Monday, 7 September 2015

PEREMPUAN MENGANDUNG MEMANG CEPAT RASA RIMAS

Assalamualaikum....



Mengandung ni seronok..kan??
nak dapat baby memang la seronok..
bahagia je rasa..bila masuk minggu ke 38 tu
memang tak sabar2 dah..berdoa tiap masa minta cepat la bersalin..
nak tengok muka baby ni..kan??

Tapi yang tak best nya bila ada rasa rimas tu..
Rimas bau busuk,rimas bunyi bising, rimas tengok muka2
yang tak kacak tak cantuk kat tv..
hahahhaha...ada ke yang macam tu???

Dan yang paling  merimas kan orang mengandung ni ialah
sikap orang lain...

Itu tak boleh ini tak boleh..
lagi2 bab makan..
Biasalah bila mengandung ni bab makan memang tak boleh di tahan2..
Kadang2 rasa macam nak makan jeruk..
kadang2 tekak nak makan durian..
kadang2 nak minum air gas..

Tapi ..baru nak suap ke mulut..

"EHhhh...awak tak boleh makan ni...
tak baik untuk baby..."

"jangan!!!..bahaya ni..tak boleh makan.."

alahai..tengok2 la sama kalau nak larang pun..
kalau dia hadap benda tu sampai sekawah ye la kita nak larang pun..
tapi kalau setakat seteguk,secalit,seulas,seketul
tak payah larang kot..
benda makan..kan?/bukan racun serangga..

Tau tak itu buat ibu2 hamil ni rasa rimas??

sekian...

11 comments:

  1. haahaha aku memang pantang wei ....
    tp klu takat seulas tu ok la..... sikit2
    tapi cam aku ni mmg aku jaga betui ....
    risau kat baby ....

    ReplyDelete
  2. saya masa mengandung dulu tak banyak berubah sangat.. tak tau la apa faktor saya tak berapa jadi banyak kerenah maybe sebab suka tahan perasaan kot hahaha

    ReplyDelete
  3. Dulu masa mengandung..kalau teringin sangat nak makan..makan sikit untuk rasa..nak elakkan baby meleleh air liur hehe


    Wahh Menarik: TIPS SUSUKAN ANAK HINGGA DUA TAHUN

    ReplyDelete
  4. mmg pun.. mcm bizi body pun ade tp itu buktikan org sekeliling kita take cara terhadap kita.. +ve....

    ReplyDelete
  5. Rimas rimas. takpa untuk kebaikan kita. kalo dari family oklah kalau dari orang luar errrr krik krik hehe


    Lelaki pun suka kulit putih melepak?

    ReplyDelete
  6. hahaha..nad takde la sampai macam tu..

    ReplyDelete
  7. Rasa la kan... Setakat ni takde lagi la melarang time mengandung. Makan je .. Sbb nanti nak kena pantang lama...

    ReplyDelete
  8. stakat rs utk ilangkan idam tu ok laa..kesian ibu mengandung..

    ReplyDelete
  9. Saya masa pregnant dulu apa yang saya suka semua jadi tak suka. Mengidam pun takdalah teruk mana. Kalau teruk pun bukan HD nak layan pun ^_^

    Eh, ni tiba-tiba keluar tajuk macam ni! Saya memang sensitif tau kalau tetiba baca entri macam ni. Mulalah tu nak bertanya soalan cepu mas ~_^

    ReplyDelete
  10. Salam, haha sy belum ade pengalaman..tp berada di sekitar org yg mengandung, pernah..mmg dia selalu komplen bau itu, bau ini..jd lbih sensitif katenye..haha

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();