Skip to main content

HATI-HATI KALAU NAK BERIKLAN DI INSTAGRAM

Assalamualaikum..

Awak semua tak dengar cerita ke tentang satu laman IG yang buat insta review tapi tak tunaikan janji untuk review seperti yang diminta pelanggan.Wah..memang hangat juga cerita tu sebab insta tersebut adalah milik si cantik yang memang popular.Saya dok risik2 juga siapa kah pemilik Insta tersebut tapi masih tak jelas siapa orang nya..Kalau nak baca boleh la tengok kat sini..




Dah la dapat jubah ,dapat bayaran  pulak tu, tengok2 tak dipakai dan tak di promot pun kat Ig dia.Rm100 tu banyak bagi saya..Last2 pakai pun macam terpaksa dan siap crop lagi gambar jubah yang peniaga tu bagi.kalau macam tu baik jangan buat review.Betul tak?

Lepas ni siapa nak cari Ig untuk review hati2 lah.pastikan sebelum bayaran di buat awak tahu bila produk awak akan di review.Berapa jam gambar produk akan di letak kan di Ig (sebab ada setengah IG akan delete gambar selepas beberapa jam yang dia ditetapkan), dan letak kan syarat 2 seperti hashtag dan sebagainya.

Kalau tak buat macam tu ,ada je yang ambil kesempatan atas sikap tidak cerewet awak tu.Hairan kan??macam mana dia boleh buat review kalau dia tak mampu.patutnya dia kena susun betul2 setiap slot review yang dia ambil.baru lah nampak profesional . Tengok Macam Nora danish, Heliza dan ramai lagi Insta Famous yang ada buat review..memang tersusun dan tak pernah lagi ada yang merungut dengan kerja mereka.

Bagi awak yang rasa nak melaram dan dapat duit, suka bergambar tapi malas nak buat review, apa kata cuba cabaran dari zalora ni.Rm250 hadiah nya..Lumayan jugak tu..



sekian..




Comments

  1. ermmm kalau dah popular tu macam2 kan DR, meh bagi kat kita2 ni pasti akan di review sebaik mungkin, in shaa allah :)

    ReplyDelete
  2. HMM KENA PRO DGN APA YG DIBUAT BARU PELANGGAN PUASHATI...

    ReplyDelete
  3. Mak ada gak akaun IG makcik tp tak aktif hihi....buat mcm ada ada jer ....
    Apalah diaorang ni kan...cuba kasi jer kat makcik review mesti meletop letop produk depa tu

    ReplyDelete
  4. tu la. kalau nk buat review mmg kena cr org yg betul betul dikenali.
    setakat ni saya suka cara yuyu..
    kalau artis mmg sedia tahu la kan. hikhiks

    ReplyDelete
  5. Owh takde plak dgr kisah ni. Heheh

    ReplyDelete
  6. xtau citer plak psl ni..siapakah?nk terjah link tu jap..

    ReplyDelete
  7. ada juga org cam tu kan ...

    ReplyDelete
  8. Macam2 spesis manusia ni kan. Dah dapat job tu buat lah dgn ikhlas.

    ReplyDelete
  9. manusia macam2 jenis skang..buat pelah diorg buat perangai buruk camtu..nanti dah xde nak bg upah review..kalau dia maintain imej yg bagus..confirm lg rmai nak review..

    ReplyDelete
  10. kalau diana tak cite...saya pun tak tahu
    zaman sekarang, macam-macam jenis manusia ye
    kalau rasa tak boleh buat, janganlah setuju at the first place
    baru glamer sikit dah lupa daratan...kalau glamer banyak, lupa bumi...hehe

    ReplyDelete
  11. Biasa la dunia artis, tengah top buat hal, dah tak laku lagi la buat hal..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …