Skip to main content

JANGAN LUPA CASHOUT DUIT NUFFNANG DAN ENTRY YANG SENANG NAK DAPAT PAGEVIEW TINGGI.

Assalamualaikum...

Hari ni rutin harian  bermula macam biasa..
Hari ni jugak dah kena start blogwalking la..
Sejak raya haji tu mana ada bw sangat pun..
Macam tu la saya ni kalau anak-anak2 ada kat rumah..
Ada je aktiviti nak dibuat bersama..

Tambah pulak dapat anak yangkreatif macam Maisara.
Datang angin dia ajak buat rumah kotak..
Tetiap angin bertukar diajaknya buat origami..
Datang angin kus2 dia ajak main puzzle.
Dah la ibu diaorang ni masih berjiwa kanak2.
Mana mampu nak menolak.hahahh

Jangan lupa harini juga hari yang sesuai kalau
Nak cashout duit nuffnang.
Sampai hujung bulan ni saja ye.
Jangan terlupa pulak.
Kalau lupa kena tunggu hujung bulan depan la nampak nya.

Beberapa hari lepas ada yang bertanya pada saya
Macam mana nak dapatkan pageview yang tinggi setiap hari,
tapi tak mau tulis cerita2 panas dan gosip artis.
Mudah je..saya tahu bila dia tanya soalan ni
Dah tentu  dia tak berminat nak ber SEO ..kan??

Jadi apa yang saya cadang kan..
Tulis je resepi masakan..
Itulah cara paling mudah nak dapat pageview tinggi
Malah pelawat yangmasuk juga bukan untuk sehari dua tapi selama nya.
Yang penting jangan lupa masuk kan keyword2
Yang sesuai dalam entry resepi tu.

Saya nak tulis panjang2 pun
Nanti malas nak baca..kan??
Kalau tak paham pm atau whatsapp  la..
Tu pun kalau sudi..no tel ada kat tab atas di bahagian 'ads'.
Ada orang kata dia takut nak pm saya ni sebenarnya
Sebab dia rasa saya garang..
Wah!! macam tahu2 je saya makan orang..
saya suka bahagian pipi..
Ahahhahah

Sekian...



Comments

  1. JM SINGGAH > http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. salam singgah....

    duit nuffnang xpenuh2 nk cash out....huhuuu

    ReplyDelete
  3. Nak tunggu nuffnang cecah 3 angka baru nak cash out ☺☺

    ReplyDelete
  4. tabung x cukup angka ag nak cashout Nuff, huhu

    ReplyDelete
  5. tq for info sis,,singgah2 la tempat saya,,he

    ReplyDelete
  6. tq for info sis,,singgah2 la tempat saya,,he

    ReplyDelete
  7. haah..sy pun rasa akak garang..hihi..tu pendapat je ye..
    tp yg best akak suke share mcm2..ok..baik laa..mulai skarang nk bykkan entry masakan n resepi je..eh? tapi kang org kata poyo pulak..kite share je kan?hurmm..serba salah plak..

    ReplyDelete
  8. Kumpul nuffnang dulu smpai jumlah yang berpuas hati..hahaha

    ReplyDelete
  9. berjiwa kanak2 tak menahan tu..hahaha..

    entry masakan mmg sangat hot.. walau pun blog saya suam suam kuku, tapi banyak trafik mmg datang dari organic search resepi masakan.. untung blogger masakan.. rakyat malaysia suka makan.. hahaha

    ReplyDelete
  10. banyak nak tanya ni ..... hehehehe

    ReplyDelete
  11. SEO memang membantu.. cepat duit nuff naik. ehhee

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan Diana.... terima kasih sudi join group BBN. Saya dah cash out income nuffnang tapi belum sampai ceknya lagi. ha..ha...

    ReplyDelete
  13. kak ni tiap bulan cashuout nuffnang tapi ceknya xsampai-sampai pun...malas dah nk ambil kisah...lantak pi kat depalah...

    ReplyDelete
  14. kalau mahir teknik SEO memang banyak pulangannya
    yes, setuju bab entry masakan
    saya hanya share dua entry pasal masakan
    entry tulah yang paling tinggi trafiknya =)

    ReplyDelete
  15. Buat tabungan ckit2 Hehehe..da cukup blh la rasa..

    ReplyDelete
  16. Tq ingatkan pasal duit Nufnang tu. Tak pernah cash outkan pun. Boleh bayo duit saman huhu

    ReplyDelete
  17. Salam..haha hari tu kumpul banyak sikit, pastu baru cash out..ni tggu yg kedua penuh balik...lambat jugak nak penuh..haha

    ReplyDelete
  18. Kelakarlah Diana ni. Memang tau kalau tengok rupa aje memang nampak garang. Senyum sengihlah macamana sekali pun, kegarangan tu tetap terserlah. Maybe sebab bila menulis Diana ni main cakap aje sebab itulah orang fikir awak tu garang. Kalau pipi berjerawat batu, ada selera ke nak mengunyah? Hahahah...

    Eh, btw, kenapa ek NN tak boleh log in langsung? Penat saya mencuba asyik tak lepas nak ke website NN ni!

    ReplyDelete
  19. belum peluang lagi nk cash out :p

    jemput singgah blog picisan.

    http://diyanaasraf.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …