Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2015

CARA MUDAH MENGHILANGKAN WARNA RAMBUT

Assalamualaikum..



Sejak saya letak kotak "contact " kat bawah blog ni selalu saya dapat soalan2 dari pembaca blog saya.Ada orang yang dia tak boleh nak tinggalkan komen atas sebab2 tertentu jadi dia cuma bertanya melalaui "contact" yang saya sediakan di bawah blog ni.Awak pun kalau nak tanya saya apa2 soalan yang agak peribadi atau pun awak bukan pengguna gmail, dan tak dapat tinggal komen boleh la hubungi saya di "contact" tu ye..

Salah satu pertanyaan yang saya dapat hari ni berkaitan mewarnakan rambut ni.Dia tanya macam mana cara nak hilangkan warna rambut dia.Dia nak rambut dia kembali ke warna asal, Hitam..



Yang saya tahu memang ada cara2 tertentu supaya rambut awak kembali hitam tapi ambil masa jugak.Salah satu nya potong rambut awak..Boleh kalau nak potong sikit2.Potong bahagian bawah nya..nanti rambut tu makin panjang dan rambut hitam awak akan tumbuh.jadi potong la bahagian bawah tu sikit2 ye.

cara kedua nya ialah cuci rambut dengan baking soda.…

CARA WARNAKAN RAMBUT TANPA DIKETAHUI IBU BAPA

Assalamualaikum..



Budak-budak sekolah  sekarang ni walaupun masih dibangku sekolah tapi citarasanya mengalahkan orang dewasa.Masing-masing  dah tak sabar nak jadi dewasa.Semuanya nak mengikut fesyen semasa..Dari gadget, fesyen pakaian , beg dan juga rambut.

Mewarnakan rambut bukan lah satu perkara baru .Sejak bertahun-tahun lamanya ramai wanita yang mewarnakan rambut atas sebab2 dan alasan yang mereka sendiri sahaja tahu.Tapi kebanyakan ibu bapa tidak suka jika anak-anak mereka mewarnakan rambut.Apalagi jika warna yang digunakan tu agak terang dan bakal menjadi buah mulut orang lain.

Tapi jika  menggunakan taktik seperti yang dilakukan remaja ini mesti mak ayah awak tak tahu pun yang awak warna kan rambut..tengok ni..


Rambut remaja ni diwarnakan di bahagian dalam nya sahaja.Jika di selak baru lah kelihatan warna rambutnya..Nampak nya ibu ayah lepas ni rajin2 la usap2 kepala anak2 remaja tu ye.Mana tau selak2 sekali keluar pelangi...Ha!!demam panas terus mak ayah dia..hahah.

kalau sel…

RESEPI CUCUR JAWA MUDAH DAN SEDAP.

Assalamualaikum...
Cucur Jawa ni kalau di sabah orang panggil Penyaram..Ni pun tahu sebab Asya Lya yang bagitau.Bila saya letak je gambar kuih ni  kat facebook dan IG rupanya ada yang tak pernah makan pun kuih ni.Tak tahu rasanya macam mana.Jadi nak merungkai teka teki rasa sebenar cucur jawa ni awak kena la buat ye.Nak resepi saya boleh bagi..percuma saja..heheh..Senang je nak membuat nya.cuma yang rasa leceh sebab kita kena peram dulu adunan ni dalam sehari.Esok nya baru boleh goreng.itu cara saya la..tak Tahu la kalau ada yang buat , bancuh hari ni , hari ni jugak goreng..boleh share nanti ye..

Tengok tekstur dalam nya tu..berongga2 macam tu..Kuih ni kalau manis memang sedap..tapi yang tak boleh manis sangat tu kurang kan lah gula ye.tapi untuk resepi saya ni bancuhan nya memang sedap la.Saya tak tahu la kalau sukatan gula tu boleh mempengaruhi tekstur kuih ni.Try la buat ye..

RESEPI CUCUR JAWA MUDAH DAN SEDAP SUKATAN CAWAN
Bahan-Bahan :-
2 cawan tepung gandum 2 cawan tepung beras …

SET PENJAGAAN KULIT WAJAH MEAKEY DIJAMIN TANPA MERKURI

Assalamualaikum...

Seminggu lepas saya nampak ada rakan di facebook yang berkongsi cara nak check kalau-kalau produk kecantikan yang kita guna tu ada merkuri.Nampaknya dah ramai yang sedar bahaya merkuri yang terkandung dalam produk kecantikan...Bagus!! Pemilihan produk kecantikan perlu lah dilakukan dengan teliti supaya tak memudaratkan kulit kita.Salah satu produk yang saya nak cadagkan disini ialah MEAKEY...Saya jamin produk ni memang bebas merkuri dan bahan lain yang boleh merosak kan kulit kerana MEAKAY dihasilkan dengan kerjasama Biotech di bawah  kementerian sains dan teknologi..Jadi ini bukan produk yang dijenamakan semula ye..Ini produk sebelum dia orang bikin memang penuh dengan kajian demi kajian.



Meakey di datangkan dalam satu set penjagaan kulit khas untuk mereka yang menghadapi maslah jerawat, jeragat, kulit kusam dan parut hitam.Sesiapa yang ada masalah -masalah kulit seperti yang dinyatakan tu , set meakey memang dicipta kan khas untuk kulit anda.Dihasilkan dari bahan…

SURAT CINTA UNTUK DIANA...

Assalamualaikum....


pernah dapat surat cinta....??? masih simpan surat cinta yang awak dapat sampai sekarang???
simpan elok2 ye.. kalau dapat kat anak, dia baca mesti dia gelak.. kita sendiri pun tak sanggip nak baca surat cinta kita dulu kan??? hahahah...
surat cinta diatas bukan ditujuakan pada tuan blog ye... heheh..

sekian.....

ENTRY YANG PAGEVIEW TINGGI

Assalamualaukum...



Tak tahan betul dengan batuk ni..
Sampai saya terpaksa dongak ke atas  kalau nak batuk..
kalau tidak memang tak lepas pun nak batuk..
Doakan saya sembuh cepat ye...

Bila tak sihat ni memang susah la nak update blog macam selalu.
Satu hari mampu satu entry je..
Tapi Alhamdulillah..Pageview masih lagi 10k ke atas..

Ada juga yang kata kat saya..
"ala..tulis pasal artis tinggi la pageview tu.."

kalau nak tahu bila saya tulis pasal artis page view untuk
entry tu cuma ada untuk sehari je..dalam 100-200 pageview saja..
esok lusa dah tak de orang baca entry pasal artis tu..
Bukan hari2 pun saya tulis pasal artis.
sehari sekali..itu pun dalam seminggu adalah 2,3 kali tulis pasal artis.

Pageview saya hari2 tu semuanya dari entry yang tak de kaitan langsung dengan artis.
Tak percaya tengok gambar bawah ni..
satu pun tak de pasal artis.


Lagipun entry pasal artis tu
saya tulis bila dah takde benda nak tulis.
Blog saya ..kan??sukahati saya la nak tulis apa..
betul tak?…

5 PUNCA MATI PUCUK DIKALANGAN LELAKI

Assalamualaikum...



Mati pucuk bukan satu perkara yang harus dipandang ringan oleh lelaki.Ada banyak punca mengapa mati pucuk berlaku.Bagi lelaki mereka merasakan mati pucuk adalah pengakhiran bagi segala-galanya.Dengan beberapa kaedah rawatan mati pucuk boleh diubati.namun punca nya harus diketahui .Antara punca mati pucuk ialah:-

1. Penyakit Endokrin
sistem endokrin badan menghasilkan hormon yang mengawal metabolisme, fungsi seksual, perasaan, dan banyak lagi.

Diabetes adalah satu contoh penyakit endokrin yang boleh menyebabkan lelaki mengalami mati pucuk. Diabetis boleh memberi kesan kepada keupayaan tubuh badan untuk menggunakan hormon insulin.

Salah satu kesan sampingan yang berkaitan dengan kencing manis kronik adalah kerosakan saraf. Ini memberi kesan kepada sensasi zakar. Komplikasi lain yang berkaitan dengan diabetes ialah  terjejas aliran darah dan paras hormon. Kedua-dua faktor boleh menyumbang kepada mati pucuk.

2. Neurological dan saraf Gangguan
Beberapa keadaan  neurologic…

APA TINDAKAN SAYA JIKA ANAK-ANAK BATUK?

Assalamualaikum...

Sebenarnya dah 3 hari saya batuk sampai nak tidur malam pun tak nyenyak.Kejap2 terjaga sebab batuk ni..Saya tak de ambil apa2 ubat.Cuma berpantang tak makan benda berminyak dan yang berkacang . Malam tadi pun makan malam saya buat kan sup ayam yang tak payah tumis2 bawang bagai.semuanya masuk dalam satu periuk dan masak je sampai ayam betul2 masak.

kalau nak cerita tentang tips2 anak batuk, atasi masalah anak kerap batuk dan sebagainya memang banyak info2 yang kita akan dapat dari google ni..Saya pun ada juga guna beberapa petua yang sya jumpa di google.Yang penting kita usaha untuk menyembuhkan penyakit selain berdoa semoga kesihatan anak2 beransur pulih..



Ubat batuk?Buat masa ini cuma anak pertama saya saja yang pernah diberi ubat batuk beberapa tahun lalu..Anak kedua saya yang berusia 3 tahun pernah diberi ubat batuk tapi dia muntah kan balik sebelum dia telan dan sejak tu saya tak pernah beri anak makan ubat batuk. kalau pergi klinik doktor akan beri ubat batuk…

ASYIK SALAH KAN ORANG LAIN JE..BILA NK MENGAKU SALAH SENDIRI??

Assalamualaikum..



Budaya menyalahkan orang lain sekarang ni nampak makin menular
dikalangan masyarakat kita..
Bila si A buat salah kita terus akan menyalahkan pihak ;lain
sedangkan jelas dan nyata kesalahan di pihak A

Prestasi pasukan bolasepak merundum..asyik kalah je..
Kita salah kan FAM..
padahal pemain tu yang tak hebat mana pun..
semua lembik2..

Pelajar sekolah bunuh diri sebab gagal peperiksaan..
Kita salah kan ibu bapa dan guru2..
sedangkan budak2 lain pun ada je yang mak pak
dia garang macam singa kalau gagal ujian tapi tak de pulak sampai nak bunuh diri.

Anak gadis lambat kahwin sampai jadi anak dara tua.
kita salah kan mak ayah yang suka2 letak hantaran berbagai.
Sedangkan yang selalu kita nampak selama ni
si anak tu kalau nak kawen dia punya list persiapan sampai 3 helai muka surat.
mak ayah kat kampung tak tau apa pun..
Cuma letak harga mas kawen dan hantaran je..
yang si anak beria nak pelamin bertingkat , kek bertingkat, gaun bertingkat tu siapa suruh..
tu belum campur …

PEMINAT MINTA FOUZIAH GOUS JANGAN SOROK ANAK

Assalamuaaikum...



Sejak dari dulu lagi ramai artis yang tidak suka mendedahkan
kehidupan peribadi mereka termasuk la gambar anak2.
Kalau zaman dulu sebelum penggunaan internet meluas,
tak ramai yang tahu berita artis kahwin, artis beranak , artis bercerai..
Tapi sekarang perkara2 begitu tak dapat nak disorok.
kalau tak artis tu yang dedahkan sendiri, peminat pulak yang sibuk nak jadi paparazzi.

Baru2 ni Fouziah Gous yang sedang menanti kelahiran anak
sulung nya meminta orang ramai supaya mendoakan
keselamatan nya dan baby yang bakal  dilahirkan nanti..
permintaan nya itu membuatkan ramai meminta supaya selepas melahirkan nanti dia tidak
menyembunyikan wajah anak nya seperti yang dilakukan oleh artis-artis  lain.

Baru-baru ini pelakon Lisa Surihani dikhabarkan kesal
dengan pihak yang menyebarkan gambar anak nya ketika
mereka membeli beli belah disebuah pusat membeli belah.
Banyak pihak yang kecewa dengan pasangan suami isteri ini gara-gara
terlalu menyembunyikan anak mereka hingga tid…

RESEPI PIZZA SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Petang tadi saya buat Pizza utuk anak2...Anak2 saya ni bukan penggemar cheese..Tapi pizza memang diaorang suka.Sebulan entah berapa kali order pizza.Kadang2 kesian tengok adik2 penghantar pizza tu hujan2 pun hantar pizza ke rumah sebab anak2 saya ni kalau hujan lagi la diaorang nampak pizza je..

Sebenarnya saya dah lama nak buat pizza tapi sebab benda senang dapat..Order je..tunggu 20 minit dah sampai.Jadi kata nak buat sendiri tu memang malas je..

Tapi petang ni masa keluar , lama pulak keluar hari ni.terlintas nak buat pizza la..Bahan2 semua dah ada..Yang tak de cuma Cheese..Pi kat satu pasaraya tu,  yang ada Cheddar cheese je..Ambik je la..Kalau ada mozarella lagi sedap..Cheddar pun sedap.Tapi cheddar ni macam masin sikit..jadi kalau nak letak cheddar cheese , baik letak sikit je..tak payah sampai menimbun macam guna mozarela..


Tapi kalau nak cheese yang sedap yang bila bakar jadi keemasan macam gambar kat atas tu korang  boleh tukar dengan cheese yang lebih sed…

KALAU DULU CUMA ADA SIARAN TV BERBAYAR MESTI SAYA TAK DAPAT TONTON TV

Assalamualaikum...



Masa saya kecik2 dulu saya selalu terfikir
kenapa la orang suka dengar radio..
sebab masa tu saya memang suka tengok tv berbanding radio..
jadi tv tu macam benda paling best la bagi saya..
kalau nak tahu saya rela tak de telefon bimbit berbanding tv tau..hahah

Bila saya baca artikel kat sini
tentang DTTV rasa macam cemburu pulak.
DTTV ni ialah tv digital.
Negara2 lain sudah lama ada DTTV ni.
Cuma di negara kita ni je baru nak dilancarkan beberapa bulan lagi..


Kalau nak tahu negara mana yang dah sekian lama
menggunakan DTTV ni boleh la bacakat sini.

Tapi pendapat saya la..
kalau la dari dulu tak de siaran percuma  dan yang ada cuma astro
memang tak merasa la saya ni tengok tv..
sebab nak makan pun tak cukup ni kan pulak
mak saya nak bayar untuk siaran tv..
heheh

Cakap pasal pelancaran DTTVdi malaysia  ni..
Kita kena ada set dekodar dia sendiri.
nanti baca lah kat sini cemana di berfungsi semua tu..
Sebab ikut yang saya faham, 
bila kita ada DTTV ni kita akan dapat semua…

INI CARA YANG BETUL UNTUK MAKAN KEPAK AYAM

Assalamualaikum...



Ada orang kata tak elok makan kepak ayam..
Tak elok kalau makan hari2 sebenarnya..
kalau makan sebulan sekali tak pe kot..hehehhe...
Alasan tak boleh makan kepak ayam juga
dikatakan kerana ayam di suntik steriod dibahagian kepak nya..

Tapi bagi saya la..
bila ayam tu disuntik di kepak bermakna
seluruh bahagian ayam tu terkesan dengan steroid
.bukan dibahagian kepak nya sahaja..

kalau kepak ayam paling sedap bila di goreng.
Saya pulak kalau beli ayam seekor tu,
bahagian kepak ayam tu biasanya saya buat sup je..
kalau goreng tak laku la kat rumah ni..

Satu lagi bila dibuat rendang..
wah..bahagian kepak la paling sedap bila dibuat rendang ayam.

Saya pernah juga bila pi beli ayam kat pasaraya
saya nampak orang yang pilih kepak je ..
Mungkin dia penggemar kepak ayam goreng.
Agaknya satu rumah suka kepak ayam..
hati2 tau..takut gemuk..:p



Kat rumah saya ni anak2 tak suka kepak ayam goreng
sebab ianya susah nak di makan..
pada siapa2 yang rasa makan 
kepak ayam sangat susah …

BETUL KE GURU YANG PENYAYANG AKAN BUAT ANAK MURID SAYANG?

Assalamualaikum...



Kesian betul kat cikgu yang keretanya dicalarkan
dengan perkataan "babi" dipercayai dilakukan oleh anak murid nya.
Kejadian berlaku di hujung2 seisi persekolahan pulak tu.
Dah tentu cikgu nya rasa sedih..
Sedih dengan sikap anak murid dan sedih berapa pulak nak kena
labur untuk hilangkan perkataan "babi " dikeretanya tu..
Calar di kereta boleh hilang tapi calar dan luka di hati sampai
bila2 akan terkesan.
Harap2 cikgu tu dapat la memaafkan anak murid nya.
Takut anak muridnya tu bebal sampai tua sebab ilmu tak boleh masuk
gara-gara derhaka kat guru.

Selalunya guru yang macam mana yang akan jadi sasaran anak murid macam ni ye?
dah tentu kita akan kata , cikgu ni mesti garang sangat sampai anak murid benci..
mesti cikgu ni ada buat apa2 yang buruk pada anak murid.
mesti cikgu ni begitu begini..dan sebagainya..

Saya terbaca satu komen ni..



Dah nama pun cikgu..
Tanggungjawab dia untuk menegur anak murid dia.
kalau dia nampak benda tak elok yang anak …

APA LAH YANG BEST SANGAT KAT IKEA TU??

Assalamualaikum..



Kenapa kena beli barang di IKEA?
Ramai yang tertanya2 kenapa IKEA?
kenapa tak beli je kat kedai2 biasa tu?

kalau nak tahu sangat kenapa ramai yang suka beli
barang2 di IKEA kena la bacakat sini..
mesti awak pun akan setuju..

Memang la kita yang dok jauh2 ni tak teringin pun nak pi..
Dah tentu jauh..tak terasa pun nak pergi..kan??

"alah..rumah saya depan IKEA tu je..
pun tak de rasa nak pergi.."

sebab kau tak de tujuan untuk pergi..
kalau ada tujuan nya dah tentu kau pergi..kan??

Selera orang lain2..
kalau rumah saya dekat dengan IKEA saya pun pergi..
tu pun kalau ada benda nak beli..
kalau tak de kita kita dok rumah jela..

Tak payah nak mengutuk2
orang yang berpusu2 ke IKEA yang baru buka tu ye..
Nama pun hari pembukaan..mesti lah ramai yang datang..
Dah memang tempat tu dibuka untuk orang datang.
Kita yang tak nak pergi, dok je diam2..
mana tahu entah2 minggu depan kita pulak yang nak kesana.

Baca kat sini...Lepas baca baru tahu kenapa ramai '
suka membe…

RANCANGAN THE HOUSE MENAMPILKAN ADIK BERADIK EMMA MAEMBONG DIANGGAP SAMPAH

Assalamualaikum...
Siapa dah tonton rancangan The House? rancangan ni tentang aktiviti seharian 3 adik beradik yang terdiri dari Emma, Yaya dan Chacha Maembong. Kalau anda peminat anak2 maembong ni mungkin rancangan ini sangat menarik di mata anda..

Tapi yang tak minat..(tak minat yang saya maksudkan bukan bermakna benci) anda akan merasakan rancangan ini adalah rancangan yang  hanya sekadar hiburan semata-mata. Walaupun dalam rancangan ini anda akan lihat betapa erat hubungan adik beradik ini dan bagaimana mereka menghadapi beberapa keadaan  yang "terdesak" bersama-sama namun ianya masih kelihatan  rancangan yang membosan kan dan khas untuk peminat-peminat Emma, Yaya dan ChaCha sahaja.


Sebelum ni saya pernah terbaca satu komen tentang rancangan ni  yang dikatakan hanya sesuai kalau ditayangkan di astro ceria kerana  ketiga-tiga beradik ini tingkah nya seakan kanak-kanak sahaja. nampak terlalu gedik untuk tontonan orang dewasa.


Zaman sekarang dah tak sama macam dulu.
Dulu o…

JANGAN JADI ARTIS KALAU TAKUT ORANG CURI -CURI AMBIL GAMBAR KAU

Assalamualaikum...



Kalau tengok portal2 hiburan dari barat nun
memang banyak gambar2 dari paparazzi diaorang..
Kebanyakan nya  gambar curi..
perkara ni memang ramai selebriti tak suka.
tapi tak pernah lagi ada yang pertikaikan sebab sekurang
kurang nya memberi publisiti percuma pada diaorang.

Tapi ada sorang artis Malaysia ni yang
nampaknya tak berapa suka bila tiba2 saja
dia menyedari ada  orang awam yang mengambil gambar nya
ketika dia sedang mkan di sebuah kedai makan.
Yang kelakarnya siap suruh minta izin dulu sebelum ambil gambar..



Altimet mendakwa lelaki tersebut ingin mengambil gambar nya,
lantas dia terlebih dahulu mengmbil gambar lelaki berkenaan
dan memuat naik ke laman IG dan facebook nya.

Tindakan nya itu membuatkan ramai
pengikut laman sosialnya yang mempertikaikan
tindakan nya dan ada yang mendakwa dia
seorang yang berlagak.

Pelik jugak macam mana dia tahu lelaki tu nak ambil gambar dia.
Entah2 ambik gambar orang kat belakang dia tu..ehhehe
dan kalau kata tindakan lelak…

ORANG TU KHATAM QURAN KAU PULAK YANG SENTAP

Assalamualaikum...



Saya ada baca tentang sorang selebriti yang baru khatam Quran tu.
Tapi pelik  sikit la sebab yang dah khatam 7x tu ,boleh tersentap pulak sebab
masa dia khatam dulu tak keluar cerita dia kat Facebook..
eh!!pelik tau..pi la jadi artis kalau semua cerita kau nak orang tulis..

kemudian saya baca tentang satu artikel
tentang suami2 yang tolong isikan minyak kereta untuk isteri
tapi tiba2 ada pulak suami isteri yang PJJ tersentap..
Tersentap sebab artikel tu cuma fokus pada suami isteri yang dok serumah.
yang PJJ tak disebut..macam la yang PJJ ni tak kesyurga..katanya!!

Dulu saya baca tentang tips2 untuk ibu hamil..
tiba2 yang bertahun kawen tak de anak ni
pun tersentap..megguris perasaan katanya..
Sedih baca tips2 ibu hamil..
komen pulak semua bunyi gembira je..
tak pikir perasaan pembaca2 yang belum mengandung2 ni.

Alahai..korang oi..
kalau benda yang orang tulis tu tak de kena mengena dengan kau,
Kau abaikan je la..saya heran betul dengan
manusia2 yang jenis suka der…

MAKANAN INI KHAS UNTUK PEMINAT DRAGON BALL

Assalamualaikum...



Seingat saya animasi Dragon Ball sudah di tonton sejak sekian lama.
Saya pun tak pasti tahun bila tapi
Dragon Ball bagaikan satu fenomena pada peminat2 animasi jepun.
kalau anda peminat Dragon ball tentu anda tahu
yang Dragon ball ada 7 biji..hahahah..



Ingat lagi tak bola tu macaam mana rupanya..
Bentuk nya dah tentu bulat, berwarna oren dan
ada bintang2 jernih di dalam nya.

Kan best kalau kita boleh ada Dragon Ball tu..kan??
jangan terkejut kalau saya kata
anda boleh mendapatkan Dragon Ball tersebut.
Tapi dah tentu lah Dragon Ball tu tak mampu
nak menunaikan segala hajat anda.




Sebuah restoran yang dikenali sebagai Dinning Danke yang
terletak di Nagoya Jepun menghidangkan
menu berupa 7 biji dragon Ball
yang bentuk nya memang sama dan serupa dengan Dragon ball
dalam animasi jepun tersebut.


Bebola ini di buat daripada kolagen jelly
dan menu ini dikenali sebagai Dragon ball Nabe.
ianya dihdangkan bersama sayur dan daging..

Tapi hati-hati ye bagi yang beragama islam..

NAK AJAR ANAK HIDUP SUSAH MAK AYAH JANGAN NAK BERMEWAH-MEWAH

Assalamualaikum...



Mesti ramai yang dah baca pasal cara dato Alif syukri mengajar anak-anak dia
supaya tidak bermewah-mewah walaupun mereka adalah dari keluarga jutawan.
Ramai yang kagum dengan cara Dato Alif.
Siapa yang follow IG dato Alif sejak dulu tahu la
cara hidup Dato Alif sekeluarga memang sangat sederhana.
Diaorang mkan pun bentang tikar kat dapur.Tak makan pun kat meja
makan diaorang yang besar dan gah tu..

Bila keluar je cerita tu beberapa hari ni saya perasan
masing2 semua nak mengaku tak bagi kemewahan pada anak2.
saya pun kadang2 nak gelak juga bila baca komen2 orang yang saya kenal
dan tahu gaya hidup diaorang macam mana,
Tiba2 diaorang mengaku diorang pun tak mewahkan anak2 dengan
gadjet, barang2 mahal dan sebagainya.
hehehe.

Semalam keluar cerita  tentang seorang artis wanita
yang juga mengaku dia tak mewahkan anak-anak dia.
Padahal semua orang tahu betapa gahnya majlis2 harijadi anak2 ,
majlis aqiqah dan sebagainya.
Bukan tu saja , tempat makan , pakaian dan sebagai…

MEMANG BERSENI ORANG NYA....

Assalamualaikum...
jamu mata je la kita petang ni...











cantik tak?? Ni semua adalah hasil lukisan penyanyi dan pelakon Zul Handyblack.. hebat kan ??berlakon boleh, menyanyi boleh. , melukis pun boleh.. memang bersseni orang nya...
Barang2 ni pun dari tangan yang ada seni jugak. Baca kat sini..mesti mereka2 ni kreatif macam Zul handyblack jugak..kan??(klik)
sekian...