Skip to main content

CARA PALING MUDAH DAPATKAN IDEA UNTUK UPDATE BLOG

Assalamualaikum...



Dulu saya memang malas nak share iklan 8share ni..
masa saya memula daftar dulu namanya says..
sekarang dah tukar..
masa dengan says dulu earning ada berapa entah..
tak tahu la earning dalam tu jadi apa bila
dah bertukar ke 8share ni....ke ghaib macam tu je???

Balik pada cerita 8share...
satu sebab dulu kenapa saya malas share ..
sebab macam slow je orang nak view iklan tu..
dah la gambar tak menarik..
caption pun nak kena reka sendiri..
nak letak caption yang diaorang bagi memang sampai sudah la
tak de siapa nak klik..
tambah pulak saya memang jarang menunggu di facebook.
jadi rasa malas tu bertingkat2..


Tapi sekarang sejak 8share tetapkan
kena buat entry untuk setiap iklan tu rasa seronok je nak share.
sebab earning laju je..
satu lagi ,pageview blog pun meningkat..
uv pun meningkat, duit pun senang nak membiak..

kita cuma tulis je entry yang ada kena mengena dengan iklan
yang 8share bagi..jangan lupa letak link iklan kita.
lepas tu ping atau share je entry yang kita tulis tu kat fb,twitter..
dah siap..
tunggu je..dalam 24 jam 2-5 ringgit mesti masuk..
kalau seminggu?/dah boleh cashout..
nak banyak2 ,tulis entry banyak2 dan kerap share entry kita tu..


Jadi pada siapa2 yang tak de idea nak buat entry,
meh la join 8share?klik kat sini??
Pageview dan uv pun dapat..duit pun dapat..
setakat ni 8share la cara paling senang nak jana pendapatan sampingan..
tak la blog tu sunyi sepi je tak berupdate..

Dah daftar tapi lupa pasword?
klik sign in dan klik je kat "forgot your pasword?' tu...
nak duit kena usaha tau..


sekian..

Comments

  1. Setakat ni Lya msh setia dgn 8share, syukurla da juga walau x byk

    ReplyDelete
  2. terima ksh atas info..

    ni lah platform tuk dpt duit bila baaerblogging ye sis diana??

    maaf tanya..ruby xtau..dan byak anak kena belaja lgi..baru sebln ni..hehehe

    ReplyDelete
  3. macam macam eksperimen saya buat dengan 8share, 2 kali cashout kena reject lepas fight dapat balik.. last memang cara paling effective & selamat adalah cara buat entri dari artikel special 8share, earning dapat, traffic pun dapat.. tapi bagi orang yang rajin la. kalau malas apapun tak dapat jugak. yang nak belajar cara buat entri untuk iklan 8share meh la skondeng blog saya jugak.

    ReplyDelete
  4. thanx sharing ilmu berguna ni. sy ada join 8share ni. tapi tak xplore pun ape tu 8share ni. lepas ni boleh lah korek macam2kat 8share tu. boleh cari duit gaji kat situ.. kan...

    ReplyDelete
  5. before ni penah gak cash out ngan 8share...kira okay lah kan dari takde..cuma tak penah try tulis entry based on iklan dia lg..good tips...tq

    ReplyDelete
  6. bila baca entry ni kannn...rasa cam naif sangat diri Nad ni...heheee...yang saya tau update blog dengan blogwalking jer...

    ReplyDelete
  7. Ramai blogger dah mula buat teknik ni juga...

    ReplyDelete
  8. boleh la saya nak try 8share ni..

    ReplyDelete
  9. Tq byk2 sebab sudi share benda camni..Jana duit secara tidak langsung..

    ReplyDelete
  10. Salam, wahhh best jugak ni...sbb sy ni pun kdg2 klw tahap xde idea + malas, lama jugak xberupdate, hahaha...so dh ade ni, bleh disiplin jugak..thanx akak sudi share psl ni :D

    ReplyDelete
  11. Selalu baca kat blog Suria kisah dia fight-fight dengan 8Share ni bila cash out. Dapat tahu banyak juga dari blognya. Nak juga cuba tapi biasalah orang malas buat duit macam saya ni memang tak ke mana. Diana pulak takda problem ke masa cash out?

    Nanti kalau saya kekeringan idea, maybe join sekaki kot buat 8Share ni. Masa tu silap haribulan earnings pun dah ciput macam NN barulah nak mencuba. Keh3x...

    ReplyDelete
  12. oh yeke kak.baru tau gak ni.ok2 leh try.

    ReplyDelete
  13. aik...tak pernah dengar benda ni.ok nak gi kaji/bye

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …