Tuesday, 3 November 2015

HATI-HATI KALAU NAK BERIKLAN DI INSTAGRAM

Assalamualaikum..

Awak semua tak dengar cerita ke tentang satu laman IG yang buat insta review tapi tak tunaikan janji untuk review seperti yang diminta pelanggan.Wah..memang hangat juga cerita tu sebab insta tersebut adalah milik si cantik yang memang popular.Saya dok risik2 juga siapa kah pemilik Insta tersebut tapi masih tak jelas siapa orang nya..Kalau nak baca boleh la tengok kat sini..




Dah la dapat jubah ,dapat bayaran  pulak tu, tengok2 tak dipakai dan tak di promot pun kat Ig dia.Rm100 tu banyak bagi saya..Last2 pakai pun macam terpaksa dan siap crop lagi gambar jubah yang peniaga tu bagi.kalau macam tu baik jangan buat review.Betul tak?

Lepas ni siapa nak cari Ig untuk review hati2 lah.pastikan sebelum bayaran di buat awak tahu bila produk awak akan di review.Berapa jam gambar produk akan di letak kan di Ig (sebab ada setengah IG akan delete gambar selepas beberapa jam yang dia ditetapkan), dan letak kan syarat 2 seperti hashtag dan sebagainya.

Kalau tak buat macam tu ,ada je yang ambil kesempatan atas sikap tidak cerewet awak tu.Hairan kan??macam mana dia boleh buat review kalau dia tak mampu.patutnya dia kena susun betul2 setiap slot review yang dia ambil.baru lah nampak profesional . Tengok Macam Nora danish, Heliza dan ramai lagi Insta Famous yang ada buat review..memang tersusun dan tak pernah lagi ada yang merungut dengan kerja mereka.

Bagi awak yang rasa nak melaram dan dapat duit, suka bergambar tapi malas nak buat review, apa kata cuba cabaran dari zalora ni.Rm250 hadiah nya..Lumayan jugak tu..



sekian..




12 comments:

  1. ermmm kalau dah popular tu macam2 kan DR, meh bagi kat kita2 ni pasti akan di review sebaik mungkin, in shaa allah :)

    ReplyDelete
  2. HMM KENA PRO DGN APA YG DIBUAT BARU PELANGGAN PUASHATI...

    ReplyDelete
  3. Mak ada gak akaun IG makcik tp tak aktif hihi....buat mcm ada ada jer ....
    Apalah diaorang ni kan...cuba kasi jer kat makcik review mesti meletop letop produk depa tu

    ReplyDelete
  4. tu la. kalau nk buat review mmg kena cr org yg betul betul dikenali.
    setakat ni saya suka cara yuyu..
    kalau artis mmg sedia tahu la kan. hikhiks

    ReplyDelete
  5. Owh takde plak dgr kisah ni. Heheh

    ReplyDelete
  6. xtau citer plak psl ni..siapakah?nk terjah link tu jap..

    ReplyDelete
  7. ada juga org cam tu kan ...

    ReplyDelete
  8. Macam2 spesis manusia ni kan. Dah dapat job tu buat lah dgn ikhlas.

    ReplyDelete
  9. manusia macam2 jenis skang..buat pelah diorg buat perangai buruk camtu..nanti dah xde nak bg upah review..kalau dia maintain imej yg bagus..confirm lg rmai nak review..

    ReplyDelete
  10. kalau diana tak cite...saya pun tak tahu
    zaman sekarang, macam-macam jenis manusia ye
    kalau rasa tak boleh buat, janganlah setuju at the first place
    baru glamer sikit dah lupa daratan...kalau glamer banyak, lupa bumi...hehe

    ReplyDelete
  11. Biasa la dunia artis, tengah top buat hal, dah tak laku lagi la buat hal..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();