malas nak tunjuk excited sangat.. memang dah tak excited pun nampak retis kat mana2. Kalau kat e@curve ada je retis kesitu. Dulu zaman budak2 memang teruja la.. almaklum la kita budak kampung nampak retis dalam TV je.sesekali retis dtg buat roadshow.. isi filem camera penuh tu nak ambil gambar. Sekarang takde la.. takat altimet ni berlanggar bahu pun setakat say sorry je kot. hahaha..

    ReplyDelete
  2. Ermmm macam macam sangat..awak snap gambar dia dah minta izin belum..

    ReplyDelete
  3. so dia boleh plak letak gambar orang secara berleluasa? amboiiii

    ReplyDelete
  4. Setuju cakap Perdu Cinta tu. kena balik batang hidung.

    ReplyDelete
  5. kak xberani juga nk upload gmbr artis yg kak snap sendiri kecuali dari google...

    ReplyDelete
  6. Ngarut jee.....katanya artis mmg le org nak ambik gambo dia....Elok duk rumah jerlah kalau tak nak jumpa peminat

    ReplyDelete
  7. Chopp...sekarang ni...dia la yang curi curi ambil gambar 'fans' dia tu kann...ada dia minta izin nak ambil gambar tu? Sure takde kannn....

    Ntah ntah mamat fans tu...tgh selpie gambo sendiri...

    ReplyDelete
  8. pigiiiidah...gambo dia nak amik kene mintak izin...tu..tu..dia amik gambo mamat tu siap upload lagi hade dia mintak izin...ckp tak serupa bikin betol la...kalau setakat amik gambo letak kat IG hape salahnye...bukan dia bawak gambo ko pi bomoh ke hapekan...kalau camtu lain le cerita dia...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …