Skip to main content

KELAHIRAN BABY LISA DAN YUSRY YANG DINANTI-NANTIKAN..

Assalamualaikum...



Terkejut juga saya bila semalam pageview naik lebih sikit dari selalu..
Biasa kalau hari sabtu ahad pageview takat 9-10 k saje..
Tapi semalam ada lebih sikit..
Rupa-rupanya ramai yang cari cerita pasal Lisa Surihani bersalin.

Saya pun tak tahu cerita dia dah bersalin ke belum..
Tak de pulak terbaca kat mana2 yang dia dah bersalin..
Tapi 2,3 hari lepas dia ada update kat ig yang dia belum bersalin lagi .
Cemana boleh sangkut keyword tu kat blog saya pun tak tahu la..
Doakan saja lah dia selamat bersalin.

Macam tu la kalau ramai yang sayang..
Ramai yang ternanti2 dan mengharapkan
Supaya semuanya dipermudahkan oleh Nya..

Bagi saya kelahiran anak Lisa surihani ni memang
Dinanti2 kan sangt oleh peminat2 yusry dan lisa.
Mereka berdua ni kurang kontroversi..
Jadi memang ramai yang sayang dan minat
Dengan 2 personaliti hiburan ni.
Budak2 pun suka..lagi2 si Lisa..

Untuk tahun 2015,  ini lah kelahiran yang sangt dinanti-nantikan.
Kalau tahun lepas anak Che Ta lah
Yang jadi tumpuan.
Tapi tahun ni giliran anak Lisa dan Yusry pulak.
Sudah bersedia kah Lisa dan Yusry dengan
Tumpuan Peminat pada mereka nanti??


Sekian?

Comments

  1. TAHNIAH...SYUKUR ALHAMDULILLAH...ANAK KURNIAAN ALLAH YG TIADA TARA BANDINGANNYA...

    ReplyDelete
  2. dalam ramai ramai artis..PC suka cara Lisa dan Yusri..sederhana dan lebih menjaga sensitiviti masyarakat..pernah PC tengok di tv bila wartawan tanya kenapa kurang warwarkan berita gembira tentang kehamilan? Lisa dan Yusri sepakat tidak mahu terlalu mendedahkan kerana merekan ambil masa yang lama untuk menanti berita gembira..mereka rasa sedih bila lihat kawan lain ada baby sedangkan mereka belum ada..jadi mereka faham perasaan orang luar yang sudah lama berkahwin tapi belum dikurniakan zuriat..itu yang buat PC suka cara mereka..

    ReplyDelete
  3. teringin sgt nak tgk gambar babaynya ...

    ReplyDelete
  4. saya pun tak sabar nak tengok baby dia
    diorang memang sweet couple

    ReplyDelete
  5. comel die..tak sabar nak tengok baby dia

    ReplyDelete
  6. Belum bersalin lagi rupanya Lisa ni ya. Tapi dah nak dekat due kan? Mereka berdua ni couple yang tak banyak kontroversi dan low profile. Baguslah macam ni. Itu yang peminat-peminat sayang kat mereka berdua!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …