Skip to main content

KEJADIAN ANEH DISEBALIK TABIR PEMBIKINAN FILEM TU BETUl-BETUL BERLAKU KE?

Assalamualaikum...


Bila keluar je filem baru mesti kat tv akan siar cara pembikinan filem.saya tertanya2 ada ke orang yang tonton rancangan tu..heheh..Memang la ada..kan?? cuma saya je yang tak minat nak tonton disebalik tabir pembikinan filem tu..Yang saya minat tonton cuma bila  filem tu dah siap je..

Lagipun apa sangat la yang diaorang nak cerita..kalau buat filem seram , mesti ada la kejadian2 aneh masa pembikinan filem tu..peliknya masa buat filem romantik tak de pulak keluar cerita pasal kejadian seram..pandai pulak hantu tu nak keluar time orang bikin filem.hahah...



Setiap filem memang akan ada la kisah2 disebalik tabir pembikinan nya.
Ada yang hampir2 mati, ada yang jatuh cinta kat set , ada yang bergaduh bermasam muka dengan pelakon lain..contoh macam filem Star Wars..ramai tak tahu sebenarnya dalam filem Star Wars mereka hanya menggunakan pencukur khas untuk wanita dan menukarnya menjadi alat komunikasi..
Hahah...

Nak tahu alat komunikasi yang mana kena la tengok balik filem2 Star Wars ye..jangan risau sekarang ni awak boleh tonton semua filem2 Star Wars di Astro.Selain tu ada artikel2 mengenai filem Star Wars yang awak tak pernah tahu.Ada juga disediakan dokumentari khas tentang filem hebat ini..macam mana nak tengok tu??Baca kat sini.Memang khas untuk peminat2 Star Wars..


Sekian..

Comments

  1. Aida plak suka tgk di sebalik tabir.
    suka nak tau camne sesuatu tu terjadi & dijadikan :-)

    ReplyDelete
  2. Iyalah..cerita disebalik cerita.sebelum siap satu filem

    ReplyDelete
  3. kalau filem animasi, saya mmg suka tgk di sebalik tabirnya... mcm frozen, antz, toy story... dan macam2 lagi lah!

    ReplyDelete
  4. Saya ni tengok movie pun dah ketinggalan zaman. Cerita balik tabir, memanglah lagi tak tengok. Sesekali tengok syok juga sebenarnya!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …