Sunday, 22 November 2015

APA LAH YANG BEST SANGAT KAT IKEA TU??

Assalamualaikum..



Kenapa kena beli barang di IKEA?
Ramai yang tertanya2 kenapa IKEA?
kenapa tak beli je kat kedai2 biasa tu?

kalau nak tahu sangat kenapa ramai yang suka beli
barang2 di IKEA kena la baca kat sini..
mesti awak pun akan setuju..

Memang la kita yang dok jauh2 ni tak teringin pun nak pi..
Dah tentu jauh..tak terasa pun nak pergi..kan??

"alah..rumah saya depan IKEA tu je..
pun tak de rasa nak pergi.."

sebab kau tak de tujuan untuk pergi..
kalau ada tujuan nya dah tentu kau pergi..kan??

Selera orang lain2..
kalau rumah saya dekat dengan IKEA saya pun pergi..
tu pun kalau ada benda nak beli..
kalau tak de kita kita dok rumah jela..

Tak payah nak mengutuk2
orang yang berpusu2 ke IKEA yang baru buka tu ye..
Nama pun hari pembukaan..mesti lah ramai yang datang..
Dah memang tempat tu dibuka untuk orang datang.
Kita yang tak nak pergi, dok je diam2..
mana tahu entah2 minggu depan kita pulak yang nak kesana.

Baca kat sini...Lepas baca baru tahu kenapa ramai '
suka membeli kat Ikea..
Ada tu tak beli pun..saja jalan2 cuci mata..pun seronok tau..
Lepas baca ni mana lah tahu tiba2 terdetik kat hati nak 
pergi IKEA jugak.
Bukan tempat tak elok pun..
tak salah pun kalau kita pergi..


sekian..

16 comments:

  1. saya pun tertanya-tanya, napa ramai kenalan kalau ke semenanjung mesti akan singgah ke IKEA,,kat sabah takde ikea lgi..hehe

    ReplyDelete
  2. pergi je tak pernah membeli.. tak tau la ikea ni yang best tengok decoration dia tapi barang2 dia rasa berbaloi beli kat luar lebih murah.. Kadang2 tengok orang datang ikea dok snap pic jer.. Sebab nak tiru decoration dia atau ada yang pernah saya nampak dia snap detail macam nak DIY perabot @ barang kat situ. Tu la kelebihan ikea x kedekut setakat nak ambil gambar hahaha

    ReplyDelete
  3. xpernah masuk kat ikea...kalau termasuk segalanya nk diborong tapi duit xde heh..heh..

    ReplyDelete
  4. yuhuu.... kesukaan kaum wanita ni... hehe

    ReplyDelete
  5. Sy suka g ikea abb bleh release tension. Last year lps blk keje (los maghrib) cabut ke ikea. Bkn membeli on just tgk22 n cuci mata. Da penat br blk. Yg br ni x g lg... nnt2 bla sng ;)

    ReplyDelete
  6. leez ke ikea just for mkn meatballs. sopping jatuh #2.

    ReplyDelete
  7. Saya suka pergi Ikea sebab ada barang2 dia sangat fleksible untuk keadaan rumah..Tapi tak pernah pun makan meatball ikea tu..Mostly barang2 ikea ni sangat kena dengan diri saya yang suka konsep minimalis dan simple.

    ReplyDelete
  8. Ikea ni satu pusat transit, one stop centre semua ada, dari barang dapur sehingga deco rumah, ada yang mahal ada yang murah, sebab design nya simple dan cantik buat orang tak keruan semata nak beli atau tengok, macam julia suka tengok nak beli pun kalau ada murah2 hehehe

    ReplyDelete
  9. entah la sy ikea pun tak penah sampai hahahahha

    ReplyDelete
  10. hehe...saya tak penah sekali pun jejak kan kaki ke sana...hehe

    ReplyDelete
  11. tunggu reda sikit baru nak pi ikea cheras

    ReplyDelete
  12. suka amik inspirasi dari deko dia..tu je, pastu suka amik gambar..nak kata barang berkualiti dan harga murah, rasanya kat luar lagi banyak kot.apa-apa pun, taste orang tak sama.kalau ada duit, silakanlah..

    ReplyDelete
  13. Kat cne blm da ikea yg da kaison je Hehehe tu pun kita suka pergi bab brg kat situ comel belaka

    ReplyDelete
  14. Aha...IKEA Cheras tu sepelaung aje dari rumah saya tau! Alangkah IKEA Damansara yang jauh pun saya terjah bila teringin, inikan pulak belakang rumah den. Haruslah terjah juga. Tapi la ni kita bagi laluan pada yang teruja nak pi IKEA baru ni. Kita yang dekat ni, nak dekat waktu tamat operasi pun boleh lepak lagi. Maklumlah dekat katanya.... ^_^

    Saya suka IKEA. Ada banyak sebab tapi malas saya nak elaborate kat sini. Part harga murah tak juga. Tengoklah apa produknya. Saya tak suka meatballs IKEA maka bukan itu sebabnya saya suka ke IKEA.

    Apa-apa pun, IKEA adalah salah satu tempat yang saya suka nak melepak :)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();