Skip to main content

PERASAAN ORANG YANG TAK TAU APA-APA PASAL GAMBAR

Assalamualaikum...

Ni instagram saya... klik sini...follow tau..
kebanyakan gambar2 dalam Ig saya semuanya
gambar2 yang biasa2 je..tak de pun yang luar biasa..
maksud saya gambar yang tak diambill guna teknik2 hebat
macam photographer2 kat luar nun...



Gambar kat Ig saya setakat snap terus post..
hahahah..tak de peduli pun pasal pencahayaan ke apa..
saya tak reti semua tu...jadi jangan cebik2 mulut kalau
tengok gambar2 yang saya post semua nya kelam je..kelabu asap je..haha..
Tapi saya akui la saya pun suka tengok gambar2 yang cantik..
kagum sebab kita tak pandai jadi bila
tengok gambar2 cantik gitu cemburu la jugak..heheh


Saya suka gambar tapi tak suka bergambar..
disebabkan saya suka gambar la saya lebih
kerap buka IG berbanding  mana2 laman sosial macam fb dan twitter.
Kalau nak tahu kat enpon saya pun tak de fb dan twitter ni..
saya tak download pun..
kalau setakat nak layan2 fb sebelum tidur saya buka guna tab..
pakai browser je..hahahah...macam ketinggaan zaman dah..


Saya suka gambar yang berwarna.
kalau gambar hitam putih saya tak minat..
macam tak menarik je..hahahah...
lagi2 kalau gambar tu gambar lama..
dah la gambar lama takde warna pulak memang tak suka.
perasaan tu jadi tak best..heheh.

Contohnya macam gambar2 kat sini..
ini semua gambar hitam putih..
bukan gambar lama je..gambar baru pun diaorang buat hitam putih..
bila saya pandang lama2 mesti perasaan jadi lain.
jai macam tak seronok..
entah tak tahu la kenapa dengan saya ni..

hahahah...


sekian..

Comments

  1. kadang warna itu boleh merubah mod seseorang..

    ReplyDelete
  2. Saya pun suka gambar tapi tak pandai ambil gambar. Lagi pun tangan ni gayat kalau pegang smartphone makanya gigil selalu dan akhirnya blurlah gambar (alasan aje memanjang, tak reti tu cakap ajelah tak reti; habis cerita!)

    ReplyDelete
  3. saya nak kata suka sangat ambil gambar suka jugak tapi tak berapa suka sangat dah nak upload kat media sosial... hehehe. Yelah gambar kita pun biasa2 je bukan tahap profesional. Asal gambar tu nampak jelas sudah. Even ada yang guna dslr snap pic tu tapi tetap tak cantik pun sebab kita bukan expert dalam bab mengambil gambar

    ReplyDelete
  4. Anak2 selalu komen kata mereka saya tak pandai ambik gambar. Dah la tak pandai ambik, tak reti edit pula. Sebab tu gambar yg saya ambik kusam2 belaka. Tapi saya berpuashati kerana ia gambar ori tanpa dipercantik dan diperlawa, segar dari lensa kamera...

    ReplyDelete
  5. suka tengok gambar tapi tak pandai tangkap gambar cun...janji ada gambar kan...hehehhe

    ReplyDelete
  6. Tapi kakak tengok gambar yg Dee captured semuanya ok tu. Kalau kakak punya lagilah asal ada keluar jadilah. Itu pun sebab nak sedapkan cerita bolehlah..

    ReplyDelete
  7. sy pn suka tgk gbr² yg cantik²...especially gbr makanan..oh myy tempting sangat...:p kdg try jugak snap gbr mcm pro...ada yg menjadi ada yg tak..jadilahh janji sendiri puas hati dgn gbr tu :p

    ReplyDelete
  8. Suka gmbr warna2 jugak..ehhehe
    Suka gambr makanan..aci x

    ReplyDelete
  9. fiza pun suka amek gambar je..jarang pulak selfie..hehe..kekadang tu edit sikit² je gambar bg nampak cantik..padahal bukan pandai pn..buat² reti..huhu

    ReplyDelete
  10. 2 x kali tgk...mcm kenal je pic no 2 tu hahaha

    ReplyDelete
  11. Wahaha Saya pun suka ambik gambar itu ini. Tapi ambik gambar sendiri tak suka pulak. Iskh iskhhh.... :P

    ReplyDelete
  12. Sama la kita pon tak suka gak nak edit2 gambar hehehe

    ReplyDelete
  13. Gambar² saya kebanyakannya tak di edit. Saya lebih suka yang ori...itu yang terbaik.. :)

    ReplyDelete
  14. Suka tengok pic yang diambil orang yang pandai amik pic..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …