Skip to main content

KERANA RANTAI LARA ALANA , SCHA DAN AWAL DIDAKWA TIDAK SENSITIF

Assalamualaikum..

Baru-baru ni ada saya dapat mesej di facebook dari salah seorang pembaca blog ni berkaitan tudung Nora Danish yang menggunakan lambang burung hantu.
Menurut si penghantar mesej lambang burung hantu adalah salah satu lambang illuminati.Dan dia ada juga sertakan gambar2 Nora Danish dengan lambang2 mata satu (dajjal) dengan mengatakan artis2 sekarang memang menyokong illuminati.

Terbaru beberapa hari lepas gambar anak pelakon Scha dan Awal juga menjadi pertikaian ramai apabila Lara dilihat memakai rantai dengan loket mata satu sekaligus 
membuatkan peminat2 Scha dan Awal tertanya2 adakah pasangan selebriti ini tidak tahu apa2 tentang illuminati sehingga menjadi mangsa fesyen.




Selepas saya dapat mesej dari pembaca di facebook saya ada jugak menelaah dan mencari sedikit sebanyak maklumat mengenai illuminati.
Agak menakutkan juga bila di baca..selama ni saya cuma tahu sikit saja pasal illuminati ni..
walaupun maklumat2 tu macam boleh dipertikai kan juga tapi sekadar untuk pengetahuan saya saja la..

Saya ada tengok videoklip yang ada Jalaluddin Hassan dan Afdlin Syauki dalam satu lagu yang disiarkan dalam beberapa hari  ni. (lagu Generasi kami :OST supergame Boy)..
Dan Video klip lagu tersebut juga menjadi pertikaian ramai bila 
ada di tonjolkan beberapa lambang dan unsur2 Illuminati dalam video klip terbabit.

sekian...

Comments

  1. Salam, banyak sebenarnya benda2 pasal illuminati ni, benda tu mmg real berlaku dan sedang berlaku...tp ada certain yg terlalu bijak pandai, paranoid sgt dgn illuminati sampaikan sandwich pun dia nak ckp simbol illuminati...itu yg buat org assume illuminati ni tak sahih....psl awal pulak, bukan salah diorg, mungkin diorg pun xtau menahu tntg burung hantu tu simbol illuminati...sbb tu klw nak beli baju terutamanya, tgk corak...jgn termasuk lambang mata satu ke apa...xpasal2 kena blame cam diorang ni...sian je :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tdg AJ pun ada owl ni klu x silap. Klu sy mmg lgsung lh x thu psl iluminiti ni. Huhu tkut gak kita jd mgsa fesyen

      Delete
    2. Tdg AJ pun ada owl ni klu x silap. Klu sy mmg lgsung lh x thu psl iluminiti ni. Huhu tkut gak kita jd mgsa fesyen

      Delete
  2. PC tak tahu mengenainya..nak kena ulangkaji semula ni..

    ReplyDelete
  3. lambang2 tu xpenting sgt kot kecuali akidah sebenarnya tapi kalau cakna soal ni lbh baik...

    ReplyDelete
  4. Alahai
    Akk pun kurang pasti psl bnda ni..
    Tapi tula..klu tgk pelik2 kenapa nak pakai?huhu

    ReplyDelete
  5. Dari zaman sekolah baca pasal illuminati ni... emm sebenarnya orang kita ramai paranoid kak.... nak kata illuminati... tu tu kumpulan SEARCH pun guna lambang tu... tapi tengok laa Amy Search... dari awal dia join tabligh...

    kesal jugak kekadang... benda tu tak gugat apapun sebenarnya kalau kita tak follow... hmm just my 2cent..

    ReplyDelete
  6. Hmmm gitu kesahnya yer...nak kena study la pasal benda ni..

    ReplyDelete
  7. sepatutnya lebih peka lah kan kita sebagai umat Islam.. dari mendatangkan was-was baik tinggalkan sahaja,waallahu a'lam :)

    ReplyDelete
  8. saya tak dak informasi sangat pasal ni..siapakah mereka dan organisasi..dengar gitu2 ja..kena cari ilmu dulu sbelum beri pendapat

    ReplyDelete
  9. ena pon x faham sgt iluminati ni.

    ena tag awak sini http://www.aeinnamusa.com/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html

    ReplyDelete
  10. eh aah lah, mata 1 tu, hmmm kenapa eh? hish mcm mcm lah skrg ni. kak aflin and jalal tu lagu apa?

    ReplyDelete
  11. cm2 skg ni.. jgn tersalah je.. tp bila dh tau, kt kena betulkan..
    btw, lagu apa ya jalal tu.. kena cri..huhu

    ReplyDelete
  12. klu dibarat tu mungkin ye .... tp artis malaysia islam pulak tu takan la nak fanatik ngan iluminati...bkn diorg pun tak prasan pasal lambang2 tu ..mmg pun tgh popular pin shawl ade owl tu

    ReplyDelete
  13. artis patutnya lebih peka..org sekeliling memerati..mungkin scha awal xprasan kot n xtau pun..

    ReplyDelete
  14. Hmm.. Memakai lambang tertentu mmg boleh gugatkan akidah.. Sebab tu org bising...

    ReplyDelete
  15. lmbang mata 1 tentu2 symbol dajjal...
    xkkn la awal ngn scha ni xallert lgsg kot...
    diorg ni mai dr planet mna

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …